3x3-as Európa-bajnokság, nők: Szoros végjátékban vereség Belgiumtól
14
Sep
2018
3x3-as Európa-bajnokság, nők: Szoros végjátékban vereség Belgiumtól
2018. szeptember 14.  |  15:48
Hazánk válogatottjai számára a Belgium elleni mérkőzéssel vette kezdetét a 2018-as 3x3 Európa-bajnokság, a hölgyek nyitották a sort.

Két hete Debrecenben a belgák U18-as lányai aranyérmet ünnepelhettek, a felnőtt válogatott azonban nem tartozik a mezőny aranyesélyes csapatai közé.

 

Szabó Petra, Ruják Nóra és Medgyessy Dóra kezdett a mieinknél, belga duplával indult a találkozó. Az első másfél percben nem született magyar kosár, ellenfelünk azonban még három pontot szerzett, 0-5 volt az állás két perc játékot követően. A belgák mindenhova odaértek védekezésben, nem engedve könnyű dobást a magyaroknak. Egy újabb flamand távoli kosarat követően már 7 egységgel vezettek a piros mezesek, majd egy ziccerrel 8-0-ra alakult az állás.

Csaknem három percet kellett várni az első kosarunkra, Ruják szerezte kintről, majd közelről is eredményes volt a pécsi hátvéd (3-8). Süle kosarával tovább zárkóztunk, ám a belgáknak még csak egy faultjuk volt négy perc játékot követően.

Féltávnál 9-4-es hátrányban voltunk, de Süle hamar bevágott egy duplát. Összekapták a védekezést a lányok, kétszer is lejárt a belga támadóidő (6-9). Nehéz duplát kaptunk, majd egy küzdelmes periódust zárt le Medgyessy távolija (8-11). Három perccel a vége előtt a DVTK irányítója büntetőzhetett, és nem is hibázott – két pontra jöttünk fel a hajrára.

Óriási belga támadóhibát követően akár az egyenlítésért is támadhattunk, Süle dobott ziccert faulttal együtt. A bónusz büntetőt ugyan kihagyta, de visszapöcintette a pattanót Medgyessynek, aki egyenlített – két perc volt már csak hátra.

Befutásból volt eredményes Belgium, erre nem sikerült egyből válaszolni. 14-13-as belga vezetéssel érkezett el a mérkőzés utolsó perce, Süle remek középtávolival egalizált újfent, de egyből jött a válasz. Gyors kosárváltásokat követően kaotikus végjáték alakult ki, 16-16-nál három másodperc volt már csak hátra, amikor egy lepattanót nem tudtak a mieink megszerezni, és egy ziccerrel eldöntötték a belgák a mérkőzést.

A női 3x3-as válogatott rossz kezdést követően bár visszajött a meccsbe, végül sajnos 17-16-os vereséggel kezdett a bukaresti Európa-bajnokságon.

A folytatásban Olaszország ellen javíthatnak a lányok 19:25-től. 

Vármegyei szövetségek