Férfi NB I: Gálát csinált a bajnokiból a Körmend
09
Jan
2019
Férfi NB I: Gálát csinált a bajnokiból a Körmend
2019. január 9.  |  21:20
Ahogy az várható volt, nem feltartott kezekkel érkezett Körmedre a DEAC. Az elszántság mellé azonban nem társult “feszes védekezés”, pontgazdagra sikerült az első negyed. Ferencz ugyan triplákkal “sokkolt” a találkozó elején, de Ivosev, és főleg Borisov pontjainak köszönhetően sokáig szoros volt a játékrész. Hol mindent bedobtak a csapatok, hol, megmosolyogtató hibák után, percekig egyik csapat sem talált be. Végül a hazaiak céloztak jobban a nagy rohanásban. 30-22.

A nyolcpontos előny birtokában megnyugodott a Körmend, már a 20. másodpercben közé tette a lélektanilag fontos “tízet”. A DEAC azonban nem engedte, hogy túl gyorsan eldőljön az összecsapás, Manigat triplája után öt pontra visszakapaszkodtak, a meglehetősen feszült hangulatú mérkőzésen. Továbbra is sok volt a hiba mindkét oldalon. A vasiak minden erőfeszítésük ellenére nem tudták lerázni a motivált vendégeket, három perccel a nagyszünet előtt már csak kettő volt közte. Eszmélt azonban a Egis Körmend. Ferencz és Hammonds is betalált távolról, tíz lett közte, és ezen már csak egy Ivosev tripla tudott valamennyit kozmetikázni. 55-48.

A második félidő az egész mérkőzésen jól játszó Price kosarával indult, ez meg is adta az alaphangot a második játékrésznek. A Körmend egyre koncentráltabban játszott, és az egyre jobban nyíló olló szemmel láthatóan megzavarta a DEAC-ot. Mínusz tizenötnél, hat perccel a harmadik negyed vége előtt Berényi mester még egy időkéréssel megpróbálkozott, de a remélt eredmény elmaradt. A nagyon jól játszó Körmend gyorsan 21 pontra növelte előnyét. 86-62.

Ekkora különbségnél az utolsó negyed csak formaság volt. Ennek ellenére feszült hangulatú, sok hibával tarkított negyedet láthattak a nézők, aminek az egyetlen tétje az volt, mikor éri el a 100 pontot a Körmend. Erre végül három perccel a vége előtt került sor, Bradford duplája után 101-78 volt az eredményjelzőn.

A második félidőben szenzációsan játszó Egis Körmend megérdemelten nyerte meg a mérkőzést 113-82-re – írta a BB1.hu.

Egis Körmend – DEAC 113-82 (30-22, 25-26, 31-14, 27-20)

Bajnokság, 15. forduló
Körmend Városi Sportcsarnok
V.: Pálla Z., Török R., Boros T. (Nagy J.)

Egis Körmend: Thames 4, Price 18/3, Ferencz 18/12, Hammonds 21/3, Delas 6. Cserék: Csorvási 10, Takács 2, Oroszi -, Lajsz -, Bradford 18/6, Németh 16/6.

DEAC: Dugat 16/3, Manigat 19/6, Borisov 15/9, Ivosev 15/9, Amigo 7. Cserék: Polyák -, Velkey -, Omenaka 6, Bognár 4, Kosa -.

Magával rántotta a Szeged a Kaposvárt

Bár a Szeged legutóbb jól játszott két „nagy hal” ellen, győzni a Falco és a Szolnok ellen sem tudott, de abban bízhatott, hogy azzal a játékkal lehet keresnivalója a rivális Kaposvár ellen. Főleg, hogy Boltics felépült, a somogyiak új igazolása, Pustahvar pedig még csak külső szemlélője volt a történteknek.

Lehetett volna, de annak a játéknak nyoma sem volt…

Három és fél perc alatt 1-10 állt a táblán, azonnal időt is kért Mandics. Ezután kaptak még egy duplát, majd elkezdett éledezni a hazai együttes. Az első negyed végére meg is érkezett a meccsbe (17-19).

Gyenge volt a meccs, mindkét csapat sokat hibázott. Három percig megint nem talált be a Szedeák, de aztán a Kaposvár újfent hamar eltékozolta előnyét. 13-0-át futottak Bolticsék, a szerb irányító mellett Ponjavics is ponterős volt. 37-32 volt az állás a félidőben.

Green és Spica is csak a második játékrészben „szólalt meg” először. A harmadik etap közepére már majdnem kétszámjegyű volt a Szeged előnye, hat maradt a harmincadik perc végére.

A játék nem javult, izgalom viszont volt bőven. Centerkosarak (Hendlein és Spica) után Halászra fújtak sportszerűtlent. Ubilla hármasával hosszú idő után fordított a KKK, 57-59-nél időt is kért Mandics. Felváltva vezettek a csapatok, mígnem Ponjavics triplájával, 67-66-róll megkezdődött az utolsó(nak hitt) perc. Mindkét oldal rontott, Sulovics kipontozódott, időt kért a Kaposvár. 31 másodperc maradt. Vágvölgyi is kiszállt, Hendlein azonban csak egy büntetőt dobott be, így jöhetett a hosszabbítás.

A Kaposvár zsinórban másodszor kényszerült túlórára alsóházi riválisa ellen, az újonc TF ellenit még be tudta húzni, a mait már nem. Köszönhetően elsősorban annak, hogy nem tudta megállítani az extrán játszó Bolticsot, illetve, hogy 23(!) labdát elszórt – írta a BB1.hu.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK 81-73, h.u. (17-19, 20-13, 17-16, 13-19, 14-6)

Bajnokság, 15. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 700 néző
V.: Papp P., Rácz Zs., Hervay T. (Gorka Sz.)

Szeged: Boltics 27/3, Vágvölgyi -, Green 8, Juhos 2, Sulovics 10/6. Csere: Kerpel-Fronius 5, Révész 9, Ponjavics 20/6.

Kaposvár: Ubilla 15/6, Johnson 6, Markovics 14/6, Hendlein 16, Spica 12. Csere: Halász -, Baki 10/6, Bogdán -.

Vármegyei szövetségek