Tippmix Férfi NB I: A Szedeák a Tiszaligetben is győzött
27
Mar
2021
Tippmix Férfi NB I: A Szedeák a Tiszaligetben is győzött
2021. március 27.  |  20:16
Bár Potocnik mester fogadkozott, hogy minden mérkőzés fontos számukra, a hazaiak szempontjából már nem volt különösebb tétje a mai mérkőzésnek, hiszen az már korábban eldőlt, hogy megnyerték az alapszakaszt. A Szedeáknak viszont még volt esélye a harmadik helyre, ehhez azonban nem kisebb bravúrt kellett volna végre hajtania Szrecsko Szekulovics együttesének, minthogy nyerjen a Tiszaligetben.
 
Idén már számtalanszor bizonyította a Csongrád megyei együttes, hogy senkitől sem ijed meg, nem volt ez másként az egyik legfőbb bajnokesélyes otthonában sem. Subotic triplája és duplája közé Kerpel-Fronius Gáspár középtávolija ékelődött be. A harmadik percben már a Szeged vezetett, főként Govens vezérletével jól tartották magukat a vendégek. Sőt, olyannyira nem rezeltek be az esélytelenebb vendégek, hogy a nyolcadik percben, Brown hármasát követően, 15-23-nál már időt kellett kérnie Potocniknak. Az első negyed végére sikerült közelebb zárkóznia az Olajbányásznak (19-23).
 
Govens tarthatatlannak bizonyult, tovább őrizte, sőt növelte előnyét a szezon meglepetéscsapata. A tizenharmadik percben már majdnem tíz volt közte (23-32). Bár Cakarun vezérletével megint tudtak kozmetikázni az etap végére a piros-feketék, az előny még mindig Bognáréknál volt – 38-44 a szünetben. Mindkét negyedben húsz pont alatt tudta tartani ellenfelét a Szeged.
 
Ahogy arra számítani lehetett, agresszívabb Szolnok jött ki a szünet után az öltözőből. Cakarun hozta közelebb övéit a fordulás után, eleinte azonban kevés sikerrel próbálkoztak a hazaiak. Három perc után, 44-51-nél időt kért az Olaj. Sikerült rendezniük a sorokat a vendéglátóknak, akik hosszú idő után, a huszonhetedik percben, Zsiros révén kiegyenlítettek, 56-56-nál Szekulovics kért időt. Jött is a válasz 0-6 formájában, így Potocniknak kellett ismét magához hívnia csapatát. Dzeletovic lépett elő vezérré, a harmadik játékrészben, ha minimálisan is, de rá tudott tenni a különbségre a Szedeák. 60-68-ról indult a negyedik negyed.
 
Rögtön Govens hármasával. Hiába fogott ki Cakarun extra napot támadásban, a bajnokság legjobban védekező csapata egyszerűen nem tudta tartani a vendég együttest. A harmincharmadik percben újra súrolta a tizet a differencia (64-73). Ami késik nem múlik: Govens háromszor dobhatott a bünetővonalról, mindannyiszor sikeresen, 64-76-nál kialakult az addigi legnagyobb különbség. Innen pedig már nem volt visszaút az Olaj számára…
 
Rendkívül harcos és okos játékkal, Govens és Dzeletovic vezérletével, teljesen megérdemelt vendég siker született. Szrecsko Szekulovics együttese az elért harmadik helyezésével a koronát mindenképpen feltette egész éves alapszakasz-teljesítményére.
 
Szolnoki Olajbányász KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 74-91 (19-23, 19-21, 22-24, 14-23)
 
24. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés
V.: Cziffra Cs., Török R., Farkas G. (Hartyáni Zs.)
 
Szolnok: Warner 9/3, Kovács 4, Rudner 6/6, Subotic 12/3, Cakarun 28. Csere: Badzim 3/3, Pongó 3, Zsiros 5, Taiwo 4, Pallai -.
 
Szeged: Kerpel-Fronius G. 7/3, Govens 29/18, Brown 14/9, Bognár 8, Dzeletovic 23/6. Csere: Dickey 8, Keller -, Mayer -, Kerpel-Fronius B. 2, Polányi -.
 
