Egyetemi bajnokság, nők: Keleten a győztesek 100 fölé jutottak
27
Nov
2018
Egyetemi bajnokság, nők: Keleten a győztesek 100 fölé jutottak
2018. november 27.  |  16:20
Hat mérkőzést rendeztek a múlt héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Keleten három elég egyoldalú összecsapásra került sor, a győztesek, a Debrecen, a Szeged és a Miskolc egyaránt 100 pont fölé jutottak. Nyugaton már szorosabb találkozókat játszottak, bár az első győzelmét arató NKE-Csata elég simán nyert. A legnagyobb küzdelem a BME-MAFC - PTE-EMES Petőfi SE meccsen alakult ki, ez a mérkőzés 2 pontos hazai sikerrel végződött. A Győr egy negyedet leszámítva irányította a játékot, így győzte le a PTE-PEAC együttesét.

 

Keleti csoport

Debreceni Egyetem - EKE EVSI 103-29 (17-4, 36-10, 27-9, 23-6)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 10 néző. V.: Pozsonyi, Hegedűs.

Debreceni Egyetem: MEZEI 14, Szabó 7, KERNÁCS 16/3, Göttlinger 9/3, FÖLDVÁRI 24/3. Csere: ÚJ 15/12, Jávor 6, RADVÁNYI 12. Edző: Jávor Barna.

EKE EVSI: Szászi 7, Baráth 2, Vigh 2, Kiri 12, Druzsba 6. Csere: Szabó, Zsoldos. Edző: Jáger Péter.

Kapkodás és pontatlanság jellemezte az első perceket. A hazaiak tudták hamarabb rendezni játékukat, és a negyed végére több mint tízpontos előnyt építettek. A második negyedtől már kiütközött a két együttes közti különbség. Míg a hazaiak könnyű kosarakat szereztek, addig az egrieknek minden egyes dobóhelyzet kialakításáért meg kellett küzdeniük. A félidei szünet után sem változott játék képe, a debreceniek tovább növelték előnyüket. Az utolsó játékrész már csak a mérkőzés pontos végeredményéről volt hivatott dönteni. A hazaiak magabiztosan tartották és növelték előnyüket, míg a vendégek az utolsó pillanatokig szimpatikusan küzdöttek.

Jávor Barna: - Álmosan kezdtünk, de ezután kiütközött a két csapat közötti különbség. Győzelmünket játékosunknak, Foltin Blankának szeretném ajánlani! Köszönjük a sportszerű mérkőzést az Eger csapatának, és sok sikert kívánok nekik!

Jáger Péter: - Létszámban továbbra sem állunk valami fényesen, de talán egy fokkal jobban ment ma a játék. Igyekeztünk éles szituációban gyakorolni egy-két figurát. Nekünk az már siker, ha egy erősebb csapat ellen sikerül néhány jó megoldást véghezvinni. Dicséret illeti a lányokat a küzdésért! Az ellenfélnek további sok sikert kívánunk!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_550


EKE EVSI - Szegedi RSC 29-111 (2-21, 10-28, 7-26, 10-36)
Eger, Ifjúság u., 10 néző. V.: Lónáth L., Sándor I.

EKE EVSI: Szászi, Baráth 6, KIRI 12, Druzsba 7, Vigh 2. Csere: Szabó 2. Edző: Kátai Zsolt.

Szegedi RSC: Hevesi 2, Méhesi 5, Váradi 6, Kajtár 2, FODOR F. 8 Csere: Finsztál 6, BOROS E. 34/12, ÓDRY 12, NAGY L. 16/6, BURJÁN B. 20. Edző: Földi Alexandra.

Jelentős tudás- és képzettségbeli különbség volt a két csapat között, ami az eredményben is megmutatkozott.

Kátai Zsolt: - Nincs egy szinten a két csapat, de azért több pontot vártam magunktól.

Földi Alexandra: Hoztuk a kötelező győzelmet. Gratulálok a lányoknak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_551


Miskolci Egyetem - Nyíregyházi ESE 106-18 (28-3, 31-2, 19-8, 28-5)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 20 néző. V.: Takács, Marton.

