Tóth Norbert keretbe foglalta válogatottságát
27
Feb
2018
Tóth Norbert keretbe foglalta válogatottságát
2018. február 27.  |  19:10

A magyar férfi kosárlabda-válogatott tegnap este 64-57-re legyõzte Lengyelországot világbajnoki-selejtezõ mérkõzésen. Szombathelyen búcsúzott a nemzeti csapattól Tóth Norbert, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely centere, aki csereként 15 perc alatt 2 ponttal, 2 lepattanóval, 1 gólpasszal és 1 labdaszerzéssel segítette a mieinket. Pályafutása során 56 mérkõzésen 183 pont jutott neki a magyar válogatottban.

- Hatalmas küzdelem volt, sok hibával játszottunk, de azokat a szívünkkel és az akaratunkkal kompenzálni tudtuk - mondta Tóth a lefújás után a BB1.hu-nak. - Nem kezdtünk jól, felfokozott hangulat volt, többször rossz megoldást választottunk az elején, nem voltunk elég agresszívak támadásban, de sikerült aztán a védekezésünk által ritmust szerezni, és végül felõröltük az ellenfelet. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, és arra is, hogy ennek a családnak részese lehetek.

Illetve már csak lehetett, bár úgy látszik, ezt még Tóth Norbert sem fogta fel igazán tegnap este a pálya szélén.

- Persze hogy nem, az elsõt sem fogtam fel, ezt sem tudom felfogni. Nagyon örülök, hogy ilyen hangulatban, ilyen közönség elõtt és ilyen barátok között búcsúzhattam, úgyhogy köszönök szépen mindent az egész csapatnak és a szurkolóknak.

Arra azért kíváncsi volt a portál, hogy emlékszik-e az elsõ válogatott meccsére.

- Természetesen emlékszem. Hasonló voltam, tehát végül is keretbe foglaltam az egészet. Az elsõ perctõl fogva az utolsóig mentem elõre, ilyen leszek még a következõ években is, csak már nem a válogatottban...


Foto - fiba.basketball 
 

Vármegyei szövetségek