Női NB I: A Győrt fogadja a ZTE
19
Jan
2019
Női NB I: A Győrt fogadja a ZTE
2019. január 19.  |  15:25
A Női NB I. 14. fordulója Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban indul, ahol a Magyar Kupa-győztes Atomerőmű KSC Szekszárd vendégszerepel. Az ELTE BEAC Újbuda eddig háromszor nyert, tízszer veszített, a tabella kilencedik helyén áll. Zseljko Djokics együttesének ez lesz az utolsó erőpróbája a szerdán kezdődő Artego Bydgoszcz elleni Európa-kupa párharc előtt. A fővárosiak legutóbb Győrben kaptak ki 100-76-ra, míg a KSC izgalmas meccsen verte hazai pályán az újonc Csatát.

Nagy meccsre van kilátás Zalaegerszegen, ahol az ötödik helyezett Győr lesz a tabellán negyedik hazaiak ellenfele. A vendégek gyengén kezdték a bajnokságot, de az edzőváltás óta szárnyalnak, zsinórban hat győzelemnél tartanak, a kék-fehérek legutóbb kisebb meglepetésre kikaptak Cegléden. Ősszel a ZTE győzni tudott Győrben, két ponttal.

A szerdai, görögországi Euroliga-veresége után a PINKK-Pécsi 424 csapatát fogadja hazai pályán a címvédő Sopron. A baranyaiak múlt héten két riválisukat is legyőzték szoros csatában, aminek köszönhetően a nyolcadik helyre léptek előre. A bajnok Október 13-án közel harminc ponttal győzött Kozármislenyben.

Szomszédvári rangadóra készül a Vasas és az MTK. A hazaiak három győzelemmel és tíz vereséggel állnak a tizedik helyen, míg a sereghajtó eddig csak egyszer tudott nyerni. Ősszel a pasarétiek örülhettek idegenben, 61-83-ra.

A szekszárdi vereségét követően újabb nagy feladat vár az újoncra, a Ludovika Arénában az Aluinvent DVTK érkezik. Ősszel egy sokáig emlékezetes mérkőzésen nyert, 17 pontos hátrányból fordítva a Csata. Azóta a miskolci csapatban egy helyen történt változás: Egle Sulciute sérülése miatt hónapokra kidőlt, a litván klasszis pótlására a rutinos lett válogatott Aija Putnina érkezett. A hazaiak Barnai Judit és Jelena Antics után szerződtették a Szekszárdról elküldött Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes Nevena Jovanovicsot.

Vasárnapra egy találkozó marad, a PEAC-Pécs a Cegléddel csatázik 18 órától. Mindkét csapat győzelemmel hangolt a forduló záró meccsére: a baranyaiak ha nehezen is, de legyűrték az MTK-t, a CEKK viszont bravúros sikert aratott a jó erőkből álló ZTE ellen.

Női NB I. A-csoport, 14. forduló

ELTE BEAC Újbuda - Atomerőmű KSC Szekszárd (szombat 16:00)
ZTE Női Kosárlabda Klub - CMB CARGO UNI Győr (szombat 17:00)
Sopron Basket - PINKK-Pécsi 424 (szombat 18:00)
Vasas Akadémia - MTK-Budapest (szombat 18:00)
NKE-Csata - Aluinvent DVTK (szombat 18:30)
PEAC-Pécs - VBW CEKK Cegléd (vasárnap 18:00)

Vármegyei szövetségek