Az MKOSZ és az MJSZ közösen a sportrendezvények biztonságáért
19
Sep
2018
Az MKOSZ és az MJSZ közösen a sportrendezvények biztonságáért
2018. szeptember 19.  |  10:35
A korábbi évek hagyományait követve a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége közösen a Magyar Jégkorong Szövetséggel továbbképzést szervezett a versenyrendszereikben induló csapatok és a rendfenntartásban közreműködő vagyonvédelmi vállalkozások képviselőinek.

Az oktatásra 2018. szeptember 5-én került sor, ezzel mindkét szövetség eleget tett a sporttörvényben meghatározott biztonsági továbbképzésre vonatkozó előírásoknak.

A rendezvényt Sipos Levente a jégkorongszövetség főtitkára nyitotta meg, amelyen az Országos Rendőr-főkapitányság Minősítő Bizottságának elnöke mellett a két szövetség biztonsági szakértői tartottak előadásokat.

A jelentős érdeklődéssel kísért előadásokon szó esett többek között a rendőrség sportrendezvények biztonságával kapcsolatos tapasztalatai mellett a szövetségi biztonsági ellenőrzések és a helyzetértékelések elkészítésének, valamit az éves biztonságtechnikai ellenőrzések tapasztalatairól.

Kiemelt figyelmet kapott szervezők és rendezők együttműködése a szövetségi mérkőzés-, illetve a biztonsági ellenőrökkel és külön előadás keretében kerültek bemutatásra a jégkorongszövetség fejlesztési elképzelései és az új biztonsági szabályzatuk.

A sportfogadási csalásokkal kapcsolatos tájékoztatót követően egy interaktív beszélgetésre került sor a résztvevőkkel, majd Bodnár Péter a kosárlabdaszövetség főtitkára zárta be a rendezvényt és kívánt mindenkinek eredményes munkát következő szezonra.

A képzés során az alábbi témakörök kerületek feldolgozásra:

• A sportrendezvények rendőri biztosításának és ellenőrzésének tapasztalatai (biztonságtechnikai ellenőrzések, rendőrségi ellenőrzések, közigazgatási bírságok, statisztikai mutatók, kizárások, stb.) – jó biztosítási gyakorlatok és fejlesztésre váró területek
• A biztonsági ellenőrzések és a helyzetértékelések elkészítésének tapasztalatai – a statisztika tükrében
• A biztonságtechnikai ellenőrzések, a biztonsági ellenőrzések, az éves helyzetjelentések tapasztalatai és a tervbe vett fejlesztések és az új biztonsági szabályzat a jégkorong sportágban
• A szervezők és rendezők együttműködése a szövetségi és a biztonsági ellenőrökkel, különösen a három lépés alkalmazása tükrében
   Az ellenőrzések jó és rossz gyakorlatai
• A biztonságtechnikai ellenőrzések végrehajtása és a visszaellenőrzések, ellenőrzések
• A sportfogadási csalásokkal kapcsolatos tájékoztató

Vármegyei szövetségek