2018/2019 - Vasas Akadémia - PVSK Nemzeti Akadémia 91-54
23
May
2019
2018/2019 - Vasas Akadémia - PVSK Nemzeti Akadémia 91-54
2019. május 23.  |  18:12
A torna első délutáni mérkőzésén a Vasas Akadémia a Pécsi VSK-val csapott össze. Jó iramban kezdődött a találkozó, a pasarétiek gyorsan felvették a ritmust, a negyed közepére minden játékosuk legalább egyszer betalált a kezdő ötösből. A baranyaiak oldalán Hőgye Patrik vállalta magára az első számú gólgyáros szerepét, de egymaga nem volt képes lépést tartani a fővárosiakkal, akik a játékrész végén egy 8-2-es rohanással megugrottak. (21-10)

A folytatásban továbbra is igazi csapatmunkát láthatott a publikum a piros-kék gárdától, aminek eredményeképpen a húszat is elérte a különbség. (37-17) Huszka Boldizsár triplái apró reménysugarat jelentettek a Pécs számára, de egy félidőnyi játék után továbbra is magabiztos Vasas-előnyt mutatott az eredményjelző. (43-22)

A palánkcserét követően a fekete mezes PVSK tért vissza nagyobb lendülettel a játéktérre, a Hőgye-Huszka páros vezérletével fokozatosan faragták a deficitet. (46-32) Ekkor újult erőre kapott a fővárosi alakulat, melynek szekerét Maly Benedek és Szilágyi Ábel húzta ki a gödörből. Olyannyira sikerült átlendünie a holtponton Bazsik Péter tanítványainak, hogy a harmadik tíz perc végére mondhatni el is dőlt a találkozó. (67-43)

A biztonság kedvéért a záró felvonást egy 15-0-val indították a pasarétiek, így a maradék játékidő egyetlen kérdése a fővárosi siker mértéke maradt. Végül 37 ponttal, 91-54 arányban győzedelmeskedett a vitán felül előrébb tartó budapesti alakulat.

Bazsik Péter (Vasas): Tipikus első mérkőzés volt, nagy kapkodással, sok eladott labdával. A második félidőben sikerült korrigálni, és a játékunk is kezdett összeállni. Gratulálok mindkét csapatnak.

Stranszky Bettina (Pécs): A harmadik negyed közepéig kiválóan tartottuk magunkat, és úgy gondolom, összessgégében sem vallottunk szégyent. A Vasas a végső győzelemre is esélyes, ezt ma is bebizonyította, gratulálok nekik.

Vármegyei szövetségek