Tippmix Férfi NB I: Nyert a ZTE, az OSE és a Kecskemét is
14
Apr
2021
Tippmix Férfi NB I: Nyert a ZTE, az OSE és a Kecskemét is
2021. április 14.  |  21:27
Az előző héthez hasonlóan ez alkalommal is akadtak sérült játékosai a Zalaegerszegnek, így Heinrich Róberték számára nem alakult zökkenőmentesen az elmúlt egy hét alatt a felkészülés: Glenn Budapesten kezeltette bokáját, és Simon Kristóf talpa sem jött rendbe. A Kaposvárban ismét játékra jelentkezett a bajnokság asszisztkirálya, Morris Curry; ám Allen kisebb sérülés miatt csak melegítőben nézte a meccset, s mivel Révész Ádámra még jó ideig nem számíthat Nikola Lazics, magasposzton a Kaposvár is igencsak hiányos volt. A ZTE szerette volna feledtetni a márciusi hazai pályás csúfos vereséget a somogyaiak ellen, így Szabó Zsolték – hiányzóik ellenére is - egyértelműen győzelmi szándékkal futottak ki a parkettre szerda délután.
 
8-4-re a vendégek léptek el, ám a ZTE gyorsan rendezte sorait. Rivers és Duren között alakult ki dobópárbaj, a KKK jelezte, hogy komolyan veszi a meccset, Miliszavljevics két gyors hármasával már vezetett a somogyi alakulat, mely sokkal jobban lepattanózott: 12-7-re állt jobban ebben a műfajban a 8. percben Lazics mester csapata, ami különösen akkor érdekes mutató, ha hozzátesszük, hogy hat lecsorgó labdát a zalai palánk alatt gyűjtöttek be Hendleinék. 24-23-al zárult az első tíz perc.
 
Hendlein és Rivers gyors kosarai után kénytelen volt időt kérni Heinrich Róbert: öttel ment a KKK. Használt a fejmosás, Vuko és a sérülésből visszatérő Wiggs akcióival már a hazaiaknál volt az előny. Hullámzó volt a meccs, a ZTE egy 11-3-as szériával már majdnem elérte a tízpontos különbséget, ám a félidő végén megrázta magát a Kaposvár, így mindössze négypontos előnyt mutatott az eredményjelző 20 percnyi játék után.
 
Továbbra is tapadt a vendégcsapat, melyet  Miliszavljevics vett vállára. Egy 12-2-es futással már vendégvezetést mutatott az eredményjelző, Heinrich Róbert roppant dühösen kérte számon a „dobingálást" csapatának tagjain. Rivers és Miliszavljevics továbbra is vezérek maradtak, s már öt ponttal vezetett a somogyi csapat, amikor Szabó hármasa utat talált a gyűrűbe. Miliszavljevics sportszerűtlen faultot kapott Duren akadályozásáért, a sértett mindkét büntetőt a helyére küldte, majd Vuko is betalált a támadásból, így ismét a ZTE-nél volt az előny. Szabó Zsolt nagyon elkapta a fonalat, lepattanók és pontok terén is meghatározó volt a harmadik negyedben, igazi „csk" volt a pályán.
 
69-68-ról folytatódott a játék, Curry és Vuko egyaránt hármast dobott, majd Szabó és Duren is betalált. Időt kért Nikola Lazics, hiszen már öt ponttal vezetett a ZTE. Egyre jobban lendületbe jött a Zalaegerszeg, s bár próbálkozott a felzárkózással a KKK, nem volt igazi átütő erő már ezekben az akciókban. A meccsnyerő dobás végül az egész meccsen kiválóan célzó Wiggs-é volt, végül 98-90-re nyert a ZTE a meccset végigjátszó Duren vezérletével (29 pont, 7 assziszt, 9 kiharcolt fault), de Szabó, Wiggs és Vuko is nagyon odatették magukat a csapat érdekében. A vendégek 3 légiósa nagyon igyekezett, s a 90 kaposvári pontból 68-at ők jegyeztek, ám ez ezúttal kevésnek bizonyult a győzelmet jobban akaró ZTE ellen.
 
Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK 98-90 (24-23, 22-19, 23-26, 29-22)
 
Play-out 2. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Praksch P., Győrfy R., Makrai M. (Téczely T.)
 