 
 
A rájátszásról már biztosan lemaradó Kaposvár látogatott a hatodik helyért küzdő Paks otthonába az utolsó fordulóban.
 
Curry szép passza és Allen magabiztos befejezése után a Kaposvár szerezte meg a találkozó első pontjait, de Jackson egy triplávan fordított (3-2). A vendégek centere ezután zsákolt is egyet, de aggodalomra adhatott okot, hogy Curry kapott a lábához, le is kellett cserélni. A hazaiak magasembere is jó napot fogott ki, kettőből kettő triplánál járt már, ráadásul Lóránt is elkezdte gyűjteni a pontokat (10-6). Úgy tűnt, hogy Curry sérülése nem súlyos, vissza is tért a pályára az irányító és ha már ott volt, ki is osztott egy újabb gólpasszt (15-12). Folyamatosan ott loholtak az ellenfelük nyakán a somogyiak, de Lóránt remek játékára egyelőre nem volt ellenszerük, aki 18 ponttal zárta az első negyedet. 27-22.
 
Meglehetősen pontszegényre sikeredett a második negyed első öt perce, egy kicsivel többször célzott pontosabban a Kaposvár, 29-29 állt az eredményjelzőn. Időszakosan átvették a vezetést is a kék-fehérek, de Kovács triplájával egalizált a Paks (33-33). Allen és Rivers révén újra megléptek a vendégek és ezúttal a nagyszünetig már távol is tudták maguktól tartani az ellenfelüket. 41-47.
 
A fordulás után “centerpárbaj” következett, Allen duplájára Jackson trojkája érkezett, majd Lóránt büntetőivel lopta a távolságot a Paks (46-49). Három pontnál viszont sokáig nem tudott közelebb jönni az ASE, végül Shepard törte meg a jeget (50-51). Curry-t tripladobás közben faultolták, értékesítette is mind a három büntetőt, ezúttal Paige válaszolt. Hiába küzdöttek nagyot a hazaiak, mindig volt valaki a Kaposvárból, aki akkor szerzett kosarat, amikor a legjobban kellett, így nem lett meg a lélektanilag is fontos fordítás. 58-61.
 
Remekül elkapta a záró etap rajtját az ASE, amely Lóránt vezérletével 7-0-val kezdte ezt a játékrészt, Nikola Lazics kért időt (65-61). Beragadt a Kaposvár, 69-63-mal fordultak rá az utolsó öt percre a csapatok. Velkey, majd Allen talált be, aztán Rivers triplázott pontosan, feljött háromra a Kaposvár, időt kért a Paks (71-68). Paige triplája beakadt, miközben Miliszavljevics csak háromból egy büntetőt dobott be (74-69). Ezt az előnyét már jól menedzselte a Paks, amely végül 79-73-ra nyert és ezzel a Körmend eredményétől függetlenül megszerezte a hatodik helyet az alapszakaszban.
 
Atomerőmű SE - Kaposvári KK 79-73 (27-22, 14-25, 17-14, 21-12)
 
Bajnokság, 24. forduló
ASE Sportcsarnok
V.: Papp P., Tőzsér D., Pozsonyi L. (Gorka Sz.)
 
ASE: Kovács 12/6, Shepard 13, Pupp -, Lóránt 35/3, Jackson 11/9. Cserék: Velkey 3, Paige 5/3, Verasztó -, Dorogi -.
 
KKK: Curry 13/3, Krnjajski 6/3, Miliszavljevics 5, Rivers 18/6, Allen 23/3. Cserék: Baki -, Plézer -, Bogdán -, Hendlein 8.
 
 
 
Kaposvári veresége után mindenképpen javítani szeretett volna a DEAC, már csak azért is, mert egy győzelem akár még az alapszakasz harmadik helyét is jelenthette volna a hajdúságiak számára.
 
