3x3: Mindkét csapatunk továbbjutott a csoportból
24
Jun
2018
3x3: Mindkét csapatunk továbbjutott a csoportból
2018. június 24.  |  13:35
Lettország - Magyarország 12-18

Ruják Nóra két ziccerével, majd egy középtávolijával kezdődött a mérkőzés, amire a lettek a második perc elején egy duplával válaszoltak, de ez a rövid szakasz is jól jellemezte a találkozó további alakulását. Theodoreán Alexandra egyrészt rögtön válaszolt egy kettessel, és a lettek ezt követően sem nagyon tudták megállítani a mieinket - Bozóki Bettina is rendszeresen eredményes tudott lenni szép centermunkák után, és a palánk alá belöbbölt labdákból is folyamatosan pontokat szereztek a mieink, így 12-4-re elhúzott Károlyi Andrea együttese a mérkőzés felénél. A hatodik percben a lettek két duplával kerültek megint közelebb, de Medgyessy Dóra nehéz helyzetből volt eredményes, majd újfent ő szerzett pontot. Befagyott hat pontnál a különbség, mindenre volt válasza a magyar válogatottnak, és a lettek újabb palánkos tripláját is egy Medgyessy- és egy Ruják-pont kísérte. Végül egészen simán, 18-12-re nyert a kiválóan védekező magyar alakulat. 

Ez azt is jelenti, hogy a magyar lányok a második helyen zárták a csoportot 2-1-es mutatóval és 50 dobott ponttal. A két csoport első helyezettjei automatikusan kijutottak az Európa-bajnokságra, emellett az A csoport másodikja a B csoport harmadik helyezettjével, illetve az A csoport harmadikja a B csoport második helyezettjével csap majd össze a másik két Eb-szereplést érő kvótáért. Hogy ki lesz az A csoportban a harmadik, azt egyelőre nem tudni, ott még jelenleg is zajlanak a küzdelmek, az viszont biztos, hogy az eredeti tervek szerint 17:50-től lép pályára Károlyi Andrea csapata.


Magyarország - Ukrajna 21-19

Ivosev Tamás két emberrel a nyakán dobta a meccs első kosarát, és itt is sokat mondó volt a kezdés: egy rendkívül fizikális összecsapást vívott a két fél egymással. Az ukránok fordítottak, majd Bíró Olivér dobott fordulásból, a támadóidő lejárta előtt egy középtávoli tempót. 5-3-as uktán vezetés után Ivosev faulttal együtt volt eredményes, és bár a büntetőt kihagyta, a leszedett támadópattanó után Mohácsi Máté szórt duplát, fordított Csirke Ferenc együttese (6-5). Az ukránok ugyan egyenlítettek, de Kerpel-Fronius Balázs, Ivosev és Bíró kosaraival négy ponttal ugrott meg a magyar válogatott, 10-6-ra vezettek a mieink az ekkor kifejezetten agresszív, sokszor a durvaság határát súroló ukránok ellen. Észak-keleti szomszédaink összeszedték magukat, két ziccer után egy duplát, majd egy 1+1-es akciót értékesítettek, így a hatodik perc közepénél visszavették a vezetést (12-13). Három pontra nőtt ellenfelünk előnye, és ez volt a helyzet egészen a nyolcadik perc közepéig, 15-18-nál azonban Mohácsi villant egy duplával, egyetlen pontra csökkent a távolság. Ivosev egyenlített is, az ukránok válaszára pedig Bíró egy duplát hintett szűk másfél perccel a vége előtt, ezzel újra nálunk volt az előny (20-19). Az ukránoknak több duplalehetőségük is volt, egyiket sem értékesítették, a végén pedig Bíró zárta le a mérkőzést, 21-19-re győzött a magyar válogatott egy rendkívül fordulatos, jó meccsen.

Ivosevék megnyerték csoportjukat 2-1-es mérleggel és 49 dobott ponttal, ám ez az esetükben nem jelent még automatikus kvalifikációt az Eb-re. Az elődöntőben, 17:00-tól a másik csoport második helyezettje, Csehország lesz a mieink ellenfele. Amennyiben ott is nyer Csirke Ferenc gárdája, úgy már megvan az Eb, ha azonban kikap, akkor a harmadik helyért rendezett összecsapáson még mindig kivívhatja a részvételt a kontinenstornán.

A mérkőzéseket ezen a streamen lehet nyomon követni majd:

https://www.youtube.com/watch?v=Sh2YzYtKedI



Foto - Csirke Ferenc facebook 

Vármegyei szövetségek