Miskolc: Kostyó 7/3, Gyürék 7/3, KOVÁCS K. 28/3, CHVATAL 23/3, SIKORA 21. Csere: Papp 20. Edző: Arad Zsófia.

Nyíregyházi ESE: Bakó 5/3, Papp 2, Szabó 2, Moldován 1, Tóth. Csere: Deák 4, Molnár 2, Székely 2, Bánházi, Beck, Haraszti, Tóth. Edző: Hegedüs Ferenc.

Már a mérkőzés elején láthatóak voltak az erőviszonyok. Bár a vendég együttes jelentősen nagyobb létszámmal büszkélkedhetett, mint a hazai, mégis már az első negyedben eldőlt a találkozó. A miskolci játékosok ezúttal sem panaszkodhattak, hogy nem kapnak elég játéklehetőséget, de láthatóan egyre jobban bírják lábbal és tüdővel is a kevés pihenőt. A nyíregyházaiknak elismerés jár a küzdőszellemükért és kitartásukért, mert a meccs első percétől az utolsóig megmaradt a lendületük és az akaratuk. A vendégek a harmadik negyedben sorozatban több kosarat is szereztek a hazaiak figyelmetlenségét kihasználva. Mindkét csapat sportszerűen játszott.

Arad Zsófia: - Sok labdát szereztünk, amiből tudtunk indulni, emellett jó százalékkal is dobtunk. Mindenki egységesen kivette a részét a győzelemből.

Hegedüs Ferenc: - Annak ellenére, hogy sokkal jobb kosárlabdát játszunk, mint az elmúlt években, nehezen tudjuk pótolni Fekete Dóri sérülés miatt történt kiválását, úgyhogy sajnos csak ennyit tudtunk kihozni magunkból. Gratulálunk a miskolci csapatnak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_549

 

Nyugati csoport

Szombathelyi ESE - NKE-Csata 47-86 (11-20, 10-31, 13-18, 13-17)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 35 néző. V.: Esztergályos, Csák.

SZOESE: Jakubovics 12, KOVÁCS KRISZTINA 15, Fekete 15, Feigl, Sándor 5. Csere: Bándi, Balogh, Hirschler. Edző: Szabó László.

NKE-Csata: KOVÁCS KINCSŐ 9/3, PÁNCZÉL 14, Kundráth 12/3, Kovács Kitti 2, KARAGITS 23. Csere: Németh 8/3, Csarankó 4, SÜTŐ 14. Edző: Mányoky Fanni.

Két egymás számára ismeretlen csapat nézett farkaszemet egymással, mivel a vendégeknek ez az első évük az egyetemi bajnokságban. 6-0-lal kezdett a vendégcsapat, a hazaiak nem találták a ritmust. Sok hiba és tanácstalanság jellemezte a játékukat, eladott labdák tömkelegével megspékelve. 3 büntetővel Fekete Tünde megtörte a gólcsendet, és ezzel azért beindult a SzoESE-pontgyártás, de így is 9 pontos előnnyel ment a vendég NKE csapata a kis pihenőre. A második negyedben tovább folytatódott a hazai csapat sok hibája (az első negyedben 6, a második negyedben 12 eladott labda). Ezzel élve egy 12-0-s rohamot "repesztettek" a vendégek, akiknél Karagits Kira megállíthatatlan volt a palánkok alatt. A második félidőben picivel jobban játszott a szombathelyi csapat, voltak szép megvillanásaik, de összességében a vendégcsapat dicsérhető. A már említett Karagits, illetve Kovács Kincső, Pánczél és Sütő négyes hathatós játéka sok fejtörést okozott a hazai együttesnek. Minden tekintetben a SzoESE fölé nőttek a vendégek.

Szabó László: - Megérdemelten nyert az NKE-Csata. Gratulálunk nekik! Gyakorlatilag mindenben jobbak voltak a mérkőzés során. Mindenféle mutatóban jobban teljesítettek nálunk. Mi magunkhoz képest nagyon gyengén játszottunk. Valószínű, van ekkora különbség a két csapat között, de nem is a kialakult végeredménnyel és a pontokban mért teljesítménnyel maradtak adósak a lányok inkább, hanem az, hogy magukhoz képest játszottak gyengén. Ez bánt, ebben kell inkább előbbre lépni. Nekünk nem az NKE-Csatát kell megvernünk, ettől függetlenül az megint pozitívum volt, hogy a második félidőben már magunkhoz képest is jobban játszottunk. Arra kell alapoznunk, és azzal továbblépnünk.