ZTE: Duren 29/9, Donaldson 11/3, Polster -, Vuko 17/6, Szabó 20/6. Cserék: Antóni -, Wiggs 19/3, Völgyi 2, Bonifert -.
 
KKK: Curry 18/3, Krnjajski 13/3, Rivers 26/6, Bogdán 3, Hendlein 6. Cserék: Miliszavljevics 24/12, Baki -, Plézer -.
 
 
 
A play-out 2. fordulójában csapott össze egymással a PVSK-VEOLIA és az OSE Lions együttese.
 
Brkics betörése után a hazaiak szerezték a találkozó első pontjait, de a túloldalon azonnal jött a válasz Morgantől. Összességében a baranyaiak kezdték jobban a találkozót, már 6-2-re is vezettek, de a játékszerre nem figyeltek eléggé és a szerzett labdákból egyenlített az OSE (6-6). Washington hármasa után a vezetést is megszerezték a vendégek, Abell 2+1-es akciója után pedig kénytelen volt időt kérni Dragan Alekszics (8-14). Ez sem törte meg a piros-feketék lendületét, akik sorozatosan betaláltak, miközben a védőoldalon is domináltak (10-18). Az utolsó másfél percben ritmust tudott váltani a Pécs és elsősorban Funderburk vezérletével egy pontra zárkózott. 19-20.
 
Illés hármasával indult a második negyed, míg a túloldalon Krivacsevics volt eredményes. Megint az Oroszlány lépett föl kezdeményezőbben, de volt tartás a pécsiekben, végig ott loholtak az ellenfelük nyakán (26-29). Egy gyors triplaváltás után Demeter kapott sportszerűtlent, aminek köszönhetően megint kezdett ellépni az OSE (29-37). Egy újabb hazai időkérés után megint tudott váltani a PVSK és visszajött pár pontra, de időben kapcsoltak az oroszlányiak. 42-51.
 
Lewis középtávolijával pécsi kosár volt a második félidő első sikeres akciója, de Abell révén gyorsan válaszolt az Oroszlány. Többször is megvolt a vendégeknek a lehetőségük arra, hogy a lélektanilag fontos tíz pontot a csapatok közé tegyék, de végül a Pécs mozdult el a 8-9 pontos különbségről (51-53). Sebastjan Krasovec időkérése után Washington és Illés vette hátára az övéit, nem tudott fordítani a PVSK (53-62). Washington ziccerével meglett a kétszámjegyű különbség, majd Morgan tett hozzá még egyet (53-65). Erre most nem tudtak reagálni a hazaiak, egyre jobban elkezdett nyílni az olló a felek között. 62-77.
 
A záró etapot is a vendégek kezdték jobban, de aztán magára talált a baranyai együttes és zsinórban hat pontot szórt (67-80). Nagy változás nem történt a játék képében, magabiztosan őrizte előnyét az Oroszlány, minden pécsi kosárra érkezett válasz a piros-feketéktől. Innen már nem volt visszaút a hazaiaknak, az OSE végig vezetve aratott magabiztos győzelmet. 91-98.
 
PVSK-VEOLIA - OSE Lions 91-98 (19-20, 23-31, 20-26, 29-21)
 
Play-out 2. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Papp P., Nagy V., Kovács N. J.
 
PVSK: Ruják 13/6, Funderburk 21/3, Dragasevics -, Budimir 7, Brkics 19. Cserék: Lewis 19/6, Demeter 10, Krivacsevics 2.
 
OSE: Washington 25/3, Abell 24, Anderson 9, Morgan 9, Anda -. Cserék: Illés 19/15, Kucsora 5/3, Garamvölgyi 7/3.
 