Hamar nekiestek egymásnak a csapatok. Brkic szerezte meg a vezetést a vendégeknek, Tóth azonban hamar egyenlített. Funderburk hármasával újra a Vasútnál volt az előny, aztán megint a debreceni center volt eredményes (4-5). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Tóth Ádám remekül kezdett, csapata első 7 pontját ő szerezte (3/3 dupla, 1/1 büntető), igaz addig más nem is próbálkozott a hazaiaknál. Aztán kisvártatva Hines és Somogyi is csatlakozott mellé, kezdett meglépni a DEAC, a hatodik percben 19-11 állt a táblán. Az olló csak még nagyobbra nyílt az első negyed hajrájára, Molnár kosara után már kétszámjegyű volt a differencia (24-14). Egészen extrán, több mint 70 %-os pontossággal céloztak a debreceniek, persze ehhez sokszor asszisztált a gyenge pécsi védekezés is. A lényegi dolgok nem változtak az első felvonás végére, belefért még egy Krivacsevics-dupla és Drenovac büntetői, a papírformának megfelelően magabiztos előnnyel várhatta az első, kisebb pihenőt a DEAC.
 
Guyton kosarára 6-0-val válaszolt a PVSK, jelezve ezzel, hogy még semmi sem dőlt el. Nem adták fel a baranyaiak, becsülettel küzdöttek, 32-26-nál Kovács Adrián kért időt. Használt is a timeout, új erőre kapott a DEAC, és megint állva hagyta ellenfelét. Nem sokkal később, 41-29-nél már Alekszicsnek kellett lépnie az asztal felé. Újabb fordulat azonban már nem következett, a szünetben 50-33 volt az állás.
 
Lewis 2+1-es akciójával nyitott a PVSK a szünet után, amit aztán Brkic is lekopírozott, Fundenburk közelijével pedig aztán alig egy perc alatt tízen belülre olvadt a különbség (50-41). Még időben megrázta magát a DEAC, a folytatásban igazából kosárra kosár volt a válasz, így visszaállt minden a régi kerékvágásba, és ezzel a záró felvonás előttre már el is dőltek a lényegi kérdések (74-59).
 
Az utolsó tíz percet már “szép csendben” lejátszották a csapatok. A DEAC megérdemelt győzelmével negyedik helyen zárta az alapszakaszt.
 
DEAC - Pécsi VSK-VEOLIA 96-80 (26-16, 24-17, 24-26, 22-21)
 
24. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés
V.: Benczur T., Györfy R., Sörlei A. (Farkas Z.)
 
DEAC: Moody 12/12, Somogyi 10/3, Polyák 8/6, Hines 4, Tóth 16. Csere: Guyton 16/6, Moore 3/3, Molnár D. 3/3, Molnár M. 4, Drenovac 20/12, Asszu -.
 
PVSK: Ruják 11, Funderburk 17/6, Carev -, Budimir 8, Brkic 17. Csere: Demeter 4, Krivacevic 7, Hőgye 3, Lewis 10, Dragasevic 3/3.
 
 
 
A mérkőzés elején egyik csapatnak sem sikerült betalálnia, a hazaiak egy támadó faultot is csináltak, majd két és fél percnyi játékidő után megszületett a találkozó első kosara, melyet Williams szerzett a hárompontosról. Thomas harcolt ki faultot, így mehetett a vonalhoz, ahol mindkét büntetőjét érvényesíteni tudta. (3-2) A csapatok fej-fej mellett haladtak, majd Wittmann triplájával átvette a vezetést a Kecskemét. (9-12) Garrett bravúros ziccerével két pontra zárkóztak a hazaiak, de kis időn belül Lukács szerzett trojkát, mellyel növelte csapata előnyét, ekkor időt kért Patai Benjámin. (11-16) Gyors kecskeméti pontok után, már tíz volt a két csapat között, amikor Füzi talált be a hármasról. (16-23) A negyed végéig még Djeraszimovics dobhatott büntetőket, melyeket be is dobott. 16-25
 
