ESBA senior Eb: Ezüstérmes magyar hölgyek
15
Jun
2019
ESBA senior Eb: Ezüstérmes magyar hölgyek
2019. június 15.  |  18:00
Nem volt esélye a Kolibri csapatának az ESBA senior Európa-bajnokságon a korábbi Európa-kupa győztes, valamint olimpikon kosarassal felálló orosz Nova Arena csapata ellen, így honfitársnőink értékes és szép ezüstéremmel térhetnek haza a spanyolországi Alteából.
 
 
Női 40+ döntő
 
Nova Arena (orosz) - Kolibri 78-47
 
Nem tett jót a hosszú, többnapos pihenő honfitársnőinknek a női 40+-os finálé előtt, a 4 napos (kényszer)pihenő alatt kiestek a ritmusból a Kolibri játékosa. Ezen túlmenően az orosz ellenfélnél többek között korábbi olimpikon (Szvetlana Kuznyecova) és Európa-kupa győztes (Julia Mironova) is szerepelt. Az első három negyedet egyértelműen irányította az orosz együttes, a Kolibri Kosjár Katalin (15 pont - 16 mezőnykísérlet - 7 lepattanó, 5 eladott labda), Ujváry Judit (12 pont, 7 lepattanó) és Kranjecz Zsuzsa (11 pont - 14 mezőnykísérlet, - 7 lepattanó, 8 gólpassz) vezérletével csak a záró etapot tudta kiegyenlítetté tenni a lepattanózást 51-34-re megnyerő orosz csapat ellen.
 
 
A hölgyek ezüstérmet szereztek, az 55+-os férfi válogatott a 9. helyen zárt a 12 csapatos mezőnyben, az 5 csapatos 45+-os kategóriában a Paks nyeretlenül lett sereghajtó. Az biztosra vehető, hogy a tornán résztvevő csapatok rengeteg tapasztalatot szerezve térhetnek haza Spanyolországból.

Vármegyei szövetségek