Férfi NB I: Izgalmas meccset nyert meg a Szeged
29
Feb
2020
Férfi NB I: Izgalmas meccset nyert meg a Szeged
2020. február 29.  |  21:00
A válogatott szünet után a bajnokság 22. fordulójának előrehozott találkozóján a Szeged fogadta a Kaposvár együttesét.
 
Davis hármasával indult a mérkőzés, amire a hazaiak újonnan igazolt légiósa, Scott válaszolt. Fej-fej mellett haladtak a felek, a negyed derekán a szegedieknél Scott és Krapic járt az élen a pontszerzésben, a vendég oldalon jobban eloszlottak a dobások. Krnjajski közelije után 16-13 volt az állás a kék-fehérek javára, Asbury duplával lopta a távolságot. Dramicsanin triplája behullott, ezzel kétlabdányi lett a különbség a felek között. Ezután érkezett Davis közelről, majd ismét Dramicsanin távolról, az eddigi legnagyobb előnnyel mehetett az első negyed végi szünetre a Kaposvár. 15-24.
 
A második felvonást Curry trojkája nyitotta, de szinte egyből jött a válasz a túloldalról egy Dramicsanin 2+1-es akcióval. A következő támadásból nem talált be a Szeged, ellenben Norfleet, aki egy középtávolival már kétszámjegyűre növelte a vendég előnyt. Hendlein két büntetőjével már a harmincat is átlépte a KKK. Mindkét oldalon behullott egy sikeres triplakísérlet, majd Lalic állt a vonal mögé, de csak az egyiket értékesítette (21-35). Gyorsan kijavította a hibáját a center, nagyot harcolt a palánk alatt a következő kosárért. Curry szép kiosztása után Kovács is megszerezte az első három pontját, majd az előző akciónál gólpasszt adó irányító is betalált, feljött tizenegyre a Szeged. Ekkor jött Norfleet egy pontos triplával, Szrecsko Szekulovics pedig időt kért (26-41). Meg is hozta az eredményt a kikért szünet, egy jó védekezést követően Curry állt bele egy sikeres triplába, majd Asbury tört be szépen (31-41), így most Sztojan Ivkovics volt kénytelen magához hívni az övéit. Asbury két szabaddobása után újra tíz alatt volt a különbség, Hendlein duplája után viszont újra tíz felett. Kovács pöcizett vissza egy labdát, majd Asbury ziccerezett, visszajött a meccsbe a Szedeák, sőt, harminc másodperccel a félidő előtt már csak négy volt közte. Davis csak az egyik büntetőjét dobta be, a maradék tizenkét másodpercben pedig már nem tudtak betalálni a hazaiak, 39-44-el mentek a nagyszünetre a felek.
 
Gyors kosárváltással indult a harmadik etap, majd Norfleet állt bele egy jó triplába egy gyorsindítást követően. Asbury kis időközzel négyből négy büntetőt küldött a helyére, majd Hendlein kapott egy jó passzt a festékben (45-51). A hazaiak centere megállíthatatlan volt ebben az időszakban, újra eredményes volt, aztán Kovács is és Curry is, egyenlített a Szeged, vendég időkérés jött. Curry büntetőivel átvették a vezetést a hazaiak, sőt, Kerpel-Fronius B. sarokhármasával már öt volt közte (56-51), amire Lalic 2+1-es akciója jött, majd Curry triplája esett be. Scott szlalomozott végig a védőkön, majd Krnjajski célzott jól kívülről (61-57). Curry volt hibátlan a vonalról, Davis pedig a festékből, majd még egy vendég kosár esett, kettőre közelítette meg ellenfelét a Kaposvár. Kevesebb, mint egy perccel a negyed vége előtt egyenlítettek a somogyiak, ami után nem született már újabb kosár. 
66-66.
 
Norfleet visszalépős távolija nyitotta meg a záró negyedet, aztán Hendleinnek adott egy gólpasszt egy lerohanást követően. Norfleet szerzett egy labdát és robogott végig, ezzel 7-0-ás futásban volt a Kaposvár (66-73). Az utolsó felvonás első szegedi pontjait Asbury szerezte büntetőből, Krnjajski válaszolt. Krapic két szabaddobása esett be, majd Asbury kapott egy gyönyörű labdát, újra egy volt közte (74-75). Kovács kapott a térdéhez, csak segítséggel tudta elhagyni a pályát, három perc volt ekkor vissza. Scott kettesével átvették a vezetést a hazaiak, majd Asbury is betalált, Sztojan Ivkovics kért időt (78-75). Krnjajski triplája lejött, majd újra Asbury talált be, kevesebb mint két perccel a vége előtt öttel ment a Szeged (80-75). Dramicsanin tett vissza egy támadólepattanót, majd Scott állt bele egy sikeres tempóba. Norfleet triplája volt sikeres, majd Curry büntetőzött jól. Dramicsanin szerzett két pontot faulttal együtt négy másodperccel a vége előtt, de innen már nem tudott felállni a Kaposvár, nagyot küzdve nyert a Szeged - írta a BB1.hu.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 84-82 (15-24, 24-20, 27-22, 18-16)
 
Bajnokság, 22. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Tőzsér D., Pozsonyi L., Balogh Gy. (Dernei G.)
 
Szeged: Curry 24/12, Scott 13/3, Krapic 11, Kovács 9/3, Asbury 22. Csere: Kerpel-Fronius B. 3/3, Kerpel-Fronius G. 2, Mayer -, Olasz -.
 
Kaposvár: Davis 14/6, Norfleet 19/15, Baki -, Dramicsanin 17/6, Hendlein 10. Csere: Krnjajski 9/6, Csakarevics 3, Lalic 10.

Vármegyei szövetségek