A hazaiak egy gyors 4-0-ás futással kezdtek, majd kis idő múlva Horti duplázott. Garrett szerzett hármast, mellyel faragott csapata tíz pontos hátrányából. (23-30) Patai Benjámin kis idő múlva technikai faultot kapott, miután egy támadó faultot fújt az egyik bíró a játékosára és a jászberényi edző hevesen reagált erre. A kosárcsendet Primorac törte meg triplájával, majd a következő támadásban Thomas válaszolt egy hármassal rá. (28-35) Kicsivel több mint három perccel a második etap vége előtt időt kértek a hazaiak. Thomas harcolt ki egy faultot és be is dobta mindkét büntetőjét. Primorac megint betalált a hárompontosról. (31-39) Dramicanin is pár támadást követően kosarat szerzett a tripláról, mellyel tíz pont fölé ment a különbség, de Coleman gyors közelijével újra tízen belül volt a hazai csapat. 35-44
 
Primorac kosarával folytatódott a harmadik felvonás, majd erre gyorsan Djeraszimovics válaszolt. Egy jó periódust fogott ki a Kecskemét, többször is betaláltak a hármasról, így jelentősebb előnyre tettek szert. (42-55) Majd megint jól kapta el a ritmust a vendégcsapat és egy 2-8-as futást csináltak, ekkor időt kértek a hazaiak. (44-63) Jaramaz és Horti többször is betalált, míg a másik oldalról Filipovic és Czirbus. (52-75) A vendégektől még pár másodperccel a harmadik negyed vége előtt Thomas dobhatott büntetőket, melyeket érvényesíteni is tudott. 52-77
 
A hazaiak csakúgy, mint a harmadik etapot, megint egy 4-0-ás rohammal kezdtek, majd időt is kért Váradi Kornél. (56-77) Coleman és Primorac kosaraival jelentősen csökkent a különbség a két csapat között. (66-81) Dramicanin szerzett kosarat, majd Colemant egy ziccer után picit meglökte Thomas, ezt szóváltás is követte, de az eset visszanézése után nem ítéltek hibát a bírók, Thomast Váradi Kornél lecserélte. (70-84) Jaramaz szerzett hárompontost pár támadás elteltével. Garrett triplája volt a mérkőzés utolsó kosara, így a Kecskemét együttese nyerte a mérkőzést. 74-90
 
Jászberényi KSE - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 74-90 (16-25, 19-19, 17-33, 22-13)
 
Bajnokság, 24. forduló
Jászberény, Bercsényi tornacsarnok
V.: Győrffy P. A., Frányó P., Boros T.
 
JKSE: Kinney 2, Coleman 25/3, Brbaklics -, Williams 5/3, Filipovic 6. Csere: Ruják -, Garrett 10/6, Füzi 3/3, Primorac 21/9, Czirbus 2, Katona -.
 
KTE: Wittmann 10/6, Thomas 9/3, Djeraszimovics 12, Kucsera 5/3, Karahodzsics 2. Csere: Horti 17, Dramicanin 21/12, Lukács , Jaramaz 11/3.
 
 
 
Az Alba Fehérvár abban a tudatban fogadta a már biztos második, kulcsembereit nélkülöző Falcót, hogy ha nyer és a DEAC kikap a Pécstől, akkor megszerzi a negyedik helyet az alapszakaszban.
 
Bruinsma egy alapvonali bedobás után megszerezte a vezetést a Falcónak, ám Lukács Norbert egyből válaszolt egy támadólepattanó után (2-2). Benke percei következtek; előbb labdavezetésből dobott be egy triplát, majd faulttal együtt értékesített egy hárompontost (2-8). Bár nem védekezett rosszul a Szombathely, így is megvoltak a dobóhelyzetei az Albának, más kérdés, hogy ezeket nem tudták értékesíteni Forray Gábor fiai, 2-12-nél kért időt a fehérvári vezetőedző. A kis szünet meg is tette a hatását, 6-0-át futott innen a hazai csapat (8-12). Egy darabig felváltva érkeztek a pontok, majd Davis dobott be egy hármast emberrel az arcában, sőt, Omenaka duplájával a vezetés is meg lett a Fehérvárnak (15-14). Az ominózus időkérés után nagyot változott a játék képe, onnantól kezdve 17-4-et  repesztett az Alba. 19-14.
 
