3x3 Vb: Magyar győzelem Németország ellen
10
Jun
2018
3x3 Vb: Magyar győzelem Németország ellen
2018. június 10.  |  09:13
Megkezdte a második játéknapját a magyar női 3x3-as válogatott a Fülöp-szigeteki világbajnokságon. Az első fordulót 1-1-es mérleggel tudták le Theodoreánék, ma a cél két győzelem, valamint a minél több szerzett pont volt.

Bozóki közelijével indult a találkozó, a németek több labdát is eladtak, de nem tudtunk kosarat szerezni ezekből. Bruns egyenlített, majd a vezetést is átvette ellenfelünk (2-1). Medgyessy duplájával újból nálunk volt az előny, de nem sokáig, a németek is kintivel válaszoltak. 3 perc játék után 4-4-et mutatott az eredményjelző a sok hibával tarkított összecsapáson.

Második kétpontosuk után 6-4-re megléptek a fehérmezesek, Medgyessy szintén kintről felelt erre – féltávnál 6-6 volt az állás. Innen feljebb kapcsoltak lányaink, két egypontossal eddig legnagyobb előnyüket alakították ki, a védekezés is rendben volt. Ruják kettesével 10-6-re elléptünk, jött is a német időkérés.

Büntetővel szépített ellenfelünk, Bozóki ziccert hibázott, de értékesített is egyet – 3 és fél perc volt még hátra. 12-8-cal fordultunk a hajrára, a 21 pont eléréséhez már nagyon éles dobóformára lett volna szükség. Ruják újabb duplája után 14-9 lett ide, majd kosárváltás után 15-10. Az utolsó perc 16-11-es állással érkezett el, a győzelem már biztosnak tűnt, a 21 pont viszont szinte elérhetetlennek. Két távoli kísérletünk kimaradt, a németek még szereztek két pontot, de így is jobbnak bizonyultunk 16-13-ra. 

Folytatás magyar idő szerint 13:00-kor a házigazda Fülöp-szigetek válogatottja ellen, szurkoljunk együtt a lányoknak!

  

Vármegyei szövetségek