2018/2019 - DEAC - Naturtex-SZTE-Szedeák 71-75
28
Apr
2019
2018/2019 - DEAC - Naturtex-SZTE-Szedeák 71-75
2019. április 28.  |  19:00
Népes szurkolótábor érkezett Szolnokra buzdítani a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság döntőjébe jutott két együttest, a DEAC-ot és a címvédő Szedeákot. Trombita, dudák és dobok hangjaitól volt hangos a Tiszaliget.

Kemény védekezéssel és szinte megújult energiával kezdte mindkét fél a mérkőzést. Szegedi oldalon Bonifert Bendegúz, míg a Debrecennél Godwin Omenaka tűnt ki pontjaival az első 8 percben. Hiába lépett meg a Debrecen 6 ponttal, a kemény szegedi védekezés meghozta gyümölcsét, egy perccel a negyed előtt 18-18 volt az állás, majd a negyed végén 2 pontos szegedi előnyt mutatott az eredményjelző. A második negyedben is döntőhöz méltó csatát láthattunk a pályán, a szegediek 4 pontos előnnyel rendelkeztek a nagyszünetben.

A fordulás után sem változott a helyzet. A Debrecen rendezte sorait védekezésben, és nemcsak lefaragta hátrányát, hanem át is vette a vezetést 6 ponttal. A hajdúságiaknál Kozák Márton kiemelkedett ebben a periódusban. 80 másodperc volt vissza a harmadik 10 percből, amikor a Szeged megrázta magát védekezésben és támadásban is, és újra kiélezetté vált az összecsapás. Kerpel-Frónius Gáspár ziccerével visszavette vezetését a Szedeák, melyre Godwin válaszolt. A negyedik negyed előtt 1 ponttal a DEAC állt jobban.

Az utolsó játékrészben pattanásig feszültek az idegek, hisz egyik percben a Debrecen vezetett 3 ponttal, a következőben pedig már a Szeged állt jobban. Az utolsó két percet 2 pontos debreceni előnnyel kezdték, a Szedeák azonban nagyot küzdött, megfordította az állást, és végül 75-71-es győzelmével megnyerte a tornát, megvédte címét.


A torna All-Star csapata


Katona Bence (MAFC)
Fazekas Csaba (Nyíregyháza Blue Sharks)
Samuel Taiwo (Szolnoki Olaj KK)
Godwin Omenaka (DEAC)
Olasz Ádám (Pécsi VSK-VEOLIA)

MVP

Kerpel-Frónius Gáspár (Naturtex-SZTE-Szedeák)


Kiss Zsolt (Naturtex-SZTE-Szedeák):
Kimondhatatlanul boldog vagyok! Hatalmas eredmény, hogy meg tudtuk védeni a címünket. Azt gondolom, hogy az a csapat, amely egymás után megveri a Szolnokot es Debrecent, megérdemli a bajnoki címet. Csak a legjobbakat tudom mondani az egész csapatról. A hozzáállásukról, az akaraterejükről és a játéktudásukról! Nagyszerű körülmények között játszhattunk az egész tornán, és kiváló meccseket láthattak a kilátogató nézők!

Vármegyei szövetségek