2018/2019 - Vasas Akadémia - Kosárlabda Akadémia Pécs 87-62
04
Apr
2019
2018/2019 - Vasas Akadémia - Kosárlabda Akadémia Pécs 87-62
2019. április 4.  |  19:35
Nagy elánnal kezdtek a csapatok, öt percig fej-fej mellett haladtak. Ekkor viszont ritmust váltott a Vasas, és nyolcpontos előnyre tett szert percek alatt. A negyed végén 24-15 állt az eredményjelzőn.

A második negyedben is az ötödik perc volt a meghatározó, ekkor dobta a Pécs első pontjait, az angyalföldiek viszont már harmincháromnál jártak. Horváth vezetésével állva hagyták ellenfelüket, a 18.percben már huszonnéggyel mentek. Meződi büntetői és egy pécsi dupla alakította ki a szünetbeli 47-22-es eredményt.

A nagy iram a nagyszünetet követően sem lankadt, de a fővárosi előny is megmaradt. Horváth közelijével 60-35 lett az állás a 27.percben. Izgalmaktól mentes volt ez a játékrész, a Pécs nem tudott közelebb férkőzni a Vasashoz.

Az utolsó negyedben sem történt lényeges változás a mérkőzés képében, a Mavrenszki mester vezette baranyaiak minden erőfeszítésük ellenére sem tudtak újítani, ritmust váltani, a Vasas pedig könnyű kosarakat dobva tartotta addig megszerzett fórját. Az utolsó percekben még kozmetikázott a pécsi csapat az eredményen, 87-62-re nyert a Vasas Akadémia csapata.

Faragó Péter: Gratulálok a srácoknak, mert megvalósítottuk azt, amit elterveztünk az elején, és ami fontos, hogy a Szolnok nagyobb arányú győzelme után nekünk is sikerült nagyobb arányban győzni. Védekezésben és támadásban sem játszottunk ki mindent, úgy gondolom, van még bennünk tartalék. Egyértelműen az első félidei védekezésünk döntötte el a meccset,mert a Pécs nem tudott rá reagálni. Sok sikert a Pécsnek a továbbiakban!

Ivica Mavrenszki: Gratulálok a Vasasnak, pontosan tudták, hogy mit szeretnének játszani! Mi ennek teljesen az ellenkezőjét vittük véghez. Nagyon sokat rohantunk, és rengeteget hibáztunk. A mérkőzés előtt megbeszéltekhez nem sikerült tartani magunkat. Megérdemeltük a vereséget, mert lassan támadtunk, és puhán védekeztünk. Huszonhárom eladott labdával pedig nagyon nehéz mérkőzést nyerni.

Vármegyei szövetségek