A meg nem énekelt hős: Kiss Angelika
16
Aug
2018
A meg nem énekelt hős: Kiss Angelika
2018. augusztus 16.  |  08:40
U18-as válogatottunk bronzérmet szerzett a múlt hét vasárnap befejeződő korosztályos Európa-bajnokságon. A mieink rengeteg elismerést gyüjtöttek be, sokan méltatták a válogatottat, annak tagjait és az egész női kosárlabdát is, a sor pedig folytatódik.

A FIBA női kosárlabdával foglalkozó szakértője, Paul Nielsen hat olyan játékost emelt ki legutóbbi cikkében, akikről talán kevesebb szó esett, mint kellett volna, és a felsorolásban ott van a magyar válogatott centere, Kiss Angelika is.

Nielsen szerint Kiss nagyon fontos teljesítménye a háttérbe szorult némileg a pontkirálynő, Angyal Barbara, Tóth Orsolya vagy éppen a csapatot minden szegmensben szépen segítő Varga Alíz mellett, de 11 blokkja mutatja, mennyire odatette magát védekezésben, és okosan válogatta meg a helyzeteit, hiszen 51% fölött dobott mezőnyből.

A szakértő kiemeli, hogy dupla-duplát is átlagolhatott volna Kiss, amennyiben kicsit jobban mennek neki a büntetők, de összességében rendkívül kiegyensúlyozott és markáns produkciót nyújtott, amely elismerést és figyelmet érdemel, és 5/6-os elődöntőbeli mezőnymutatójával majdnem hozzásegítette hazánkat első U18-as Eb-döntőjéhez.


Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek