Női NB I: Sopron-Győr a negyedik fordulóban
20
Oct
2018
Női NB I: Sopron-Győr a negyedik fordulóban
2018. október 20.  |  12:05
A 4. forduló következik a női élvonalban, az MTK azonban még csak a második, a BEAC pedig a harmadik mérkőzését játssza az új kiírásban. Szombaton délután máris jön az első fővárosi rangadó, újbudai pályaválasztással. Az MTK két hete a PEAC-Pécs vendégeként 76-47-es vereséget szenvedett, a BEAC pedig két mérkőzésen, a Győr elleni hazai és a Szekszárdon játszott idegenbeli fellépésén is nagy különbséggel kapott ki. Az előző szezonban a két gárda négy találkozójából hármat a kék-fehérek nyertek, igaz a play out során Balogh Judit együttese örülhetett. Érdekesség, hogy immáron a vendégeknél pattogtat Süle Krisztina, aki éveken át a BEAC egyik legjobbja volt, illetve a már tavalyelőtt klubot váltó Szabó Flórán kívül a harmadik ex-beacos, Pusztai Sára is. A hazaiak magasembere, Kovács Vanessza kézsérülése miatt nem játszhat.

18 órától Győr-Moson-Sopron megyei rangadót rendeznek, a címvédő Sopron Basket a CMB CARGO UNI Győr csapatát fogadja a Novomatic Arénában. A még hibátlan bajnok a szerdai Flammes Carolo elleni Euroliga-meccs főpróbájaként is tekinthet a derbire, míg a vendégek szeretnének javítani az egy héttel ezelőtti, ZTE elleni kellemetlen hazai pofon után.

A szerdai Euroliga-selejtező után, szombaton ismét pályára lép az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely Lille után Pasarétre látogat. A 2017/2018-as szezont a kilencedik helyen záró Vasas Akadémia elleni találkozó 18 órakor kezdődik. A Vasas az utánpótlás-válogatott érdekeltségei miatt eddig csak egy bajnokit játszott, a nyitó fordulóban 90-75-re kapott ki a Győrtől. A hazaiaktól biztosan hiányozni fog a keresztszalag-szakadást szenvedő Tóth Franka. Földi Attila vezetőedző mellett Budácsik Dorottya, Tóth Orsolya és Varga Alíz pedig az argentínai Ifjúsági Olimpia 3x3-as kosárlabda tornáján szerepelt, és mivel csak a mérkőzés napján érkeznek vissza Magyarországra, így csonka csapattal állnak fel a vendéglátók.

Az Aluinvent DVTK-t fogadja szombat este 18 órától a PEAC-Pécs. Cziczás László csapata már négy mérkőzésen van túl, két győzelem mellett két vereség a mérlege. A baranyaiak eggyel kevesebbszer léptek pályára, két győzelem mellett egy vereség áll a nevük mellett.

Miskolci győzelme után vasárnap este újabb nehéz feladat vár az újonc Csata-DSE csapatára, hiszen ezúttal a szintén Európa Kupa-induló, a nyáron alaposan átalakuló, és a szezont rosszul kezdő (eddig mindhárom mérkőzését elveszítette) Cegléd lesz az ellenfele.

A ZTE – PINKK találkozót szerdán rendezik.

Női NB I. A-csoport, 4. forduló:

ELTE BEAC Újbuda - MTK-Budapest (szombat 15:00)
Sopron Basket - CMB CARGO UNI Győr (szombat 18:00)
Vasas Akadémia - Atomerőmű KSC Szekszárd (szombat 18:00)
PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK (szombat 18:00)
NKE-Csata - VBW CEKK Cegléd (vasárnap 19:00)
ZTE Női Kosárlabda Klub - PINKK-Pécsi 424 (szerda 17:00) 

Vármegyei szövetségek