Balkán Kupa: Küzdelmes siker a lányok nyitómeccsén
12
Dec
2018
Balkán Kupa: Küzdelmes siker a lányok nyitómeccsén
2018. december 12.  |  16:50
Balkán Kupa, Nemzetközi U16-os leány torna, Kolozsvár, 1. nap
Magyarország - Bulgária 58-52 (11-8, 12-16, 16-20, 19-8)

Magyarország: Peitl 2, Holcz 2, Pfeiffer 19/3, Horváth -, Kun 10. Csere: Andi 5, Milkovics 3, Tamás 2, Ferenczi 6, Sitku 5, Gyöngyösi 2, Farkas 2.

A bolgárok legjobb dobói: Georgieva 22, Vasileva 9/9, Ilieva 9.

Sági Zoltán technikai vezető helyszíni beszámolója: 

Leány U16-os válogatottunk Bulgária ellen kezdte meg a szereplést a Balkán Kupán. Jól indult a mérkőzés, hiszen Kun Rita és Pfeiffer Virág kosaraival 7-2-re is vezettünk. Sajnos azonban nem sikerült növelni az előnyt, sőt ellenfelünk hamar ki is egyenlített. Gyöngyösi Janka és Farkas Szonja révén újra visszavettük a vezetést, az első negyed végén 11-8-as eredményt mutatott a tábla. A második játékrész a bolgároknak indult jobban, előbb egalizáltak, majd a vezetést is megszerezték agresszív letámadásos védekezésüknek, illetve az általunk eladott labdáknak és kihagyott ziccereknek köszönhetően. Ennek megfelelően az Igor Skocovski, Imreh Ajtony edzőpáros már a harmadik percben a kispadhoz rendelte a lányokat. Javult ugyan a játék, sikerült is egyenlíteni, de továbbra is csúsztak hibák a védekezésbe és a támadásba is. A félidőre minimális, 2 pontos hátránnyal vonulhattunk az öltözőbe.

A második félidőre a mi lányaink is szigorítottak a védekezésen, aminek meg is lett az eredménye, egymás után 3 labdát is szereztünk, azonban a pontatlan befejezéseknek köszönhetően nem sikerült komolyabb előnyre szert tennünk. Felváltva estek a kosarak, Holcz Rebeka, Milkovics Réka és Ferenczi Kata is betalált. A negyed vége felé azonban újból következett egy rövidzárlat, aminek az lett az eredménye, hogy a negyedik negyednek 5 pontos hátrányból vághattunk neki. A záró játékrészre elsősorban védekezésben, de támadásban is javult a koncentráció, sok eladott labdára kényszerítettük az ellenfelet. Előbb egyenlítettünk, majd apránként 5-6 pontos előnyt építettünk ki. Andi Hanna, Tamás Gréta és Pfeiffer Virág is fontos pillanatokban talált be.

A bolgárok hiába próbáltak fordítani a végjátékban, a magyar lányok nem hagyták kiénekelni a szájukból a sajtot, és nagyot küzdve megszerezték a győzelmet a Balkán Kupa nyitómérkőzésén. Folytatás holnap 20:00-kor (magyar idő szerint 19:00) Macedónia ellen.

Igor Skocovski: "Nagyon izgalmasra sikerült az első meccsünk a Balkán Kupán. Látszott, hogy csak most kezdtük el építeni a csapatot, és idő kell még hozzá, hogy mind védekezésben, mind támadásban jobbak legyünk. Rendkívül pozitív volt az akarat és az, hogy mindenki, aki pályára lépett, megtett mindent annak érdekében, hogy meggyőzzön engem arról, hogy itt a helye a válogatottban. Helyenként már lehetett érezni a válogatott hangulatot is. Szeretném kiemelni Pfeiffer Virágot (14 IBM, 19 pont, 8 szerzett labda) és Kun Ritát (13 IBM, 10 pont, 10 lepattanó). Gratulálok a lányoknak és a stábnak! Várjuk a következő meccset és szurkolunk a fiúknak."

A fiúk helyi idő szerint este 20:00-kor (magyar idő szerint 19:00-kor) kezdik meg a szereplést Macedónia ellen. A mérkőzésekről élő videóközvetítést az alábbi linken lehet elérni:
https://www.youtube.com/FRBTVRO

online statisztikák itt érhetőek el:
http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-balcanica/

Vármegyei szövetségek