Szalay Domonkos vezetésével csoportmásodik Európa és Közel-Kelet válogatottja
08
Aug
2019
Szalay Domonkos vezetésével csoportmásodik Európa és Közel-Kelet válogatottja
2019. augusztus 8.  |  09:58
Vereb József, a szövetség 3x3 és Jr.NBA referensének helyszíni beszámolója:
 
Magyar idő szerint csütörtök hajnalban az Európa-válogatott (egészen pontosan Európa és a Közel-Kelet válogatottja) úgy léphetett pályára az India elleni utolsó csoportmeccsen a Jr NBA Global Championshipen, hogy tudta, a körbeveréseknek köszönhetően egy 8 pontos győzelemmel a második helyen végezhet a kvartettben (India hosszabbításban legyőzte Latin-Amerikát, Latin-Amerika Európát, és mindhárom csapat kikapott Afrikától, így jöhetett össze a hármas holtverseny egy európai sikerrel).
 
Az már az eddigi összecsapásokon is látszott, hogy a zalaegerszegi Szalay Domonkos kulcsfigurája az együttesnek, a szubkontinens válogatottja ellen azonban még erre is rátett egy lapáttal. 
 
Pocsékul kezdték a mérkőzést az európaiak, és nemhogy előnyt szereztek, de gyenge játékkal már az első negyedben jelentős hátrányba kerültek (8-20). A játék képe a második etapban sem változott. Domi hiába védekezett már ekkor is remekül, a sok egyénieskedésnek köszönhetően a támadásokat elvétve sikerült csak sikeresen befejezni, így a nagyszünetig tovább nőtt a különbség (15-30).
 
A szünet után egycsapásra megváltozott minden. Szalay mellé felnőttek a társak is, és a harmadik negyed végére ledolgozták hátrányukat, stílusosan a magyar fiú büntetőivel érték utol ellenfelüket (35-35). A záró szakaszban tovább folytatódott a kiváló védekezés, és a végére sikerült a szükséges különbséget elérni.
 
Európa és Közel-Kelet – India 52-41 (8-20, 7-10, 20-5, 17-6)
 
Szalay Domi szerepét jól jelzi, hogy a 32 perces játékidőből 30-at töltött a pályán. Statisztikai lapjára 8 pont, 13 lepattanó (8 védő és 5 támadó), 4 szerzett és 3 blokkolt labda, valamint 6 kiharcolt fault került.
 
A csütörtök pihenőnap a csapatoknak, majd pénteken indul a play-off.

Vármegyei szövetségek