Megkezdődik az U16-os EYBL szuperdöntő az Alba Fehérvárral
12
Apr
2018
Megkezdődik az U16-os EYBL szuperdöntő az Alba Fehérvárral
2018. április 12.  |  10:00
Az Alba Fehérvár U16-os csapata egy hónapja vívta ki az U16-os EYBL szuperdöntőjébe jutást, miután a hazai rendezésű playoffot megnyerte a székesfehérvári alakulat. A szuperdöntőt ezen a héten péntektől vasárnapig (04.13 - 04.15), Rigában játsszák 10 együttes főszereplésével.

A közép-európai régióból a csoportot megnyerő Alba mellett az olasz Stellazzurra Roma került be a fináléba. Ehhez a két csapathoz csatlakozott nyolc gárda az EYBL fő csoportjából, illetve annak két divíziójából.

Két hazai együttes lesz jelen a rigai tornán: az első divízióban 4-11-es mérleggel a 14. helyen végző BS Ridzene, illetve a második divíziót 15-0-val megnyerő A.Kraukla/VEF. Ketten kétkörös előnnyel indulnak: az első divíziót 15-0-val első helyen abszolváló BC Gloria, illetve a 13-2-vel második BS Trinta. Mindkét klub moszkvai, és mindkettő az elődöntőben csatlakozik csak a küzdelmekhez, addigra a másik két oda bekerülő alakulat már 2-2 mérkőzést lejátszik.

A további négy gárda az első divízióban 12-3-mal harmadik Next Step Academy, amely rapallói, tehát olasz együttes, a negyedik BS CSZKA (11-4), az ötödik UKS 7 Trefl Sopot (9-6), illetve a hatodik TTU BS (9-6) - a CSZKA a harmadik moszkvai együttes a tornán, de csak a harmadik számú, a Sopot lengyel alakulat, a TTU pedig észt, tallini székhelyű.

A torna egyenes kieséses rendszerben zajlik, de minden pozíciót külön mérkőzések döntenek el, tehát az első napon, a "nyolcaddöntőkben" veszítő gárdák sem csak egy meccs erejéig utaznak a lett fővárosba.

Az Alba Fehérvár a TTU BS-sel kezd majd holnap, azaz pénteken délben. Hogy utána mikor kell pályára lépnie a magyar együttesnek, az természetesen attól függ, hogy milyen eredményt ér el Matthieu Donnard csapata.

A mérkőzésekhez a statisztikákat ezen az oldalon találjátok majd: http://www.eybl.lv/new/b_u16_d1_scheduler.php

Vármegyei szövetségek