2018/2019 - Alba Fehérvár - Budapesti Honvéd 83-60
07
Apr
2019
2018/2019 - Alba Fehérvár - Budapesti Honvéd 83-60
2019. április 7.  |  21:15
A döntőbe jutott csapatok az előző három párharchoz hasonlóan szintén megmérkőztek már egymással a csoportmérkőzések során.

A nem kicsi tét ellenére alaposan egymásnak estek a csapatok, Lukács ziccerével 8-2-re elhúzott az Alba, Losonczy mester gyorsan meg is törte a lendületüket egy időkéréssel. Kármán hármasára Sodiq kettessel felelt, 10-5-re módosítva ezzel az állást. A Honvéd azonban gyorsan egálra hozta az eredményt, most Pethő Ákos kért időt. Felváltva jöttek a pontok, a 7. percben 14-17 volt az állás. A honvédos sportszerűtlen hibát egy büntetővel és egy ziccerrel használta ki az Alba, ezzel átvette a vezetést. Tarján hármasa zárta az első negyedet, 18-21 volt az eredmény tíz perc után.

Kass keze megremegett, nem tudta értékesíteni a büntetőket, Lukács viszont bedobta a közelit. Balsay ziccerével újra vezetett az Alba. Döntőhöz méltó volt a színvonal, apait-anyait beleadtak a csapatok! Ezután viszont a Honvéd újított, és ismét vezetett (28-30) a 18. percben. Valerio hármasával már hattal mentek a pirosmezes budapestiek. 36-40 volt az állás két negyed után, jöhetett a nagyszünet.

A térfélcserét követően Kass középtávolijával folytatódott a meccs, mezt követően ugyanő gyűjtött be egy személyi hibát, majd lekopírozta az előző dobását. máris egál lett! A Kass-parádé folytatódott egy hármassal, majd Lukács zsákolt egyet, 45-42-nél időt kért a Honvéd. Takács E. triplájával már tízzel mentek Sodiq-ék! Ugyanő dobott egy kettest is, már 13 volt közte. Kass vállára vette az Albát, újabb ziccerével 62-45 lett az eredmény. 64-49-es, meggyőző fehérvári előnnyel mentek bele az utolsó negyedbe a csapatok.

Kuttor kettese nyitotta a döntő utolsó felvonását. Kass pedig ott folytatta, ahol az előző negyedben abbahagyta, ziccerével már 70-49-re vezettek a Fejér megyeiek! Öt perccel a vége előtt húsz egységgel, 74-54-re vezettek a Pethő-legények. A fehérváriak innen már szépen tartották az előnyüket, Kuttor hármasa végképp eldöntötte a mérkőzést. A lefújás pillanatában 83-60 állt a táblán.

A tavalyi szintén Szolnokon megrendezett kadett döntő után a junior döntőt is az Alba Fehérvár csapata nyerte, amely szenzációs harmadik negyedének köszönheti elsősorban a végső győzelmet.

Pethő Ákos: Nagyon szépen szeretném megköszönni a csapatomnak ezt a hihetetlen élményt! Gratulálok a srácoknak, valamint szeretném megköszönni az Alba Fehérvár minden támogatását, továbbá a szülőknek a szurkolást! A Honvédnak szeretném megköszönni a mai döntőt, nagyon jó ellenfelek voltak! Szerintem elmondható az egész országos döntőről, hogy nagyon jó színvonalú torna volt, nagyon jó egyéni teljesítményekkel, nagy potenciálú játékosokkal. Hajrá magyar kosárlabda! Szeretném megköszönni Szolnoknak a rendezést, és végül Gombkötő Norbertnek szeretném megköszönni, hogy elindított az edzői pályán!

Losonczy Dániel: Úgy gondolom, a Fehérvárt csak negyven perces koncentrációval és szinte tökéletes játékkal lehetett volna megverni. Ez húsz percig a terveink szerint alakult, a harmadik negyedben még volt némi reális esély, utána sajnos fizikálisan fölénk nőtték, és érvényesítették a papírformát. Ennek ellenére elképesztően büszke vagyok, és nagyon szeretem ezt a csapatot! Annyi mindent adtak ebben az évben, hogy számomra nekem ők a bajnokok, és köszönök mindent nekik! Gratulálok a Fehérvárnak a győzelemhez, megérdemelten vitték el a bajnoki címet!

Vármegyei szövetségek