A hazaiak ott folytatták a második negyedet, ahol az elsőt abbahagyták és kétszámjegyűre növelték az előnyüket (27-16). Nem nagyon tudott kilábalni a gödörből a kicsit enerváltan kosárlabdázó Szombathely, megmaradt a magabiztos Alba vezetés a játékrész derekára (39-24). Négyet szerzett zsinórban a Falco, egyből jött az időkérés Forray Gábortól (39-28). Innentől már kiegyenlített csata folyt a pályán, a félidőt Gillon büntetői zárták. 49-36.
 
4-0-val kezdett a fordulás után a Falco, bejött tíz alá a csapat, amitől véreszemet is kapott a csapat, Anderson saroktriplája után már 52-48 volt az állás. Kiélezetté vált a csata, ezekben a percekben egészen magas színvonalon játszottak a felek – már ami a támadásokat illeti -, kosárra kosár volt a válasz (57-51). Omenaka zsákolt nagyot, Anderson ziccerezett üresen, nem jutottak dűlőre a csapatok (59-53). Hektikus összecsapást láthattunk, látszott, hogy fáradnak a vendégek, de így is rendre felálltak a több, mint tízpontos hátrányból, végül Anderson utolsó másodperces kosara állította be a harmadik negyedvégi eredményt. 68-64.
 
Vojvoda büntetői nyitották a záró etapot, Anderson triplázott a túloldalon (70-67). Vojvoda megint megvillant, ám előbb Benke, majd Bruinsma célzott pontosan, egy pontra olvadt a fehérváriak előnye (73-72). Hiába Vojvoda újabb két pontja, Bruinsma teljesen üresen maradt, ráadásul Davis követett el egy támadóhibát, hét perccel a vége előtt egyenlített a Falco (75-75). Vojvodát továbbra sem lehetett megállítani, ráadásul Curry is betalált, de válaszként Benke 2+1-es akciója érkezett (79-78). Curry ziccerezett három perccel a vége előtt, ezzel háromra növelve a hazai előnyt, de Barac könnyen fordult be, izgalmas végjátékra volt kilátás (85-84). Négypontos hazai vezetésnél kért időt Gasper Okorn, amely után Bruinsma tett vissza egy támadólepattanót (90-88). Mindkét csapatnak benne volt a kezében a meccs, végül húsz másodperccel a vége előtt – kétpontos hazai vezetésnél – a Falco támadhatott: Bruinsma próbálkozása kimaradt, 90-88-ra nyert az Alba.
 
A Fehérvár sikere akár a negyedik helyet is jelenthette volna a csapatnak, ám a DEAC hazai pályán legyőzte a Pécset, így az Alba ötödikként zárta az alapszakaszt.
 
Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 90-88 (19-14, 30-22, 19-28, 22-24)
 
Bajnokság, 24. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Praksch P., dr. Mészáros B., Goda L.
 
Alba: Gillon 11/3, Vojvoda 16/6, Lukács 2, Davis 19/6, Csorvási -. Cserék: Hearst 8/6, Takács Mi. -, Curry 11/3, Markovics 9/9, Omenaka 10, Ahmad 4.
 
Falco: Anderson 12/6, Doktor 6/6, Benke 22/9, Bruinsma 23/3, Keller 12. Cserék: Kovács -, Barac 13/3.
 
 
 
A Sopron KC számára már nem, a Zalakerámia ZTE KK számára viszont még volt tétje az alapszakasz utolsó, 24. fordulójának. A Sopron készülhet a rájátszásra a Szolnoki Olajbányász ellen, míg a ZTE a play-outban folytatja, ahová minden alapszakasz-eredményét viszi tovább.
 
