Férfi NB I: Kiénekelte a sajtot a Pécs szájából az Alba
18
Jan
2020
Férfi NB I: Kiénekelte a sajtot a Pécs szájából az Alba
2020. január 18.  |  10:15
Kiénekelte a sajtot a Pécs szájából az Alba
 
Az Alba Fehérvár új vezetőedzője, Arik Shivek ott volt már ugyan a fehérvári csarnokban, de a Pécs ellen mg Pethő Ákos másodedző meccselt. A pontgazdag első negyedet 24-21-re a vendégek nyerték, a hazaiak továbbra is hadilábon álltak a védekezéssel.
 
Csirics és Smith is ponterős volt, 29-28 után két pécsi és egy fehérvári tripla következett. 34-34-nél újra egál lett, majd ellépett kilenccel a Vasút (36-45). Két perccel a félidő vége előtt időt kért az Alba. Jól tette. Alig fél perc alatt Markovics és Ljubicsics is betalált, ekkor már Alekszics kért időt. Horti kísérlete kimaradt a végén, így a szünetben 42-47 állt a táblán. Húsz perc alatt tíz triplát kapott az Alba, igaz mezőnyből a kék-fehérek is jól céloztak (60 %-kal, szemben a pécsi 55 %-kal).
 
Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak tovább a csapatok. Nem volt durva a meccs, mégis szép számmal akadtak sportszerűtlen faultok, néha a videó is segített. Ljubicsics hármasa után, 61-60-nál a PVSK kért időt. Izgalmakban nem volt hiány. 67-67-ről indult a záró felvonás.
 
Két és fél perccel a vége előtt még semmi sem dőlt el, 81-81 állt a táblán. Guyton kosara után Csirics négyszer állhatott a vonalra, háromszor jól célzott. Egy perc volt hátra, amikor 83-84-nél a Fehérvár kért időt. Diggs sapkázta Guytont, majd Guyton faultolta honfitársát. Két sikeres büntető után 83-86 volt az állás, 54 másodperc volt hátra. 
McDuffie visszatette saját kihagyott dobását, Diggs hármasa ugyan lejött, de Pongóé lett a lepattanó. Diggst ezúttal McDuffie faultolta.
 
Mindkét szabaddobás kimaradt, Guyton pedig 3.2 másodperccel a vége előtt fordított. Időt kért Alekszics. Elképesztő jelenet következett. Teljesen üresen maradt Csirics a fehérvári palánk alatt, Pongó oldalvonali bedobása azonban nem volt pontos, kicsúszott a szerb légiós kezéből, így oda lett az ajtó-ablak helyzet, és ezzel együtt a mérkőzés is a Pécs számára. A végén még Govens dobhatott, amivel beállította a végeredményt - írta a BB1.hu.
 
Alba Fehérvár - Pécsi VSK-Veolia 88-86 (21-24, 21-23, 25-20, 21-19)
 
Bajnokság, 16. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
 
Alba: Ljubicsics 12/9, Guyton 19, Markovics 11, Csupkovics 8/6, Molnár 8. Csere: Govens 13/6, Csorvási 6, McDuffie 11, Takács -.
 
PVSK: Pongó 3/3, Diggs 16/6, Smith 22/3, Budimir 10/6, Horti 8/3. Csere: Csirics 17/9, Ruják 6/6, Sulovics 2, Bíró -, Antóni 2.
 
 
 
Óriásit futott a negyedik negyedben, és nyert a Szeged
 
Visszatértek a Kecskemét hiányzói a Szeged elleni találkozóra, míg a vendégektől Balmazovics távozott a héten.
 
Krapic duplájával indult a mérkőzés, amire Karahodzsics válaszolt egy hosszú támadás után. Egy megmentett labda után Curry állt bele távolról, majd Krapic harcolt ki egy támadóhibát. Ezután eladta a játékszert a Szeged, Thomas büntetett a sarokból (5-5). Révész egyből pontokkal segítette a Kecskemétet beállása után, először vezettek a hazaiak. Mindkét oldalon sok volt a kimaradt dobás és az eladott labda is ebben az időszakban, aztán Wittmann triplája hullott be a támadóidő lejártakor. Curry gyorsan reagált, szintén hármassal, de Wittmann újfent eredményes volt (13-8). Egy újabb szerzett labdát követően Djeraszimovics állhatott a vonal mögé, aki nem is hibázott, határozott előnyt épített ki a KTE hat perc után. Miliszavljevics révén zárkóztak a vendégek, Djeraszimovics azonban megint higgadt maradt a büntetőinél. Wittmann egylábasa után már a tízet súrolta a különbség, amiről nem tudott érdemben ellépni a Szeged a negyed végéig. 21-14.
 
