Férfi NB I: Fölényesen verte a Falco a Körmendet
12
May
2019
Férfi NB I: Fölényesen verte a Falco a Körmendet
2019. május 12.  |  23:10
Fölényesen verte a Falco a Körmendet A várakozásoknak és tétnek megfelelően fantasztikus hangulat, és teltház várta a csapatokat vasi El Clássicón. A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, a körmendieknél nehezen indult be a pontgyártás, de meglógni nem tudtak a hazaik.

9-9-nél már egál volt a mérkőzés, de a negyed hajrájában ismét begyújtotta a rakétákat a Falco. Perl Zoltán és Váradi Benedek remekül játszott. A Falco szigorított a védekezésén, jobban ültek a dobásaik. A másik oldalon is akadtak jó teljesítmények, de a szombathelyiek végül 10 pontos előnnyel mehettek a rövid pihenőre.

A második etapban többször is komoly rohamokat indított a Körmend, hogy utolérje ellenfelét, de Mathias Zollnernek két perccel a nagyszünet előtt, 40-29-nél ismét időt kellett kérnie. Thames triplájával el is kezdték a zárkózást a körmendiek, de 10 másodperccel később Bruinsma is betalált távolról. Az utolsó percre 43-33-al érkeztek a csapatok, Perl Zoltán triplája után pedig ismét körmendi időkérés jött. Thames dobott ugyan egy duplát, de Balmazovics triplája volt az első félidő utolsó kosara. 49-35.

Perl Zoltán kosarával kezdődött a második félidő, majd Bruinsma zsákolt egy tetszetőset. Az első körmendi kosarat Delas szerezte, egyik büntetőjét dobta be. Reddic a 25. percben egy duplával tette közé a "húszat". Időt is kértek a vendégek, akik szemmel láthatóan teljesen elvesztették a ritmust. Az időkérés után ismét zárkózni kezdett a Körmend, hat pontot gyorsan ledolgoztak a hátrányból. A szombathelyiek azonban nagyon jó napot fogtak ki, a negyed végén ismét hússzal vezettek. 72-52.

Csorvási Milán duplájára Bruinsma válaszolt egy triplával. Falco továbbra is diktálta a tempót, a piros-feketék rossz napot fogtak ki, hiába próbáltak meg mindent nem tudtak közelebb férkőzni. A sok "kudarc" felőrölte a vendégek idegeit, ezt hűen tükrözte az is, hogy a kipontozódó Hammonds a játékvezetőkre rálegyintve még egy technikait is összeszedett.

A Falco győzelme megérdemelt, de a Körmendet is dicséret illeti hiszen egy percig sem adták fel a mérkőzést. 94-70.

A Körmend sorsa továbbra is a saját kezében van, ha legyőzik a Szolnokot a középház utolsó fordulójában, akkor ők vágnak neki az első helyről a rájátszásnak. Minden másra ott a matematika... - írta a BB1.hu.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend 94-70 (24-13, 25-22, 23-17, 22-18)

Felsőházi középszakasz, 9. forduló
Aréna Savaria, 3070 néző
Játékvezetők: Földházi T., Benczur T., Frányó P. (Fekete L.)

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Perl 13/3, Curry 14/6, Váradi 14/6, Bruinsma 18/9, Tóth -. Cserék: Bíró -, Govens 10/3, Balmazovics 13/9, Reddic 12.

Egis Körmend: Thames 15/6, Bradford 17/6, Price 13/9, Hammonds 11/9, Delas 6. Cserék: Ferencz -, Csorvási 8, Oroszi -.

 

A DEAC maradt versenyben a play-offért

A középházi középszakasz 9. fordulójában a DEAC és a ZTE találkozott. Mindkét csapatnak élet-halál volt a mérkőzés, hiszen megvolt még a matematikai esélye a legjobb nyolcra.

Noha 4-0-val indított a ZTE, az első negyed mégis a debreceniekről szólt. Egy 10-0-s sorozattal fordított a DEAC, és innentől a saját kezébe vette az irányítást. A zalaiaknak megállt a támadójátéka, míg a hazaiak Borisov vezérletével a hajrában is domináltak. Így sikerült tizenhárom pontos előnyre szert tenniük (23-10).

Már tizenhat ponttal is előrébb tartottak a hajdúságiak, ám négy perc alatt közelebb lopakodott a ZTE. A kék-fehérek Green triplája után 31-23-ra jöttek fel, újra szoros lett a meccs. Borisov továbbra is nagyon aktív volt, így ennél közelebb nem tudtak kerülni Bencze Tamás tanítványai. Végül tíz ponton belül maradt a ZTE, köszönhetően Ware triplájának és Agafonov büntetőinek (47-40).

A harmadik negyedben kezdett meleg lenni a helyzet a Debrecennek, 55-53-nál már csak két pontnyi volt a távolság a két csapat között. Az egyenlítés már nem jött össze a Bencze-legénységnek, időben kapcsolt még a DEAC, így a záró negyed előtt kilenc pont lett a különbség (74-65).

Az utolsó játékrészre azonban nem maradt nyitott kérdés, a Zalaegerszeg teljesen elfogyott. A DEAC ellenállhatatlanul kosárlabdázott, a századik pont sem maradt el, amikor Amigo dobott be egy triplát. A hazaiak magabiztosan nyertek, és ezzel továbbra is versenyben vannak a legjobb nyolcért, míg a zalaiaknak a matematikai esélye is elszállt (100-79) - rta a BB1.hu.

DEAC - Zalakerámia ZTE KK 100-79 (23-10, 24-30, 27-25, 26-14)

Középházi középszakasz, 9. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Tőzsér D. K., Fodor A. (Farkas J.)

DEAC: Velkey 5/3, Manigat 15/9, Borisov 25/15, Ivosev 13/3, Amigo 23/3. Csere: Kozák -, Tóth B. -, Kósa -, Omenaka -, Opre -, Polyák 15/6, Bognár 4.

ZTE: Ware 20/9, Thompson 12, Green 5/3, Szabó Zs. 12/6, Agafonov 17/3. Csere: Bagó 6, Durázi 2, Farkas -, Gulyás 5/3, Kis R. -, Doktor -.

Vármegyei szövetségek