Hét végén kezdődnek a küzdelmek a férfi NB I B-ben
13
Sep
2018
Hét végén kezdődnek a küzdelmek a férfi NB I B-ben
2018. szeptember 13.  |  12:55
Pénteken 17 órától a piros csoportban az MTK-Budafok, a zöldben pedig a Baja-Tiszaújváros találkozókkal kezdetét veszik a küzdelmek a férfi NB I B-ben. A csapatok eddig edzőmeccseken, felkészülési tornákon mérhették le, hol is tartanak - péntektől már minden élesben megy.

Az előző évad drámai párharcokban és vaskos meglepetésekben egyaránt bővelkedő rájátszását követően úgy gondoljuk, felesleges bármilyen előzetes esélylatolgatás. A hosszú nyári szünet után a szurkolók már nyilván kíváncsian, tétmérkőzésekre, izgalmakra éhesen várják a küzdelmeket. A piros csoportban volt jó néhány a playoff után csalódott csapat, amelyek próbáltak erősíteni, s próbálnak javítani. Esélyekről beszélni már csak azért sem érdemes, mert a nyáron szinte minden csapatnál voltak változások, átalakultak a keretek, sőt edzőváltások is előfordultak - nem biztos, hogy mindenütt minden mozaikkocka a helyre került a nyitányra.

Ami örömteli, hogy egyértelműen bevált az előző évadban a csapatok eddigi, területi alapú - keleti és nyugati csoport - besorolása helyett a csoportok erősorrend szerinti kialakítása. Kevés volt az eleve lefutott összecsapás, amelyeken csak az volt a kérdés, 30 vagy 40 pont lesz-e a különbség, viszont annál több a végletekig kiélezett, izgalmas találkozó.

Mindkét csoporthoz 3-3 "új érkező" csatlakozik, s ezen együttesek kivétel nélkül vendégekként kezdik meg szereplésüket. A feljutó együttesek - piros csoport: BKG-Príma SE, Budafok, zöld csoport: Újpest MT - nyilván örülnek annak, hogy előző évadbeli sikeres szereplésük révén "magasabb osztályba léphettek", s nyilván próbálnak minimum megkapaszkodni új helyükön - bár az előző évadban a zöld csoportot veretlenül megnyerő BKG Príma SE-nek a pirosban is merészebb céljai lehetnek. A piros csoportban a feljutóknak a nyitányon jó erőfelmérő lehet majd a két középcsapatként minősíthető rivális - MTK (Budafok) és PVSK-Kronosz Kiadó (BKG-Príma SE) otthonában rendezendő összecsapás. A zöld csoportban a feljutó Újpest szabadnapos lesz a nyitó fordulóban, majd pikánsnak ígérkező összecsapáson az előző évadban a sereghajtó pozíciójában végző, a nyáron jelentősen átalakuló, az évadnak új szakmai vezetéssel nekivágó Óbudai Kaszások otthonában kezdi meg szereplését.

Ami azokat az együtteseket, amelyek nem boldogok attól, ahová most kerültek, azaz a magasabb osztályból kieső gárdákat illeti, a piros csoportban az utóbbi években az élvonalban szereplő MAFC a saját pályáján mindenki számára kellemetlen Békés otthonában kezdi meg NB I B-s szereplését. A zöld csoportban a Vásárhelyi Kosársuli egy rangadó jellegűnek tűnő remek erőfelmérővel kezd Salgótarjánban, a Győr pedig az ország túlsó végére buszozva a debreceni fiataloknál debütál. Új csapat még a zöld csoportban a Kecskemét U23-as együttese, s ellentétben az előző évaddal, nem indított az NB I B-ben utánpótláscsapatot a Sopron és a Falco.

Szóval holnap indul az NB I B, izgalmas, nagy csaták várhatóak szerte az országban Bonyhádtól Nyíregyházáig, Soprontól Hódmezővásárhelyig!


Fotó - Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia facebook 

Vármegyei szövetségek