3x3-as U18-as Európa-bajnokság: A lányok is ott vannak a negyeddöntőben!
01
Sep
2018
3x3-as U18-as Európa-bajnokság: A lányok is ott vannak a negyeddöntőben!
2018. szeptember 1.  |  21:00
A fiúk után ma az U18-as lányokon volt a sor, hogy bejussanak a debreceni U18-as 3x3-as Eb legjobb nyolc csapata közé. 

Révész Borókáék Oroszországot és Litvániát kapták csoportellenfélül, és csakúgy mint a másik nemben, itt is a trió első két csapata kvalifikálja magát a negyeddöntőbe.

Az előzetes erőviszonyok alapján Litvániát mindenképp le kellett győzniük a lányoknak, a baltiak azonban nem adták magukat könnyen, 5-1-re, majd 7-3-ra is vezettek, mielőtt közelebb zárkózott a magyar csapat. 9-7-re már a mieink álltak jobban, 4 perc volt hátra ekkor. A litvánok azonban hatalmasat küzdve fordítottak 13-12-re, az utolsó percnek 13-13-mal ugrottak neki a felek. Révész remek lepördülős kosarat szerzett, a bónusz büntetőt azonban elhibázta. Budacsik Dorottya előtt is adódott egy lehetőség, hogy szabaddobásból növelje az előnyt, de ő is kihagyta - a végeredményt Révész Boróka állította be, miután kettőből egy büntetőt a helyére küldött. Magyarország győzelemmel kezdett tehát, 15-13-ra múlták felül a lányok a litvánokat. 

Miután Oroszország 15-4-re ütötte ki Litvániát, gyakorlatilag eldőlt, hogy az oroszok mellett a mieink lesznek ott a legjobb nyolc között. A magyar-orosz mérkőzésen szinte végig a vendégek jártak előrébb, bár 11-13-nál Budacsiknak négy lehetősége is volt a vonalról - egy ment be mindössze, így az oroszok örülhettek a meccs végén, 14-11-re sikerült nyerniük.

Folytatás holnap, mindkét magyar csapatért szoríthatunk a negyeddöntőkben!

A fiúk 15:35-kor kezdenek Németország ellen, a lányok egy órával később, 16:35-kor játszanak Belgium legjobbjaival. 

   

Vármegyei szövetségek