Tippmix Férfi NB I: Az Egis Körmend könnyedén verte a ZTE-t
10
Mar
2021
Tippmix Férfi NB I: Az Egis Körmend könnyedén verte a ZTE-t
2021. március 10.  |  19:45
Az utolsó előtti Zalaegerszeg látogatott a nemrég edzőváltáson áteső Egis Körmend együtteséhez a szerdai játéknapon.
 
Kicsit beragadt a kezdésnél a Körmend, miközben Szabó Zsolt remekelt a túloldalon, az ő hat pontjával már 0-6 állt az eredményjelzőn két perc játék után. Taylor büntetőivel megérkeztek az első körmendi pontok is, ám Szabó egy újabb triplát szerzett, majd Bonifert is betalált, Antonis Constantinides pedig kénytelen volt időt kérni (2-11). Meg is tette a hatását a kis szünet, sikerült stabilizálnia a támadójátékukat a piros-feketéknek, a negyed derekára fel is zárkóztak (11-13). Nem sokkal később egy Mócsán-tirplával a fordítás is meg lett, Polster válaszolt a vendégektől (18-20). Nem feltétlen a védekezés dominált a találkozón, az első negyedből kiindulva izgalmas, pontgazdag mérkőzésre volt kilátás. Szabó Zsolt egy kis pihenő után újra visszatért a pályára és ott folytatta ahol abbahagyta, előnnyel zárta az első tíz percet a ZTE. 22-27.
 
A második játékrészt is jobban kezdték a zalaiak, akik főként a palánk alatt állították a körmendieket megoldhatatlan felé. Persze Szabó Zsolt tizenkét perc alatt szerzett tizenhat pontja sem elhanyagolható. Egy 6-0-ás futással – főként Thames kosarainak köszönhetően – kettőre zárkózott a Körmend, ezúttal Luca Bechi volt kénytelen magához hívni az övéit (30-32). Amilyen sok kosár volt az első negyedben, annyira feljavult a csapatok védekezése a másodikra. Küzdött az egyenlítésért a vasi együttes, ami a nagyszünet előtt össze is jött, sőt, Ireland büntetői után az előnyt is megszerezték a piros-feketék és bár innen még visszakapaszkodott a ZTE, az utolsó másodpercben Ireland nagy triplát süllyesztett el. 45-42.
 
Mindössze ötvenhét másodperc telt el a második félidőből, amikor Luca Bechi időt kért, Simons két triplával nyitotta a harmadik negyedet (51-42). Elkapták a fonalat a hazaiak, Thames betörésével kétszámjegyűre hízott a különbség (53-42). Kinyílt a pálya, sorra jöttek a könnyű kosarak mindkét oldalon, magabiztosan őrizte előnyét az Egis Körmend (64-50). Nem változott a játék képe, akadozott a Zalaegerszeg támadójátéka, miközben mindkét oldalon domináltak a hazaiak, kezdett eldőlni a találkozó. 74-60.
 
A záró etap elején bár próbálkozott, nem tudott közelebb férkőzni a ZTE, jól menedzselte az előnyét az időnként remek játékot bemutató Körmend (81-64). Többször támadhattak a hazaiak a húszpontos vezetésért is, de ez nem jött össze, viszont a körmendi siker nem forgott veszélyben. Az Egis Körmend az első negyedet leszámítva abszolút a Zalaegerszeg fölé nőtt és megérdemelt győzelmet aratott. 97-80.
 
Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 97-80 (22-27, 23-15, 29-18, 23-20)
 
Bajnokság, 8. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Tözsér D., Frányó P., Boros T.
 
Körmend: Thames 9/3, Oroszi -, Mócsán 11/9, Simons 17/9, Taylor 17. Cserék: Ireland 21/6, Takács 4, Németh 6, Ferencz 8, Tóth 4.
 
ZTE: Duren 10, Wiggs 12/3, Bonifert 6, Szabó 18/9, Vuko 2. Cserék: Simon 3/3, Antóni -, Donaldson 4, Polster 3/3, Völgyi -, Glenn 22.
 
 
 
Fotó - Bálizs Zsuzsa

Vármegyei szövetségek