Régen tapasztalt hozzáállást tanúsít az U18-as fiú válogatott
04
Jul
2018
Régen tapasztalt hozzáállást tanúsít az U18-as fiú válogatott
2018. július 4.  |  12:40
Két hete kezdte meg felkészülését az U18-as válogatott. A Forray Gábor által irányított nemzeti együttes Kecskeméten edzőtáborozik, ráadásul már le is játszott két barátságos mérkőzést. A küzdeni akarásra nem lehetett panasz, ám mindkét alkalommal a szlovénok örülhettek. A BB1.hu megkereste az U18-as csapat szövetségi edzőjét.

- Ilyen kiváló hozzáállást nagyon régen tapasztaltam, ez rendkívül örömteli - kezdte a BB1.hu-nak adott nyilatkozatát Forray Gábor. - Mindenki minden idegszálával arra törekedett, hogy jöjjön, sajnos ez nem mindig volt így... Az elsődleges célunk az volt a stábbal, hogy egy igazi presztízskérdés legyen a válogatottban való részvétel, az U18-asoknál ez így is van, nehéz dolgom lesz a keretszűkítésnél. Az világosan látszik az első két mérkőzés alapján, hogy fizikálisan nagyon el vagyunk maradva a nemzetközi szinttől, de ez nem újdonság. Valószínű, hogy ezeket a hiányosságokat öt és fél hét alatt nem is tudjuk pótolni, úgyhogy ehhez mérten alakítjuk ki a stratégiánkat. A mostani héttől készülünk teljes kerettel, megérkeztek az érettségiző játékosok is. Az érdemi munka mostantól kezdődik.

- Nagyon hasznos volt a szlovénok ellen lejátszott két edzőmeccs. Szívem szerint minden héten kétszer játszanék ilyen kaliberű csapatok ellen, mint a szlovén. Fény derült arra, hogy a technikai és taktikai dolgokban nem voltak nagy különbségek, viszont fizikumban, sebességben, dinamikában és agresszivitásban ég és föld a differencia. Ránk nézve volt hízelgő, hogy tíz ponttal kaptunk ki az első találkozón. Óriásit küzdöttek a fiúk, akik év közben azért nem találkoznak ilyen szintű ellenfelekkel. Az első negyedben harmincegy pontot kaptunk, a hátralévő háromban összesen negyvennyolcat. Tíz perc után tudtuk felvenni azt a fordulatszámot, amelyre szükség van a nemzetközi mérkőzéseken. Ezután abszolút méltó partnerei voltunk Szlovéniának, ezt az is bizonyítja, hogy kollégámnak többször is időt kellett kérnie, és igen nyomatékosan adott hangot nemtetszésének. Ők máshogy szocializálódtak, náluk ez természetes. Úgy érzem, az ő felkészülésüket is jól szolgálta a hétvége. Olyan meccseket játszottunk, amelyekre lehet később alapozni. Elsősorban a korábban említett dolgokban kell javulnunk, ami egyébként nem egyszerű. A hétköznapok rutinját hozzák magukkal a játékosok, a stressz és a fáradtság következtében pedig rögtön előjönnek a motorikus beidegződések. Azon próbálunk dolgozni, hogy minél nagyobb sebesség és agresszivitás, minél keményebb védekezés mellett is meg tudják csinálni ugyanazokat a dolgokat. A saját komfortzónájában, a saját klubjában mindenki ügyes, de amikor ebből kizökkenti őket az ellenfél, hibás döntéseket hoznak, nem úgy mennek a passzok, azonban ez természetes. Idő kell, hogy ehhez tudjanak alkalmazkodni a srácok. Abszolút elégedett vagyok a munkával, aminek még az elején járunk, ráadásul nem is vagyunk teljes kerettel. Mindenki megfelelő játékidőhöz jutott, hogy én is lássam, ki mire képes. A két összecsapáson tulajdonképpen két részre osztottuk a csapatot, hogy következtetéseket tudjunk levonni az első keretszűkítés előtt, ami egyébként a pénteki mérkőzés után lesz.


Foto - kesport.hu 

Vármegyei szövetségek