Három perc alatt a soproni kezdőötösből már négy játékos szerzett kosarat, de Bonifert révén tartotta magát a ZTE – triplájával egy támadás erejéig a vezetést is átvette a csapata, de erre gyorsan négy ponttal feleltek a vendéglátók (12-9). Duren triplája talált, amire még érkezett soproni válasz, de a következő két támadással fordított a Zalaegerszeg – hogy aztán a Sopron Elmore révén egy gól jó plusz büntető-akcióval visszavegye a minimális előnyt (19-17). A játék képe nem változott: jött Donaldson kettese, majd Szabó triplájával már vezetett is a ZTE, de Jogéla gyors négy pontja ismét a Sopront juttatta előnyhöz (25-24). Az utolsó szó jogán Wiggs szerzett még két pontot: 25-26 az első negyed vége.
 
Borisov első pontjai a triplavonalon túlról érkeztek, de Wiggs akciója is három pontot ért a vendégeknek – ziccere mellett a büntetőjét is bedobta. Elmore, Donaldson majd Borisov is jegyzett egy-egy triplát, Elmore újabb duplájával pedig az addigi legnagyobb, hatpontos különbség alakult ki a csapatok között (38-32). Borisov tett el egy újabb kettest, a negyed előtt még kosarat nem jegyző soproni játékos ezzel pontokat és VAL-t tekintve is a mezőny addigi legeredményesebbjévé lépett elő. Elmore is megszerezte 12. pontját, utolérte csapattársát, a Sopron pedig már tízzel vezetett (46-36). Igyekezett közelíteni a ZTE, Simon hármasa után már csak öttel maradt el ellenfelétől, de Fazekas távolija után ismét a tízért mehetett az SKC. Ezt a negyedet is Wiggs-kettes zárta: 54-47 az első félidő vége.
 
Jogéla kettese után Vuko triplája jelenthette volna a kapaszkodót a ZTE-nek, de a Sopron Takács hármasával és Jogéla újabb kettesével sorozatban hozott öt pontot – 61-50-nél újabb zalaegerszegi időkérés következett. Két zalai pontra újabb nyolc soproni egység érkezett, 17-tel mentek már a hazaiak (69-52). Thompson nem hibázott a vonalról, 75-56-nál csak egyetlen pontra voltak a húszpontos előnytől. Duren büntetői is helyükre kerültek, 80-63-nál ért véget a harmadik negyed.
 
Az utolsó játékrészt Donaldson öt pontja nyitotta, kapaszkodtak a vendégek. Már hét pontot ledolgozott hátrányából a ZTE, amikor érkezett a hazai időkérés. A rövid szünet után Borisov lendült bele, duplát és triplát is jegyzett, az ekkor már dupla-duplánál járó Szabó igyekezett tartani vele a lépést. A negyed felére visszaállította a negyedet megelőző előnyét a Sopron, ismét a húszért támadhatott. Három perccel a vége előtt a házigazda már a századik pontjáért vezetett akciót, míg a ZTE a nyolcvanas határt igyekezet átlépni. Nem maradt már esélye a vendégeknek utolérni a házigazdát: 102-85-re nyert az SKC.
 
Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK 102-85 (25-26, 29-21, 26-16, 22-22)
 
Bajnokság, 24. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Kapitány G., Fodor A., Major Á. (Bognár T.)
 
SKC: Elmore 17/3, Thompson 4, Fazekas 7/3, Jogéla 30, Padgett 13. Csere: Borisov 17/9, Takács 9/9, Halász 4, Supola 1, Bagó -, Sitku -, Werner -.
 
ZTE: Duren 18/6, Bonifert 11/3, Wiggs 12, Vuko 7/3, Szabó Zs. 18/3. Csere: Donaldson 12/3, Völgyi 4, Simon K. 3/3.
 
 
 
Az Egis Körmend a play-offra, az OSE Lions a play-outra készülhet az utolsó alapszakasz-fordulót követően, előtte azonban egymás ellen zárták a bajnokság első periódusát a 24. fordulóban.
 
