2018/2019 - DVTK Akadémia – PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs 45-62
10
Mar
2019
2018/2019 - DVTK Akadémia – PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs 45-62
2019. március 10.  |  16:20
Felfokozott hangulatban, óriási hangzavar közepette a miskolci Kababik találatával indult a bronzcsata. Majdnem két perc telt el, mire Wentzel Nóra révén megszerezte a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs az első kosarát (2-2). A nagy tét és a negyedik nap alatt sorra kerülő ötödik mérkőzés terhének betudhatóan sok volt a pontatlanság, a kimaradt dobás mindkét oldalon. Kosárszerzés közben Radakovic ütött oda Kiss Angelikának, a ráadás büntetővel vezetett a DVTK, 5-2 állt a táblán. Minden erejét igyekezett beleadni mindkét csapat támadásban, Vojinovic Milica egyenlített a 9. percben (9-9), a negyed végeredményét pedig a pécsiek irányítója, Szücs Luca állította be három hibátlan büntetőjével (11-14).

Nagy birkózás és kevés kosár maradt a második negyed jellemzője, kereken öt percet kellett várni ennek a 10 percnek az első kosarára, Wentzel Nóra középtávolija esett be (11-16). Átlendült a holtponton a miskolci csapat is, Ocsenás, majd Kecskés is betalált, amivel egy pontra zárkózott fel (15-16). Wentzel Nóra büntetőzött eredményesen, majd Kiss Angelika két kosarával vezetett a DVTK. Ismét a pécsi Wentzel Nóra nevétől volt hangos a sportcsarnok, a nagyszünetben a házigazda PEAC két ponttal vezetett (20-22).

Két és fél perc után a DVTK vezetőedzője kért időt, Szücs Luca ziccerét és Wentzel Nóri dupláját követően, hisz csapata hatpontos hátrányba került (20-26). Szegeczki állította meg sportszerűtlen hibával a védőlepattanóval meglóduló Selcovát, aki minkét büntetőjét bedobta, majd mezőnyből is eredményes volt (20-30). Varga Eszter a támadóidő lejártakor szerzett kosara után dobott plusz büntetője nyomán 33-22-re vezetett a PEAC, aztán a dudaszóra varázsolta fel a labdát ismét palánk alól a pécsiek motorja, így 40-29-es pécsi vezetéssel indult a záró felvonás.

A fáradhatatlanul küzdő feketemezes Wentzel Nóra hat pontjára Ocsenás tudott csak egy duplával felelni három perc alatt, majd a pécsi oldalon Ilina Selcova pontozódott ki elsőként a mérkőzésen (33. perc, 31-46). A negyed derekán a 24. pontját szerző, fantasztikus teljesítményt nyújtó Wentzel Nóra kosara után kikérte utolsó idejét is Magyar Gergely 49-35-ös pécsi előnynél. Nem adta fel a DVTK, többek közt letámadással is próbálkozott, közben Radakovic is kipontozódott, Kiss Angelika pedig pontosan büntetőzött. Bacsó is kiszállt két és fél perccel a vége előtt, faultokkal próbálkozott a DVTK nem egy ízben, a pályán pedig Varga büntetőzhetett. Vojinovic Milica talált be mezőnyből, majd a mérkőzés első hárompontosát is ő jegyezte másfél perccel a vége előtt (!), pedig a két csapat összesen 26 alkalommal próbálkozott a 6,75-ön túlról! A vége 62-45-ös teljesen megérdemelt pécsi győzelem és bronzérem a junior döntőn!

Magyar Gergely (DVTK Akadémia): Gratulálok a Pécsnek a rendezéshez és a bronzéremhez is! Felülmúltak minket a játék szinte minden elemében, mi pedig az egész tornán mélyen a tudásunk alatt játszottunk.

Hartung Anita (PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs): Gratulálok a lányoknak, mind a négy napon fantasztikusan teljesítettek! Az első mérkőzés elején elvesztettük Habling Larát, ami hatalmas érvágás volt csapatunknak, de a lányok nem ismertek lehetetlent, és megérdemelten szereztek érmet. Büszke vagyok rájuk!

Vármegyei szövetségek