Mányoky Fanni: - Gratulálunk az ellenfél csapatának és az én csapatomnak is! Úgy érzem, végre minden rendben volt védekezésben és támadásban, és örülök, hogy idegenben szereztük meg első győzelmünket. Remélem, ugyanígy tudjuk folytatni.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_538


BME-MAFC - PTE-PEAC 65-63 (22-12, 16-21, 14-12, 13-18)
Tüskecsarnok, 40 néző. V.: Czupi M., Kapros R.

BME-MAFC: HIZSNYIK 26/3, Király 4, HORVÁTH 10, Kokavecz 4, Kardos 4. Csere: KESZTHELYI 2, Rózsavölgyi 6/3, Selmeczy 2, Benkő, Vágvölgyi 3, Bíró, Kovács 4. Edző: Gorácz Árpád.

PTE-EMES Petőfi SE: Herendi 10, TÓTH 9, Miltner 7, SÉRA 14, PETRÓ 21. Csere: Bencze, Horváth Z. 2. Edző: Sipos Ádám.

A mérkőzést letámadással kezdték a hazaiak, és Hizsnyik vezérletével gyorsan tíz pont feletti előnyt tudtak kialakítani. A vendégek rendezték soraikat, védekezést váltottak, és ennek köszönhetően a félidőre már szorossá vált az eredmény. A második játékrész végig nagy küzdelmet hozott, a pécsiek jól használták ki magassági fölényüket. A hajrában a BME is változtatott védekezésén, ennek is köszönhetően sikerült néhány pontos előnyt kialakítani, amiből a mérkőzés végére sikerült kettőt megtartani. Színvonalas, jó mérkőzés volt.

Gorácz Árpád: - A felállt védelem elleni játékunk még messze van az elfogadhatótól, ezen javítanunk kell. Gratulálok mindkét csapatnak!

Sipos Ádám: - Végig küzdelmes mérkőzésen az elején jobb teljesítményt nyújtó csapat nyert.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_539


Széchenyi KA - PTE-PEAC 64-42 (22-13, 12-4, 15-17, 15-8)
Győr, Egyetem tér, 20 néző. V.: Surányi, Erős.

SzKA: CHROMÉJ 12, PERL 10/3, HORVÁTH D. 18, NAGY R. 10, Török B. 6. Csere: Tóth, Gyöngyösi, Gosztola 2, Boronkay, RABI 6. Edző: Barthalos István.

PTE: Krikler 5, KÓBOR 17/15, Szabó 2, SCHERER 10, BÁTAI 6, Csere: Tóth, Szenteszki 2, Propszt, Horváth. Edző: Gyenge Gábor.

Elsősorban a rendkívül szervezett, hatékony védekezésének köszönhetően szereztek szünetig közel 20 pontos előnyt az ellenfelüknek 20 perc alatt mindössze 17 pontot engedő, ám távolról gyengén dobó győri lányok. A pécsi csapatnak azonban volt tartása, támadásban nagyot javulva "elvitte" a harmadik negyedet. A végére új erőre kaptak a győri lányok, akik összességében simán nyerték a küzdelmes találkozót.

Barthalos István: - A közelmúltban a "műszakis" sportnapokon találkozott már a két csapat, így valamilyen szinten tudtunk készülni ellenfelünkből. A fő feladat Scherer Dorottya semlegesítése volt, mely részben sikerült, de igy is dupla-duplát ért el. Sajnos az évek óta megszokott "győri betegség", hogy szünet után dekoncentráltan megyünk vissza a pályára, s ez itt is érzékelhető volt. A különbség ideális, a hárompontos mutatónk tragikus. Köszönjük a mérkőzést, gratulálok az ellenfélnek!

Gyenge Gábor: - Gratulálok a Győrnek, jól es taktikusan játszottak, de a saját csapatomnak is gratulálok, mert erőn felül teljesítettek a lányok!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_540

 

Fotó: Gál Krisztián



Vármegyei szövetségek