Tippmix Női NB I: A Szekszárd bejutott a döntőbe
02
Apr
2021
Tippmix Női NB I: A Szekszárd bejutott a döntőbe
2021. április 2.  |  19:40
Az Atomerőmű KSC Szekszárd az elődöntő második mérkőzésén 90-75-re legyőzte az UNI Győr MÉLY-ÚT csapatát. Ezzel 2-0-val lezárta a párharcot és bejutott a fináléba, ahol a Sopron Basket – Aluinvent DVTK elődöntő továbbjutója lesz az ellenfele. A győriek a harmadik helyért folytatják az előbb említett párosításban alulmaradó együttessel szemben.
 
Az első mérkőzésen 66-57-es győzelmet aratott a Győr otthonában a Szekszárd, így hazai pályán egy újabb sikerrel bebiztosíthatta a fináléba kerülést. Beatrice Mompremier és Erica McCall kosárváltása indította a találkozót. Ezt követően Mompremier még 4-2-es előnyhöz juttatta a Győrt. Innen azonban 9-0-s futással fordított a házigazda. Sorrendben Cyesha Goree, Zala Friskovec, Erica McCall és DeWanna Bonner volt eredményes. A győriek kisebb kosárcsendjét Dubei Debóra törte meg, majd Brianna Kiesel triplájával 11-9-re visszajöttek a vendégek. Innen az első szakaszban nagy különbség nem alakult ki. A hajrában Zala Friskovec triplájával hat ponttal elszakadt a Szekszárd, de végül Beatrice Mompremier duplája 20-16-os eredményt alakított ki. A második negyedet Sara Krnjic és Beatrice Mompremier kosárváltása indította. A Győr kapta el jobban a fonalat és Kadri Ann Lass öt pontjával 24-23-ra fel is zárkóztak Iványi Dalma tanítványai.
 
A Szekszárd Cyesha Goree révén igyekezett új lendületet venni, majd Zala Friskovec második triplája és Sara Krnjic újabb találata 31-23-as hazai előnyt eredményezett. Zseljko Djokics együttese magához ragadta az irányítást, a harmadik hárompontosát értékesítő Friskovec révén a második szakasz közepén először nőtt kétszámjegyűre a differencia. A nagyszünethez közelítve őrizte vezetését a házigazda, 16 pont volt a felek között a legnagyobb különbség. A félidőben pedig 46-32 állt az eredményjelzőn. Szekszárdi oldalon a 11 pontos Zala Friskovec volt a legeredményesebb, míg a győrieknél a 13 pontos Beatrice Mompremier, aki úgy érte ezt el, hogy percekre a padra kényszerült faultproblémák miatt. A harmadik negyed első perce pont nélkül telt, majd Brianna Kiesel 46-34-re módosította az állást. A folytatásban azonban ismét a Szekszárd bizonyult eredményesnek, így DeWanna Bonner triplája után 53-34-nél már Iványi Dalma időkérése állította meg a játékot.
 
A különbség a harmadik negyed közepén 57-36-nál lépte át először a 20 pontot. Magabiztosan menedzselte előnyét a KSC. A Győr távoli dobásokkal igyekezett közelebb kerülni, betalált kétszer Dombai Réka és egyszer Dubei Debóra is. A vendégek azonban 17 egységnél közelebb nem kerültek. A 66-47-ről induló záró szakasz elején Brianna Kiesel két büntetőjére Bálint Réka triplája érkezett válaszul. Győri oldalon ismét Dombai és Dubei egy-egy tripláját regisztrálhattuk. Zseljko Djokics gyorsan időt is kért. Az összesen kilenc hármast értékesítő győriek viszont lendületben maradtak és Török Ági triplája után 74-62-nél újra felkapaszkodtak 12 pontra. A folytatásban 80-64-re ismét elszakadt a KSC, de Iványi Dalma időkérését követően gyorsan rendezte sorait a Győr. Végül Dubei Debóra hármasa után 82-71-nél regisztrálhattuk az egész második félidő legkisebb különbségét. 10 egység alá nem tudott kerülni a Győr. Amikor Cyesha Goree és Erica McCall 86-71-re módosította az állást, eldőlt a győztes és ezzel a továbbjutó kiléte. Az utolsó két és fél percben érdemben már nem változott a mérkőzés képe. A Szekszárd 90-75-ös sikerrel zárta le a párharcot.
 
Atomerőmű KSC Szekszárd - UNI Győr MÉLY-ÚT 90-75 (20-16, 26-16, 20-15, 24-28)
 
Bajnokság, elődöntő 2. mérkőzés
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Kapitány G., Tóth C., dr. Mészáros B. (Várhalmi Zs.)
 
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 2, Friskovec 11/9, Goree 17/3, Bonner 15/3, McCall 16. Csere: Krnjic 11, Bálint 14/6, Theodoreán, Zele 4, Miklós.
 
UNI Győr MÉLY-ÚT: Kiesel 20/3, Dubei 11/9, Weninger 2, Török Á. 7/3, Mompremier 17. Csere: Dombai 11/9, Lass 7/3, Barnai, Varga Zs.
 
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 az Atomerőmű KSC Szekszárd javára.
 
 
 
 
Fotó - Jantner Zsolt, kscszekszard.hu

Vármegyei szövetségek