A szünet után felébredt a KTE, és legyőzte a DEAC-ot
05
Oct
2018
A szünet után felébredt a KTE, és legyőzte a DEAC-ot
2018. október 5.  |  20:00
A KTE-DEAC mérkőzés kuriózuma volt, hogy Csabai-Kaskötő Brigitta személyében női játékvezető is volt az élvonalban. Borisov ihletett formában játszott ma is, jórészt a vendégek uralták az első negyedet, igyekeztek gyors játékkal diktálni a tempót. Igaz, Dramicsanin és Wittmann vezérletével a KTE sem nagyon maradt le. Green büntetőivel a kosárgazdag első negyed 52 pontot hozott, amely után 26-26 volt az állás.

Karahodzsics közelijével hosszú idő után ismét a hazaiak vezettek, de nem sokáig, mert a kontrából Borisov hatodik lepattanóját és tizenharmadik pontjait szerezte meg. A 12. percben, 30-33-nál időt kért Forray Gábor, mert a nagy rohanás egyre kevésbé ízlett csapatának. Nagyon szellős volt a lila-fehérek védekezése, a DEAC (leginkább Borisov) könnyedén szerezte a pontokat. 39-46-nál újra hazai időkérés következett. A végére megint lángra kapott a KTE, de a slusszpoén mégis a debrecenieké volt, Manigat közel félpályás, dudaszós triplájával 48-53-as vendég vezetéssel mentek öltözőbe a csapatok.

Az első néhány támadását mindkét csapat elkapkodta a szünet után. Három perc után fordult a kocka, Green ziccerével újra a KTE járt előbbre (56-55). Dramicsanin ziccere után pedig már Berényi Sándor sem tétlenkedett, és időt kért. Jól tette, rövid időn belül meg tudott újulni csapata. Tele volt fordulatokkal a harmadik negyed, 70-67-nél megint vendég timeout következett. Dramicsanin hármasa még belefért, így a KTE ledolgozta félidei öt pontos hátrányát, és hat pontos előnyről várhatta a záró felvonást.

Djeraszimovics megcsúszott, de így is beverte a középtávolit. Egymás után kétszer is, szinte ugyanonnan (77-67), miközben a DEAC tanácstanul kapkodott. A KTE szerb bedobója „átaludta” az első félidőt, a végére viszont „megvadult”, vállára vette a csapatát, és amikor nagyon kellett, fontos pontjaival leszakította a vendégeket. Állandósult a kétszámjegyű különbség, hiába próbálkoztak újabb és újabb taktikai értekezlettel a fekete mezesek, innen már nem volt visszaút. Az első félidőt Borisov és a DEAC uralta, de a szünetben Forray Gábor rendet tett, csapata második félidei játékával megérdemelten fordított – írta a BB1.hu.

KTE-Duna Aszfalt – DEAC 95–81 (26–28, 22–27, 25–14, 22–14)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,
V.: Kapitány G., Frányó P., Csabai-Kaskötő B. (Balogh Z.)

KTE: Wittmann 11/3, Green 17/6, Djeraszimovics 21/3, Dramicsanin 23/12, Karahodzsics 14/3. Csere: Mészáros -, Dimics 2, Molnár M. 7.

DEAC: Dugat 11/3, Manigat 13/6, Borisov 29/3, Bognár 6, Amigo 6. Csere: Velkey 5/3, Polyák 9, Omenaka 2, Ramstedt -.

Szoros meccsen a PVSK maradt százszázalékos

Két győzelemmel rajtoló együttes csapott össze péntek este a Lauber Dezső Sportcsarnokban: az első fordulóban a PVSK bravúrgyőzelmet aratott az Alba otthonában, míg a Sopron hazai pályán verte a Falcót.

Gordon közelijére Taylor válaszolt, majd az első triplakísérletéből Warner talált be (2-5) – így indult a találkozó. Szűk két perc alatt viszont fordított, sőt a 10-0-s rohama miatt meg is lépett 12-5-re a PVSK, amelynél Pongó és Taylor is elhintett egy hármast. Az ötödik perchez érkezve Horti helyére érkezett az új igazolás, Kesar, aki hátul egy faulttal nyitott, de a túloldalon támadó lepattanót szerzett és megszerezte az első pontjait (16-9). A negyed végéhez érkezve Budimir és Kesar kettesével már tizenhárom volt közte, ám Wiggins és Gilbert tett róla, hogy a második etapra mínusz kilencnél forduljanak a vendégek.

Ez az időszak már kiegyenlítettebb volt. Az első percekben hazai oldalon Horti négy pontjának örülhettek a drukkerek, míg a vendégeknél Wiggins célzott pontosan, Takács pedig feliratkozott a tripladobók közé (29-21). A 15. perchez érkezve Taylor miatt lett ismét kétszámjegyű a különbség, ezt a differenciát pedig a negyed utolsó másfél percében „szűkebbre szabni” Sabáli Balázs csapata, köszönhetően Warner két sikeres közelijének (41-35).

A második félidőt Gordon kétpontosa nyitotta, a másik oldalon Horti válaszolt a palánk alól. A soproniak kezdtek élénkebben, Lemar és Warner is betalált, így a harmadik perc végén már csak egy volt közte (45-44). Ekkor ugyan még nem, de az 50-44-nél kezdődő roham következtében már meg is fordították a meccset Dénesék. Lemar öt pontja nyitotta meg a Sopron remek szériáját, majd az ő kétpontosával is zárult a nyolcadik perc elején, amikor is a 14-0-s roham miatt már 50-58 állt az eredményjelzőn. Antóni triplával törte meg a pécsi kosárcsendet, majd Csirics hármasa után ismét Antóni pontjai következtek. A záró felvonásra Kesar büntetői után a PVSK vonulhatott kétpontos előnnyel (60-58).

Wiggins gól jó plusz eggyel nyitott (60-61), ekkor került utoljára az előny a Sopron birtokába, ezt követően a PVSK átvette az irányítást. Taylor, Horti és Antóni pontjai következtek (66-61) és Lemar triplája ugyan még közelebb hozta a vendégeket, de innentől már csak nőtt a különbség. A hetedik percbe lépve Taylor triplával köszönt be, majd ugyanezt tette fél perccel később Csirics is (78-71). Az utolsó percekben már nem tudott faragni a hátrányból a vendég gárda, így a Pécs maradt százszázalékos – írta a BB1.hu.

Pécsi VSK-VEOLIA - Sopron KC 83-75 (25-16, 16-19, 19-23, 23-17)

Lauber Dezső Sportcsarnok.
V.: Papp P., Jakab L., Nagy V. (Hartyáni Zs.)

Pécs: Pongó 5/3, Taylor 22/6, Csirics 12/6, Budimir 12/3, Horti 10. Csere: Simon K. -, Antóni 7/3, Kesar 15.

Sopron: Warner 16/6, Lemar 24/9, Takács 3/3, Dénes -, Gordon 14. Csere: Wiggins 13, Supola -, Gilbert 5/3, Molnár M -.

Vármegyei szövetségek