Karahodzsics 2+1-es akciójával indult a második játékrész, kétszámjegyű volt a differencia, majd Krapic jelentkezett egy triplával. aztán Wittmann és Miliszavljevics is jól célzott kintről (27-20). Feljött ötre a Szeged, de csak egy támadás erejéig, ezúttal Thomas szerzett három pontot. Thomas jutatta a gyűrűbe a labdát faulttal együtt, a megítélt büntetőt is bedobta, a túloldalon pedig Kerpel-Fronius Gáspár volt eredményes (36-24). Curry hármasával újra bejött tíz alá a vendég együttes, majd Mayer percei következtek, 39-33 volt ekkor az állás, Forray Gábor pedig időt kért. Az utolsó percben már csak egy kosár született, nyolcpontos kecskeméti előnnyel mehettek a csapatok a nagyszünetre. 41-33.
 
A második félidőben másfél percet kellett várni az első kosárra, Thomas szerezett egy hárompontost, amire jött Curry trojkája. Djeraszimovics és Asbury pontváltása következett, aztán Djeraszimovicsnak ütöttek oda dobás közben, a labda pedig behullott a gyűrűbe, a büntető viszont lecsorgott. Curry állt bele egy triplába, ez volt az ötödik sikeres kísérlete a nyolcból, majd jött Wittmann, aki megmutatta, hogy lehet ezt faulttal együtt is, négy pont volt a jutalma. Djuraszovics betörése után tizenhárom lett közte, Szrecsko Szekulovics kért időt. Curry dobhatott három büntetőt, be is dobta mindegyiket (54-44). Karahodzsics centerezett, majd Djuraszovics zsákolt egy szépet, majd egy középtávolit is a helyére küldött, míg a túloldalról ezidő alatt Miliszavljevics dobott csak kosarat. Szép akcióval kezdte meg az utolsó percet a negyedben a Szeged, 24 másodperce maradt a Kecskemétnek, ami éppen elég volt Djuraszimovicsnak egy fault kiharcolására, be is dobta mindkét büntetőjét. 62-48.
 
Krapic hármasa nyitotta a záró etapot, majd Asbury közelijével jött be tíz alá újra a Szeged, de Karahodzsics válaszolt. Krapic büntetőzött, Wittmann pedig egy újabb hármast dobott, sőt egy támadólepattanó után ismét betalált kintről (70-55). Asbury és Krapic pontjaival próbált zárkózni a Szedeák, jött is az időkérés hazai részről. Curry betörése volt eredményes, majd Asbury csinált egy 2+1-es akciót, feljöttek hatra a vendégek (70-64). Sőt, a Szeged centere újfent kosarat szerzett, aztán Curry állt bele egy középtávoliba, kettőre jöttek fel a vendégek kicsivel kevesebb, mint három perccel a vége előtt, Forray Gábornak megint időt kellett kérnie (70-68). Wittmann adta el a labdát, amiből Curry hármasával fordított a Szeged. Djuraszovics távolijával visszavette a vezetést a KTE, de Miliszavljevics is betalált, izgalmas végjátékra volt kilátás. Djuraszovicsot találták meg a társak a palánk alatt, megint a hazaiaknál volt az előny, de Curry megállíthatatlan volt, újabb triplát küldött a helyére, amire ezúttal Djeraszimovics trojkája érkezett 35 másodperccel a vége előtt (78-77). Szekulovics időkérése után Miliszavljevics állhatott a vonalra, be is dobta mindkettőt (78-79). Tizenöt másodperc maradt az órán, de Wittmann dobása kimaradt, majd Miliszavljevics dobott újabb két büntetőt. Két másodperce volt a hazaiaknak, de a bedobásból eladták a labdát, óriásit fordított a Szeged az utolsó negyedben és behúzta a mérkőzést - írta a BB1.hu
 
KTE-Duna Aszfalt - Naturtex-SZTE-SZEDEÁK 78-81 (21-14, 20-19, 21-15, 16-33)
 
Bajnokság, 16. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Farkas G., Pozsonyi L. (Várhalmi Zs.)
 
Kecskemét: Wittmann 18/15, Thomas 14/9, Djeraszimovics 16/3, Djuraszovics 17/6, Karahodzsics 11. Csere: Molnár -, Lewis -, Hegedűs -, Révész 2.
 
Szeged: Miliszavljevics 18/6, Curry 28/21, Kerpel-Fronius B. -, Krapic 12/6, Asbury 17. Csere: Vágvölgyi -, Kerpel-Fronius G. 2, Mayer 4, Olasz -.

Vármegyei szövetségek