Hétfőn kezdődik a férfi egyetemi bajnokság négyesdöntője
12
May
2019
Hétfőn kezdődik a férfi egyetemi bajnokság négyesdöntője
2019. május 12.  |  09:20
A keleti csoport első négy helyezettje jutott a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyesdöntőjébe a férfiaknál. A hétfőn kezdődő debreceni Final Fourban először a csoportgyőztes Nyíregyháza a negyedik helyről bejutó TFSE csapatával csap össze, majd a házigazda Debrecen játszik a címvédő miskolci együttessel - lássuk, mit várnak a szakvezetők a négyesdöntőtől.

 

16.15: Nyíregyházi ESE - TFSE

Hegedűs Ferenc (Nyíregyházi ESE): - A TF csapatát a csoportmérkőzések során oda-vissza legyőztük, elsődleges célunk, hogy ezt harmadszor is megtegyük. A negyeddöntőben sérülések miatt volt, hogy eléggé tartalékosan álltunk föl, de egy színvonalas, jó párharcban tartalékosan is sikerült legyőzni a jó erőkből álló mosonmagyaróvári együttest. Nagyon remélem, hogy a négyesdöntőre felépülnek a sérültjeink, a végső célunk természetesen megnyerni a bajnokságot.

Boros Zoltán (TFSE): - Először is nagyon örülök annak, hogy a keleti csoport negyedik helyéről is sikerült bejutnunk a négyesdöntőbe, azt gondolom, ez a csapat erejét mutatja. A döntőbe jutó másik három csapatnak nagy előnye velünk szemben, hogy gyakorlatilag egész évben együtt készülnek és játszanak, jóval összeszokottabbak, mint a mi hat helyről összeverbuvált csapatunk. Ezzel együtt bár nem mi vagyunk az esélyesek, úgy megyünk neki a Nyíregyháza elleni elődöntőnek, hogy a torna második napján döntőt játszhassunk.

 

18.15: Miskolci Egyetem - Debreceni Egyetem

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): - Tudott volt, hogy bármely négy csapat is jut a négyesdöntőbe, mindegyik bitang erős, így aztán nem is nagyon volt értelme azon gondolkodni, ki is lenne jó ellenfél az elődöntőben. Úgy gondolom, csapatunk nem jobb, de nem is rosszabb egyik riválisánál sem ebben a nagyon erős és kiegyensúlyozott mezőnyben. Abban biztos vagyok, hogy a hazai pályán játszó Debrecen kettőzött akarással veti majd magát a küzdelembe, de mi is megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, aztán hogy ez mire lesz elég, az majd kiderül.

Kovács Adrián (Debreceni Egyetem): - Négy keleti csapat jutott a döntőbe, úgy gondolom, hogy itt már nem lesz könnyű ellenfél. Szeretnénk kihasználni, hogy a jól megszokott környezetben játszunk, készülünk a Miskolc elleni első mérkőzésre. Szerencsére egészen friss még az U20-as döntő élménye, tudjuk, miben kell javulnunk ahhoz, hogy sikeresebbek tudjunk lenni. Célunk, hogy mindkét mérkőzésünkön jó kosárlabdát játszunk, odafigyeljünk a részletekre, és mint ahogy azt eddig tettük, szeretnénk rengeteg energiát mozgósítani. Ha sikerül megvalósítani ezeket az apró dolgokat, akkor biztos vagyok benne, hogy jó eredménnyel zárjuk a döntőt.

Vármegyei szövetségek