Thames kettesét Ireland hármasa követte, öt ponttal indította az első percet a Körmend. Washington faulttal együtt talált be, a büntető is a helyére került, ezek a pontok jelentették az OSE első egységeit. Washington ismét kosarat dobott, kicsivel később pedig már be is érte ellenfelét a házigazda (7-7). Tapadt ellenfelére az OSE, amely a negyed felénél át is vette a vezetést (13-12). Taylor büntetőire Abell triplája érkezett, amit további négy OSE-pont követett (20-14) – időt kért a vendégek szakvezetése. Feljött mínusz kettőre a Körmend, de a hazaiak is zsinórban szereztek négy pontot, így nem változott a különbség. Előnyéből végül egy pontot engedett az OSE a negyed végére: 27-22 az első tízperces etap eredménye.
 
Jobban kezdte a második negyedet a vasi együttes, Taylor révén le is dolgozta hátrányát. Egál állásnál (29-29) Illés keze sült el, tripláját ráadásul Abell még egy kettessel is megtoldotta a következő támadásból, így rögtön visszaállt az ötpontos különbség. Ismét egyenlített a Körmend, majd 34-34 után felváltva estek a kosarak: duplára dupla, majd Thames kinti találatát Garamvölgyi kontrázta meg szintén egy hármassal. A triplacsatát Simons folytatta, ekkor szakította meg a játékot egy oroszlányi időkérés (41-42). A rövid szünet után Ireland hat pontja következett, amit Illés egy hármassal igyekezett ellensúlyozni. Jobban sikerült a félidő hajrája a Körmendnek, amely vezetéssel mehetett szünetre: 46-48 az első félidő.
 
Négy-négy pontot hozott a második félidő első két perce, körmendi részről Taylor és Ireland volt továbbra is tarthatatlan. Kiegyenlített volt a játék, minimális előnyét csak tartani tudta a Körmend. A negyed közepén ismét Taylor villant, két duplával már 21 pontnál járt, csapata pedig hatra növelte a különbséget (55-61). A körmendi légiós aztán Némethet szolgálta ki egy assziszttal, utóbbi még egy büntetőt is dobhatott, de az kimaradt – Simons középtávolija viszont célt talált a támadó-lepattanó után (55-65). Megfogta a hazaiakat a körmendi futás, tíz fölé nőtt a különbség. A gyűrűben kötött ki egy Washington-tripla, majd egy Anda-dupla, gyorsan csökkent a hazaiak hátránya. A Körmend azonban innen ismét átvette az irányítást, az utolsó percben Simons újra tíz fölé tornázta a különbséget egy hármassal: 63-74-ről jöhetett az utolsó tízperce periódus.
 
A záró etapban gyakorlatilag végig tartotta előnyét a Körmend. Az OSE 76-81-nél került láthatáron belül ellenfeléhez, de nem sokkal később már ismét tíz ponttal vezettek a vendégek. Washington igyekezett, a hajrában az ő büntetőivel közelített az Oroszlány, de nem úgy tűnt, hogy veszélyben lehet a Körmend győzelme az utolsó másodpercekben: Abell dobott triplát, de a faultokra pontos körmendi büntetők érkeztek. Közelített az OSE, de fordítani nem volt esélye – 87-92 a vége.
 
Mivel az Atomerőmű SE legyőzte a Kaposvári KK-t, így a Körmend a győzelme ellenére sem lépett előre a tabellán – ez azt jelenti, hogy Falco–Körmend vasi klasszikus lesz a negyeddöntő egyik párharca.
 
OSE Lions – Egis Körmend 87-92 (27-22, 19-26, 17-26, 24-18)
 
Bajnokság, 24. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
V.: Földházi T., Söjtöry T., Szilágyi B. (Dr. Gincsai J.)
 
OSE: Washington 23/3, Kucsora 1, Abell 17/9, Bailey 9, Morgan 10. Csere: Illés M. 10/6, Anderson 6, Anda 6, Garamvölgyi 5/3, Mucza -.
 
Körmend: Ireland 21/3, Thames 19/6, Ferencz 3, Durázi -, Taylor 23. Csere: Simons 20/9, Takács K. 4, Németh Á. 2, Tóth N. -.

Vármegyei szövetségek