3x3-as U23-as világbajnokság: A lányok is két győzelemmel kezdtek
04
Oct
2018
3x3-as U23-as világbajnokság: A lányok is két győzelemmel kezdtek
2018. október 4.  |  15:20
A tegnapi napon a fiúk remekeltek a kínai Xi'an városában zajló 3x3-as U23-as világbajnokságon, hiszen Mongóliát és Észtországot is legyőzték Demeter Attiláék. 

Ma a lányokon volt a sor, és nem is vallottak szégyent a hölgyek - a házigazda Kínát rendkívül szoros csatában 16-15-re győzték le Papp Klaudiáék, majd Uganda ellen sem hibáztak, 14-8-ra verék az afrikai együttest. 

Kína ellen 4-0-lal kezdtek a mieink, de a remek betörések mellett hatékony pozíciós játékkal operáló házigazdák csakhamar fordítottak. Néhány ponttal megléptek az ázsiaiak, Benke Sára triplája és remek védekezése azonban a magyarok javára billentette a mérleg nyelvét. A győztes kosarat Böröndy Vivien szerezte, miután saját kihagyott dupláját tette vissza.
Uganda ellen nem volt kétség, melyik a jobb csapat, a hölgyek időnként tetszetős támadásokkal szerezték pontjaikat, védekezésben pedig nyolc ponton tartották ellenfelüket. 

A fiúk után így a lányok is 2-0-lal kezdtek a világbajnokságon, holnap ismét az urakon lesz a sor, immáron a továbbjutás kivívása lesz a cél. 

 

Az esemény honlapja ide kattintva érhető el. 

Vármegyei szövetségek