BL: Végig vezetve győzte le a Zaragoza a Falcót
17
Dec
2020
BL: Végig vezetve győzte le a Zaragoza a Falcót
2020. december 17.  |  16:15
A Bajnokok Ligája D-csoportjának negyedik fordulójában a két meccs után még veretlen Casademont Zaragoza vendége volt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely.
 
Searcy duplája nyitotta a meccset, amit nyolc hazai pont követett – Váradi szakította meg a spanyol együttes sorozatát egy újabb duplával (8-4). A tizedik hazai pontot Falco-időkérés követte, de a rövid pihenő után is a Zaragoza támadhatott, sikerrel (12-4). Eladott labdák követték egymást mindkét oldalon, aztán a Zaragoza jegyzett egy triplát. Perl faragott a hátrányból, duplájával jött vissza tízen belülre a magyar együttes, majd Anderson egy triplával csökkentette tovább a különbséget (15-9). Felváltva találtak a gyűrűbe a csapatok az utolsó percekben is: Hlinason – az utolsó másodpercekben kihagyott büntetője ellenére is – 11 pontig jutott, csapata pedig 19-14-es vezetésre tett szert.
 
Brussino hármasával kezdődött a második tízperces etap, majd Bruinsma közelről talált be – fél percre rá fordított volt a felállás: a spanyolok kettesére Bruinsma ezúttal egy triplával felelt (24-19). Milosevics egy büntetőt dobott be, majd sorban kilenc Zaragoza-pont következett (33-20). Sulaimon hármasával majd duplájával az addigi legnagyobb különbséget jegyezhettük fel: átlépve a negyed felét 39-24-re lépett el a Zaragoza. A különbség tovább nőtt: egy újabb Brussino-triplával már elérte a húszat (47-27) – 50-31-nél mehettek félidei pihenőre a csapatok.
 
Bruinsmával és Searcyvel a soraiban kezdett a Falco a második félidőben, ők ketten össze is hoztak gyorsan négy pontot. Hibákkal teli percek következtek mindkét oldalon, majd Perl is beköszönt, tovább csökkentve a hazai fórt (53-39). Lépkedett közelebb ellenfeléhez a Falco, közelítette a tíz pontot a különbség – Benzing triplája viszont nem jött jókor (61-45). Perl kosara után már csak kilenccel vezettek a spanyolok, időkéréssel reagált a Falco-zárkózásra a hazai kispad. Lake zsákolásával indult a negyed utolsó perce, és egy elrontott hazai akciót követően ismét a magyar együttes támadhatott. Azonban a Falco is hibázott, amit egy duplával megbüntettek a hazaiak: 65-57-et mutatott az eredményjelző harminc perc után.
 
Egy Zaragoza-hármassal nőtt tíz fölé ismét a különbség. Nem jöttek olyan gyorsan a Falco-pontok, mint az előző negyedben, a Zaragoza tartotta a tíz körüli differenciát – három elrontott támadás után időt is kért a szombathelyi szakvezetés. Ennis szerzett egy újabb hármast, Váradi gyorsan szépített, majd Searcy is helyére tett egy kettest (75-65). Searcy újabb duplájára Benzing triplát dobott, 83-71-nél ismét időt kértek a vendégek. Az utolsó percre tízen belülre jött ismét a Falco, de a fordításra már nem maradt esélye: 85-76-ra nyertek a spanyolok.
 
Casademont Zaragoza - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 85-76 (19-14, 31-17, 15-26, 20-19)
 
Bajnokok Ligája, 4. forduló
Zaragoza, Pabellon Principe Felipe
V.: N. Maestre (francia), Z. Yilmaz (török), M. Karabilecen (török)
 
Zaragoza: Bray -, Barreiro 5/3, Ennis 14/9, Benzing 14/6, Hlinason 12. Csere: Garcia 6/6, Sulaimon 13/9, Brussino 9/9, Justiz 12.
 
Falco: Anderson 5/3, Váradi 6, Perl 17, Bruinsma 21/9, Searcy 15. Csere: Lake 7, Milosevics 5.
 
 
 
Fotó, Slide - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek