2018/2019 - Bajai NKK – DVTK Akadémia 59-91
10
May
2019
2018/2019 - Bajai NKK – DVTK Akadémia 59-91
2019. május 10.  |  13:30
Rendkívül küzdelmesen indult a találkozó, de a miskolciak kezdtek valamivel harcosabban, ami 4 perc játék után 5 pontos előnyt eredményezett számukra (3-8). Majd továbbra is az ő akaratuk érvényesült, és Csoma Petra vezérletével tovább növelték a különbséget az első negyed végéig (16-29).

A második játékrészt 7-0-val indította a DVTK, így Csányi Tamás gyorsan időkérésre szánta el magát. A Bajának nem ment a játék, ellenfele viszont nagyszerűen kosárlabdázott. Potyogtak a miskolci kosarak, és a lepattanókra is rendre Tóth Viktor tanítványai értek oda, akik végül tetemes előnnyel zárták a félidőt (27-51).

A harmadik negyedet viszont a Diósgyőr kezdte szerényebben, így a bajaiak faragtak egy keveset hátrányukból (32-51). Ezt követően viszont ismét magukra találtak Simon Virágék, s közelebb már nem engedték magukhoz riválisukat, sőt, 30 fölé tornázták a differenciát az etap végére (40-73).

Az utolsó 10 percre nem sok kérdés maradt, de ettől függetlenül a felek úgy küzdöttek a parketten, mintha döntetlent mutatna az eredményjelző. A kiválóan kosarazó DVTK végül 32 ponttal múlta felül ellenfelét, bezsebelve első csoportgyőzelmét.

Csányi Tamás (Bajai NKK): Az első perctől kezdve a játék minden elemében a Diósgyőr akarata érvényesült. Csak árnyékai voltunk önmagunknak mind támadásban, mind védekezésben. Mélyen tudásunk alatt teljesítettünk. Gratulálok a DVTK-nak! Holnaptól megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy az 5-8. helyért vívott mérkőzéseken a legjobbat hozzuk ki magunkból.

Tóth Viktor (DVTK Akadémia): Gratulálok a csapatomnak, olyan koncentrációval léptek pályára, ahogy egy ilyen meccsen kell! Megyünk tovább, és a Győr ellen ugyanilyen szemlélettel kell kosárlabdáznunk.

Vármegyei szövetségek