Női NB I: A ZTE a Diósgyőrt fogadja
05
Jan
2019
Női NB I: A ZTE a Diósgyőrt fogadja
2019. január 5.  |  15:20
A rövid karácsonyi szünetet követően, az alapszakasz második felével folytatódnak a küzdelmek a női élvonalban. A listavezető Sopron Cegléden kezdi az évet. A bajnok eddig hibátlan, mind a 11 találkozóját megnyerte. A ceglédiek két győzelemmel és kilenc vereséggel tizedikek. Ősszel sima, 43 pontos soproni siker született. A hazaiaktól a napokban távozott a mozambiki válogatott erőcsatár, Leia Dongue, aki a spanyol Girona csapatába igazolt.

Az idény eddigi meglepetéscsapatát, a hetedik helyen álló NKE-Csatát fogadja az MTK Budapest a Városmajorban. Érdekesség, hogy a párharc „odavágóját" nem is olyan régen, december 4-én, tehát szinte napra pontosan egy hónapja játszották a felek, akkor simán, 74-47-re nyert az újonc.

Vasárnap nagy rangadó várható Zalaegerszegen, ahol a második helyezett Aluinvent DVTK vendégszerepel a harmadik otthonában. A miskolciak a szünetben erősítettek, Aija Putnina személyében új légióst igazoltak. A nagy távolság miatt a vendégek már egy nappal korábban, szombaton elutaznak Zalába.

A tabella hatodik helyén álló CMB Cargo-UNI Győr vasárnap a tabellán nyolcadik Vasas otthonában lép pályára. A vendégek döcögősen kezdték a szezont, de az évzárójuk szépre sikerült, ugyanis az utolsó négy meccsüket már megnyerték, így végül pozitív mérleggel (6 győzelem, 5 vereség) zártak. Ősszel 90-75-re nyert a Győr. Milos Pavlovics vezetőedző Nagy Dórával nem számolhat.

A 2019-es év első mérkőzését a PEAC-Pécs otthonában játssza a Magyar Kupa-győztes Atomerőmű KSC Szekszárd. A karácsonyi szünet nem telt eseménytelenül egyik csapat háza táján sem, a baranyaiaknál Barnai Judit váratlanul benyújtotta felmondását, a fiatal válogatott center pótlására az amerikai Alyssia Brewert szerződtették, aki a 2015/2016-os szezonban, illetve tavaly is a DVTK-ban szerepelt. A téli szünetben a KSC vezetősége pedig Nevena Jovanovics szerződését bontotta fel, és a megüresedett légiós posztra a fiatal horvát Ivana Dojkic-ot igazolta le.

Női NB I. A-csoport, 12. forduló:

VBW CEKK Cegléd - Sopron Basket (szombat 18:00)
MTK-Budapest - NKE-Csata (szombat 18:00)
ZTE Női Kosárlabda Klub - Aluinvent DVTK (vasárnap 17:00)
Vasas Akadémia - CMB CARGO UNI Győr (vasárnap 18:00)
PEAC-Pécs - Atomerőmű KSC Szekszárd (vasárnap 18:00)

Vármegyei szövetségek