27
May
2018
2017/2018 - Soproni SI KA–Vasas Akadémia 70-69
2018. május 27.  |  18:23

4 nap alatt 5 mérkőzést lejátszani fárasztó mint testileg, mint lelkileg. Mindkét csapatnak egy dolog lebegett a szeme előtt..bajnoknak lenni. Az első perctől kezdve az utolsó percig végig izgalmas mérkőzést láthattunk. Az első negyed végére 2 pontos hazai vezetés született. A második negyed első 3 percében a Sopron lendületet kapott és 6 pontos előnyre tett szert. Nagy Zoltán időt kért, hogy segítsen csapatának. Az első félidőben a Sopron extra teljesítményt nyújtva 8 pontos előnyt szerzett. A második félidőre összeszedte magát a pesti csapat és ledolgozták hátrányukat. A soproniak mintha az öltözőben maradtak volna. Csátaljay Gábor időkérését követően nem elsőre, de sikerült magukra találniuk. A záró negyed első 2 és fél percében 7 pontos előnyt tudtak kovácsolni (55:48). Az utolsó 2 percbe 8 pontos soproni vezetéssel léptek be. Nagyon izgalmas véghajrában végül 1 pontos győzelmet aratott a házigazda Sopron csapata.

Edzői nyilatkozatok:

Csátaljay Gábor: "Fantasztikus mérkőzés volt, óriási öröm ez számunkra, köszönjük a szurkolók bíztatását, fantasztikus élmény volt."

Nagy Zoltán: "Egy ilyen meccsen, így kikapni nem túl jó érzés, büszke vagyok a csapatomra, gratulálok a Sopronnak, az összteljesítményük alapján megérdemelten lettek bajnokok. Mi is megérdemeltük volna a győzelmet, szomorú befejezés, de jól szerepeltünk."

Vármegyei szövetségek