2018/2019 - Kecskeméti KC – Széchenyi KA 64-57
08
Mar
2019
2018/2019 - Kecskeméti KC – Széchenyi KA 64-57
2019. március 8.  |  16:30
A Kecskemét és a Széchenyi KA egyaránt két-két vereséggel kezdte a tornát, így utolsó csoportmeccsükön a B jelű kvartett harmadik helyéért küzdöttek meg egymással.

Az első negyed elején a kecskemétiek kerültek minimális előnybe, de ellenfelük 5 perc elteltével egalizált (5-5). Fordítani viszont már nem tudott a Győr, sőt, a játékrész végére ismét hátrányba került (16-9).

A második etapot Fekete Adrienn nagyszerű duplája, majd Kurtz Kamilla magabiztos kosara nyitotta, így továbbra is a Kecskemét uralta a találkozót (20-9). Szirony Dorina pontjainak és harcosságának köszönhetően azonban ismét felzárkózott, majd meg is fordította a mérkőzést a Széchenyi KA (20-22). A rendkívül kiélezett és küzdelmes játékrészben ismét fordult a kocka, s a Kecskemét mehetett a nagyszünetre egypontos előnnyel (25-24).

A félidőt követően a győriek kapcsoltak rá, és két percen belül már hattal vezettek (25-31). Gyorsan időt is kért a Kecskemét mestere, aminek meg is lett az eredménye, hiszen csapata 4 perccel az etap vége előtt kiegyenlített (35-35). A negyed utolsó pár perce mindkét oldalon szép megoldásokat hozott, de a záró 10 percet a Győr várhatta 3 pontos előnnyel (42-45).

Az utolsó játékrész eleje nem is kezdődhetett volna máshogy, mint fordítással (47-45). Továbbra is óriási küzdelem folyt a pályán, megtippelni sem lehetett volna, hogy melyik csapat jön ki jobban az adok-kapokból, de Burján Laura vezérletével a negyed felénél továbbra is Bács-Kiskun megyeiek voltak lépéselőnyben (54-47). Újabb feltámadásra pedig már nem volt idő, s a Kecskemét végül 64-57 arányú sikert aratott.

Győzelmének köszönhetően a Kecskemét szerezte meg az B csoport harmadik helyét, így a BEAC-cal kell megküzdenie a holnap délben kezdődő helyosztón. A győriek pedig a másik csoport harmadik helyezettje ellen lépnek pályára szintén holnap, délelőtt 10 órától.

Halmai Gábor (Kecskeméti KC): Gratulálok mindkét csapatnak, jó meccset játszottunk! Örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni, a kispadról érkezők is rengeteg pluszt raktak az összteljesítményhez. Büszke vagyok a lányokra!

Gálos László (Széchenyi KA): Ellenfelünk helyenként faulthatár feletti védekezése felőrölte játékosainkat. Hasonlóan a tegnap esti mérkőzéshez, többen megadták magukat. Így sajnos nem lehet mérkőzést nyerni.

Vármegyei szövetségek