Férfi NB I B: Rangot adó örökrangadó
06
Nov
2018
Férfi NB I B: Rangot adó örökrangadó
2018. november 6.  |  12:20
Mozgalmas hetük van, lesz a férfi másodosztály csapatainak, a héten kettős fordulót rendeznek az NB I B-ben - jó néhány rangadóval, köztük a MAFC-Honvéd örökrangadóval.

Kezdjük is ezzel a párharccal, amelynek a magyar kosárlabdában óriási hagyománya van - igaz valamivel régebbről. A múlt század második felében évtizedeken át rivalizált a két gárda a bajnoki címért - többnyire a Honvéd sikerével. Csütörtökön - igaz a másodosztályban - 17.30-tól a Gabányi László Sportcsarnokban újra jelentős téttel bíró, rangot adó találkozón csap össze a két régi rivális.

Jelenleg a Veszprém veretlenül vezeti az NB I B piros csoportját. Mögötte egy-egy vereséggel három igen szép hagyományokkal rendelkező alakulat található: a két fővárosi gárda, valamint az Oroszlány. A csütörtöki örökrangadón az dől el, hogy a MAFC vagy a Honvéd talál-e csatlakozást a veszprémiekhez. Itt jegyeznénk meg: bár most a hazai pálya a MAFC mellett szól, a Honvéd két kulcsjátékosa, Horváth Ákos és Debreceni Dániel számára azért nem lesz ismeretlen a Gabányi-csarnok légköre...

Az Oroszlánynak sem lesz könnyű dolga, az OSE a saját pályáján NB I B-s története során még veretlen szigetszentmiklósi gárdához, a BKG-Príma SE csapatához látogat. Hét közben a listavezető Veszprém is egy "rázósnak" ígérkező túrán vesz részt Miskolcon, a napokban légióssal erősítő MEAFC-ot biztos, hogy nem nyomasztja az esélyesség terhe.

A hétközi fordulóban a legsimábbnak a Nyíregyháza-Bonyhád találkozó tűnik, érdekesnek ígérkezik az MTK-Nagykőrös alsóházi "ütközet".

E héten nem csak az ellenfelekből való felkészülés minőségének lehet szerepe, hanem annak is, melyik csapat hogyan bírja a sorozatterhelést. A hét végi fordulóban a Honvéd a BKG-t fogadja, mindkét együttes egy-egy nehéz meccsel a lábában lép majd pályára vasárnap délután. Nem lesz könnyű dolga a Vasasnak Békésen, a saját pályáján mindenkire veszélyes Budafok pedig az örökrangadó után érkező MAFC-ot próbálja majd "elkapni". Oroszlányban az OSE és a Miskolc kicsit "nosztalgiázhat" majd az előző évad izgalmas negyeddöntő párharcának kapcsán, az alsóházban a Bonyhád a Nagykőröst látja vendégül.

A zöld csoport hétközi fordulójában bár az Alba Fehérvár "felülről", a Tiszaújváros pedig "alulról" második, nem vár könnyed sétagalopp a fehérvári fiatalokra a több meccset is csak szoros küzdelemben, nagy csatában elveszítő borsodiak otthonában. Érdekesnek ígérkezik a Baját a veretlenségétől megfosztó, a jelek szerint az NB I B ritmusát egyre inkább felvevő újonc Újpest hódmezővásárhelyi, valamint a Pápa győri vendégjátéka.

Két nappal győri vendégjátéka után a Pápa esélyesként fogadja a SMAFC gárdáját. A hét közben szabadnapos Baja az egyre markánsabb, jó formába lendülő Óbudát fogadja, Jakab Péteréknek nyilván nem árt, hogy frissen várhatják a rangdót - kérdés, az óbudai legénységből mennyit vesz majd ki a hétközi, a DEAC U23-as csapata elleni hazai összecsapás.


Fotó - Girgasz Sport Photo (MAFC Kosárlabda facebook) 

Vármegyei szövetségek