Bodnár Péter: Tárgyi tévedések Okorn nyilatkozatában
16
Oct
2020
Bodnár Péter: Tárgyi tévedések Okorn nyilatkozatában
2020. október 16.  |  22:20
Nem mindennapi nyilatkozatot tett közzé a Falco KC Szombathely vezetőedzője, Gasper Okorn. A legutóbbi bajnok szlovén edzője a bajnokság átszervezését javasolja, melyről állítása szerint a többi csapattal is egyeztetett. A szombathelyi edző nyilatkozata kapcsán megkérdeztük Bodnár Pétert, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkárát.
 
- Olvasta Gasper Okorn nyilatkozatát? 
 
- Természetesen olvastam Okorn edző nyilatkozatát. Kiváló edzőnek tartom, azonban nyilatkozatának tartalmát nyilvánvalóan nem egyeztette a klubvezetéssel, hiszen az olyan tárgyi tévedéseket tartalmaz mind a bajnokság szervezésének előzményeivel, mind a jogszabályi keretrendszerrel kapcsolatban - itt a sportorvosi engedélyek kiadásának kompetenciájára is gondolok -, amivel ma nincs olyan felkészült sportvezető, aki ne lenne tisztában. 
 
- Akkor ezt nem tekinti a szombathelyi klub nyilatkozatának?
 
- Mivel Gráczer György ügyvezető úrral hetente 3-4 alkalommal egyeztetek a bajnokság kezdete óta, valószínűleg említette volna, ha a klub részéről a nyilatkozatban szereplő ötletekből bármit megvalósíthatónak tartana. De már csak azért is furcsa lenne a klub álláspontjának tekinteni Okorn mester nyilatkozatát, mivel az MKOSZ kiemelten kezeli a Falco KC-t a BL szereplése miatt. Így segítettük azon mérkőzéseinek kérésükre történő elhalasztását, illetve halasztási kérelmét is, melyet le tudtak volna játszani, de a BL szereplésre készülve ezt nem szerették volna.
 
Fontos, hogy szombaton a Szeged ellen ők is megkezdik a bajnokságot, és bízom benne, hogy a járattörlés miatti drága alternatív repülőjegyek ellenére sikerül megszervezniük az utazásukat Oroszországba, első idei BL mérkőzésük helyszínére.
 
- Ha már szóba került a nyilatkozat kapcsán a többi csapat, miként állnak meglátása szerint a jelenlegi helyzethez?
 
- A csapatok hozzáállása dicséretes, keresik a lehetőséget a mérkőzések lejátszására. Köszönet jár a rendőrségnek is, akik fantasztikus rugalmasságról tettek tanúbizonyságot az utolsó pillanatban leegyeztetett mérkőzések engedélyezése kapcsán.
 
- Milyen folytatásra számít a hetente érkező újabb fertőzések ismeretében?
 
- A novemberi válogatott szünetben áttekintjük a lehetőségeinket, folyamatosan egyeztetünk a többi beltéri látvány-csapatsportággal, és ennek megfelelően döntünk a folytatásról.

Vármegyei szövetségek