 
 
A találkozó Williams zsákolásával kezdődött, majd a következő támadásban Jaramaz dobhatott büntetőket, melyeket érvényesíteni is tudott. Thomas kosarával átvette a vezetést a hazai csapat. (6-4) Fazekas zsákolását követően már négy pontos előnye volt a kecskemétieknek, de Williams egy triplát dobott, majd kis idővel később csapattársa, Brbaklics szerzett kosarat, így megint vezetett a Jászberény egy ponttal. (10-11) Djeraszimovics szerzett kosarat a hármasról, majd két gyors vendég kosár után Váradi Kornél időt kért, három perccel a negyed vége előtt. (13-15) Djeraszimovics egymás után kétszer is kosarat szerzett, ezzel fel is zárkózott a kecskeméti gárda. (17-17) Brbaklics dobott még kosarat az első tíz perc végéig, így két pontos vendég előnnyel kezdődhetett a második negyed. 17-19
 
A vendégek támadhattak először a második etapban és Garrett ki is használta, hiszen egy triplát dobott, majd pár támadással később Coleman szerzett pontokat, de Djeraszimovics nem engedte, hogy még nagyobb legyen a különbség és egy hárompontost szerzett. (20-24) Coleman megint többször betalált, így már hat ponttal vezetett a Jászberény. (23-29) Thomas szerzett hármast, majd Wittmann szerzett egy büntetőt, mivel technikai faultot fújtak a jászberényiekre. (27-29) Coleman kosara után időt kértek a kecskemétiek. (27-33) Djeraszimovics egy szép lefordulásból szerzett kosarat, majd büntetőzhetett is, amit be is dobott, így már csak egy pont volt a különbség a csapatok között. (32-33) Egy szerzett labdából dobott kosarat Thomas, majd Dramicsanin szerzett kosarat, ekkor Patai Benjamin időt kért. (40-37) Primorac középtávolijával már csak egy pont volt megint a különbség és több kosár ezután már nem is született a második etapban. 42-41
 
A szünet után Coleman triplájával folytatódott a mérkőzés, majd a kecskemétiek egy 8-0-as futást csináltak. (50-44) Másfél percen keresztül nem született kosár, majd Brbaklics eladott labdája után időt kértek a vendégek. (50-44) Karahodzsics kosarával megtört a gólcsend, majd erre Coleman válaszolt egy középtávolival. (52-46) Karahodzsics kiosztásából szerzett hármast a sarokból Djeraszimovics, majd a másik oldalról Primorac talált be a tripláról. (55-49) Wittmann trojkáját jászberényi időkérés követte, hiszen majdnem tízpontos volt a lemaradása a vendégeknek. (58-49) Egy szép labdamenet végén Dramicsanin talált be a hárompontosról, így tizenkét ponttal vezettek a hazaiak a harmadik negyed végén. 61-49
 
Az első pár támadás során egyik csapat sem talált be, majd Dramicsanin dobott büntetőket, Thomas pedig egy 2+1-es akciót vitt véghez. (66-49) Karahodzsics kosara után időt kértek a vendégek, hiszen három perc eltelte alatt egyszer sem találtak be. (68-49) Karahodzsics zsákolt, majd a negyed közepén jártunk, mikor Coleman kosarával megszületett az első kosara ebben a negyedben a Jászberénynek. (70-51) Coleman megint betalált, ezúttal a tripláról, de Wittmann egy 3+1-es akciót vitt véghez válaszul. (76-54) Egy 2-8-as rohamot csináltak a vendégek, majd ezt Wittmann törte meg egy trojkával. (81-62) Coleman kapott technikait, hiszen egy sikeres kosara után a kecskeméti kispadhoz ment és elkezdett szólogatni, majd utána Patai Benjamin lecserélte, mivel kipontozódott. Coleman „kifakadt” és elhagyta a termet. A hazaiaktól Jaramaz, majd Kucsera szerzett kosarat. Ruják kosara volt az utolsó a mérkőzésen, így magabiztosan nyert a Kecskemét. 87-65
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Jászberényi KSE 87-65 (17-19, 25-22, 19-8, 26-16)
 
Play-out 2. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Fodor A., Nyilas I.
 
KTE: Wittmann 12/9, Thomas 19/3, Kucsera 2, Jaramaz 11, Horti 6, Csere: Dramicanin 11/6, Fazekas 4, Djeraszimovics 16/9, Lukács -, Karahodzsics 6, Körmendi -, Cserko -.
 
JKSE: Garrett 10/6, Coleman 25/6, Brbaklics 10, Williams 7/3, Primorac 12/3. Csere: Czirbus -, Ruják 1, Filipovic -, Katona -.
 
 
 
Fotó - Pezzetta Umberto, Zalai Hírlap

Vármegyei szövetségek