Hét-Fő-Hír: Bravó, lányok!
26
Nov
2018
Hét-Fő-Hír: Bravó, lányok!
2018. november 26.  |  16:10
 



Heti áttekintővel jelentkezünk a Hunbasketen, aki lemaradt az elmúlt hét legfontosabb magyar kosáreseményeiről, itt bepótolhatja!  

 Női válogatottunk ott lesz az Európa-bajnokságon!

Nem sok hiányzott az oroszok elleni bravúrhoz, de végül szoros vereségével együtt is ott lesz a 2019-es kontinensviadalon a magyar női kosárlabda válogatott – immáron zsinórban harmadjára. Szép volt, lányok!

 
Stojan Ivkovic keretet hirdetett

E hét csütörtökön (11. 29.) Horvátországgal csap össze a magyar férfi kosárlabda válogatott Eszéken, majd Budapesten fogadjuk Hollandia legjobbjait a 2019-es világbajnokság második selejtezőkörének ötödik fordulójában. A szövetségi kapitány keretében a jól ismert nevek mellett néhány feltörekvő fiatal is helyet kapott.


Hangáék legyőzték a Real Madridot, vezetik a spanyol bajnokságot

Nemrég tért vissza sérüléséből a Barcelona klasszis hátvédje, és többek között az ő hathatós közreműködésére is szüksége volt csapatának az El Clásico megnyeréséhez.

 
Nemzetközi porond: Három győzelem, két vereség

A hölgyek szünetet tartottak a válogatott mérkőzések miatt, az uraknál azonban tovább robogott a nemzetközi mezőny. Az Alpok Adria Kupában mindkét együttesünk, a ZTE és a Körmend is nyert, a FIBA EC-ben viszont csak a Szolnoki Olaj mondhatta el magáról ugyanezt – a piros-feketék angliai sikerükkel csoportelsőként léptek tovább. Az Alba Fehérvár Varese elleni vereségével is továbbjutott, a Falco azonban már korábban búcsúzott az idei európai küzdelmektől, nem volt különösebb tétje Sassari elleni derbijüknek.

  
Férfi NB I/A: Vasi rangadó, Olaj – PVSK a menüben

A férfi élvonal kilencedik fordulójában összecsapott a két legjobban védekező együttes, a listavezető Szolnok az eddig remekül teljesítő Pécset fogadta. A Körmend szinte végig vezetett a Falco ellen,  a Kaposvár meglepetésre simán verte az Albát, az ASE elkapta a DEAC-ot, a Kecskemét pedig a Szegedet. A Jászberény megszenvedett a TF ellen, a ZTE pedig elvette a Sopron hazai veretlenségét.


Férfi NB I/B: Veretlen maradt a Veszprém

Szoros meccsen őrizte meg hibátlan mérlegét a listavezető, míg az üldözőbolyból a MAFC, OSE, BKG trió is hozta a hétvégi fellépését. A Zöld csoportban továbbra is az élen a Baja, Vásárhely duó, miközben éledezik a fiatal DEAC együttese. A kezdő5.hu összefoglalója.

 
Férfi NB II: Keleti rangadó

Pikáns találkozót rendeztek szombaton a férfi NB II keleti csoportjában. Két feljutásra esélyes együttes, a Szolnoki Olaj KK fiataljai, valamint az évek óta NB II-es élcsapatnak számító, néhány évvel ezelőtt a B csoportot is megjárt Ceglédi KE csapott össze – ebben nem is lenne semmi különös, ha a ceglédiek játékoskeretének java nem egykori Olaj-nevelésekből állna. A 21 órás kezdés ellenére is szépszámú nézősereg gyűlt össze a szolnoki Tiszavirág Arénában, és már a második negyed derekára 15 pontos előnyt épített ki a házigazda piros-fekete csapat. A Vavra András vezette vendégek azonban nem roppantak meg, a Gaál Róbert – Mándoki Tamás – Hegedűs Gergely ex-szolnoki trióra, na meg légiósuk, Darrell Miller extra kosaraira építve fokozatosan dolgozták le hátrányukat – Hegedűs a saját térfeléről engedett el egy dobást a félidő utolsó másodpercében, ami behullott, négy pontra csökkentve a hazai fórt. A szünet után főként a védekezésüket rakták rendbe a Pest megyeiek, mindössze 19 pontot engedélyeztek az Olajnak a hátralévő időben – végül a vártnál könnyebben, 18 ponttal diadalmaskodtak, hála főként a kiválóan teljesítő (23 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) Hegedűs Gergelynek.





Vármegyei szövetségek