A Szekszárd bejutott a női Európa-kupa Final Fourjába
18
Mar
2021
A Szekszárd bejutott a női Európa-kupa Final Fourjába
2021. március 18.  |  18:27
Az Európa Kupa negyeddöntőjében az Atomerőmű KSC Szekszárd kiváló teljesítményt nyújtva 77-67-re legyőzte a török Elazig gárdáját és ezzel bejutott a sorozat legjobb négy csapata közé. Végig kézben tartotta az irányítást a szekszárdi együttes, az előnye a 14 pontot is elérte. A hajrában a török csapat négy egységre felzárkózott, de fordítási esélyeik nem voltak. Fennállása legnagyobb nemzetközi sikerét elérve április 9. és 11. között az Európa Kupa Final Four-ban szerepelhet az Atomerőmű KSC Szekszárd.
 
Az első percekben nem alakult ki nagy különbség a csapatok között. A Szekszárd 5-5 után egy 9-2-es futással került lépéselőnybe. Az első negyedben a 7 pontos DeWanna Bonner és a 6 egységig jutó Cyesha Goree dominált támadásban. Éppen Bonner duplája után 20-10-nél érte el először a 10 egységet a differencia a felek között. Török időkérés után a DVTK korábbi centere Kristine Vitola egy triplával hozta közelebb a csapatát, de erre Goree válaszolt és így 22-13-ról vonulhattak a kisebb pihenőre a csapatok. A második negyed elején 9-11 pont között mozgott differencia. Stabilan őrizte előnyét a Szekszárd, sőt Zala Friskovec triplája után ezt még növelte is tudta: 31-17-nél az addigi legnagyobb különbséget rögzíthettük.
 
A félidő hajrájában büntetőkkel, illetve távoli dobásokkal megfelezte hátrányát az Elazig. Az utolsó perchez érkezve azonban Bonner és Frikovec találatai 43-32-re módosították az állást. Lélektanilag kulcsfontosságú volt, hogy érdemben közelebb nem engedte riválisát Zseljkó Djokics csapata. A félidőben végül 43-34-es állást rögzíthettünk. A harmadik negyed elején Studer Ágnes triplájával már ismét 12 egységgel ment a KSC. A kedvező pozíció ellenére maximális koncentrációt igényelt a folytatás. A törökök nem adták fel, 52-40 után Kelsey Mitchell két triplájával 52-46-nál például újra megfelezték a hátrányukat. Utoljára az első negyed közepén járt ilyen közel az Elazig, így Zseljko Djokics azonnal időt is kért. Rendezte a sorokat a KSC, majd Sara Krnjic büntetőjével és Studer Ágnes révén visszaállította a 10 pontos differenciát.
 
A harmadik negyed hajrájában érdemben nem változott az állás. Az utolsó 10 percnek 59-51-ről futottak neki a felek. Emma Cannon duplájával az első támadásukat követően hat pontra visszajöttek a törökök, de ezt követően jött Goree duplája és Bonner triplája, így a korábbi felzárkózási kísérletekhez hasonlóan ezt is elhárította a Szekszárd. Ez mutatta igazán, hogy mennyire ott volt fejben a magyar csapat. A negyedik negyed legkritikusabb szakaszát az utolsó három percbe fordulva élhettük át. Újra felzárkózott hat pontra 71-65-nél az Elazig, de ez volt az első pillanat, amikor nem sikerült azonnal válaszolni. Kelsey Mitchell így 71-67-nél rövid időre négy pontra is felhozta csapatát. A legjobbkor jött Goree duplája, majd az utolsó percben Erica McCall és DeWanna Bonner keze sem remegett meg büntetőnél. Végül 77-67-re nyert a Szekszárd és bejutott az Európa Kupa legjobb négy együttese közé.
 
ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD - ELAZIG IL OZEL IDARE 77-67 (22-13, 21-21, 16-17, 18-16)
 
Európa Kupa negyeddöntő
Kayseri, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi
Faur, Ivanovic, Milicevic (Iacovlev)
 
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 16/12, Theodoreán 3/3, Bonner 21/3, Goree 10, McCall 10. Csere: Miklós, Gereben, Friskovec 12/6, Krnjic.
 
Elazig Il Ozel Idare: Takmaz 3/3, Mitchell 24/6, Vitola 13/3, Cannon 10/3, Baric 4. Csere: Ozelci 3/3, Sonmez, Tutsak.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek