Alapszakasz győztes a Falco ,ha nyer
12
Mar
2008
Alapszakasz győztes a Falco ,ha nyer
2008. március 12.  |  15:20


Szerdai napon kerül megrendezésre az Uniqa férfi kosárlabda bajnokság 22. fordúlója



Albacomp- Olaj KK

A legpikánsabb talán az Albacomp-Szolnoki Olaj KK meccs lesz hisz a két csapat hosszú-hosszú évek óta rivalizálnak egymással, bár ez az utóbbi idõben kicsit hanyatlóban van. Az õszi szolnoki mérkõzésen nagy csatában a hazaiak nyertek 83-70-re.Egy tizennégy pontos Alba siker esetén egymásellenivel jobbak lennének a Szolnoknál. Az õszi mérkõzés óta a hazaiak edzõváltáson estek át Miljkovicsot Peresztegi Nagy Ákos váltotta. Egy edzõ csere mindig ad egy kisebb fajtalökést a csapatoknak, ez így történt a fehérváriaknál is. Elõbb ugyan kikaptak Sopronban, de az azt követõ mérkõzéseken már lehetett bíztató jeleket felfedezni a csapat játékában. Az Univert legyõzték, míg a Magyar Kupában Dombóváron kivívott döntetlen mindenképp elismerésre méltó teljesítmény. Erre alapozva õk a fehérvári találkozó esélyesei. A hétvégi fordulóban az Alba nem játszott. Az Olaj nyögvenyelõs gyõzelmet aratott az egykor szebbnapokat megélt ZTE ellen. Az Alba elleni esetleges gyõzelem nagy lépést jelentene Pór Péter alakulata számára, ugyanis a hazai meccsek megnyerése mellett egy idegenbeli bravúr akár biztos négybe jutást eredményezne. Ráadásul a fehérvári fellépés a szolnoki szurkolók számára igazi presztízsharc, egy itteni vereség, illetve siker mindig többet árt, avagy használ a drukkerek hangulatának.Különleges lesz a meccs Góbi Henriknek is. Az Olaj centere ugyanis tavaly még a fehérváriakat erõsítette, csapatkapitánya is volt a klubnak. A nagy ellenfél tagjaként visszatérni minden bizonnyal neki is érdekes élményt jelent, remélhetõleg elsõsorban pontjaival és jó játékával teszi felejthetetlenné a visszatérését.



Falco-Nyíregyháza

Nagy csatát ígér a Falco-Nyíregyháza összecsapás is: a találkozónak nem kis tétje van, hiszen ha Szrecsko Szekulovics együttese szerdán legyõzi a Nyíregyházát - a többi eredménytõl függetlenül - alapszakasz gyõztesnek mondhatja magát. Szrecsko Szekulovics szerint jókor jött a hétvégi pofon. Mint mondta, a kecskeméti vereség ellenére is jó a hangulat az öltözõben, rendet rakott a fejekben, így hazai pályán gyõzelmet vár csapatától. Teljesen más meccs lesz a mostani, mint az õszi volt, nem lehet összehasonlítani a kettõt. Akkor nem játszott két klasszis, náluk Buchanan, nálunk pedig Alekszejev. A kezdõ ötösük elég erõs, viszont a kispadjukról viszont ugyanez nem mondható el. A szombati meccs után egyébként rendet raktam a fejekben. Határozottan és ellentmondást nem tûrõen közöltem, hogy ez nem volt méltó eddigi produkciónkhoz. Jókor jött a pofon, biztos vagyok benne, hogy a fiúk be akarják bizonyítani, hogy az Univer elleni vereség csak egy kisiklás volt. Ez plusz erõt adhat szerda estére. Pankár és Ciric még biztosan nem játszik szerdán este, ráadásul Draughan Edwin lebetegedett, lázas, valószínûleg mandulagyulladása van, így nagy valószínûséggel õ sem játszik. Kálmán László sem épült fel teljesen, ennek ellenére Õ vállalja a játékot.



Optimistán várja a találkozót a Nyíregyháza. Ez nem is csoda, hiszen az utóbbi idõben remek formában játszanak, a bajnokságban öt meccse veretlenek. Ráadásul a vendégeknél nincs hiányzó, mindenki egészséges. Déri Csaba edzõ azt mondja, két taktikával is készültek a Falco ellen.
- Még nem tudom, hogy milyen Falcoval állunk szemben, hiszen kérdéses, hogy játszik-e Kálmán László. Mindenesetre mi mindkét variációból felkészültünk. Alaposan kielemeztük az ellenfelet, láthattuk az Univer ellen is, hogy teljesen más a Falco stílusa, ha nincs ott a csapatkapitány.A Falco kezdõ ötöse verhetetlen a bajnokságban, de nem egy túlbiztosított csapat, hiszen ha egy vagy két játékosuk kiesik, már nem tudják a saját játékukat játszani. A szombathelyiek a találkozó esélyesei, hiszen hazai pályán eddig még nem kaptak ki. Nekünk csak akkor van esélyünk, ha a kezdõcsapatunk elkapja a fonalat és mindenki a legjobbat hozza ki magából. Gyõzni megyünk a Falco otthonába! - mondta Déri Csaba.A szerdai találkozó rangadó a javából, hiszen a listavezetõ fogadja a remek formában lévõ, a bajnokságban öt meccse veretlen Nyíregyházát.



Körmend-Univer

Nagy csatára van kilátása másik vasi találkozón is, ahol a 8. Körmend fogadja a 9. Kecskemét gárdáját. Az õszi mérkõzést 91-80-ra az Univer nyerte. A vendéggárda a Falco legyõzésével jelezte, hogy komolyan gondolja még a legjobb nyolcba kerülést. Egy esteleges gyõzelmével helycsere történhet a tabellán.A Körmend, nyugodtan kijelenthetjük a legjobb formába lévõ hazai csapat. Hat meccses gyõzelmi sorozaton vannak túl és minden vágyuk, hogy behúzzák a hetediket is. A hazai gárda a hétvégen nem lépett pályára, de a hét közben 24 ponttal verte a szintén kiváló formában lévõ Nyíregyházát és bejutottak a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. A Kecskemét hektikus teljesítmény nyújt az idén, nagy bravúrok után meglepõ vereségek következtek. A hétvégi Falco elleni gyõzelem után nem lehet tudni az Univer melyik arcát, mutatja. Bár még messze a vég, azért aki vereséget szenved, alighanem nagyon messze kerül a felsõháztól.



Pécs-Kaposvár

Szomszédvár után szomszédvár következik a bajnokságban, a dombóvári kirándulást szerdán a Kaposvár elleni hazai mérkõzés követi. Szerdán mindenképpen nyerni kell a hazai gárdának a Kaposvár ellen, ha a tabellán elfoglalt elõkelõ helyét szeretné megtartani. Az õszi mérkõzés óta meglepõen, átalakult a vendégek kerete. Wittmann Krisztián és Hosszú Gergely mellett Nick Williams-nek is akad problémája, úgy néz ki, a szerdai mérkõzést még vállalja, utána viszont hosszabb pihenõre kényszerül. A hétvégén, a Pécs Dombóváron szenvedett sima vereséget, egyetlen örömük maradt a vendégeknek, hogy az egymás elleni összevetésben õk állnak jobban. A somogyi alakulat az ASE gárdáját fogadta, gigászi küzdelemben ugyan alulmaradt a Kaposvári KK, a meccs végén mégis õket köszöntötte a hosszú ideig zúgó vastaps. Ceskovic megsérült az összecsapáson, így valószínûleg nélküle kell felvenniük a harcot a vendégeknek.



Vásárhely-Sopron

Hódmezõvásárhelyen folyatatja a Sopron a február 22.-én lejátszott Falco mérkõzés után a bajnokságot. A hosszú szünet alatt igyekeztek edzõmérkõzésekkel formában tartani a fiukat. Néhány játékos továbbra sem 100 %-os, Lesko fájlalja az Achilles-ét, Frana dereka állt be. Bár mindketten edzésbe álltak, játékuk kérdéses a holnapi rangadón, tehát magyar játékosainkra, Körtélyesire  és Boldizsárra nagyobb szerep hárul. Mert a Sopron számára ez igen is rangadó, amennyiben nyerni tudnak, megmaradnak a reményeink felsõházba jutásra, vereség esetén marad az alsóház. A hazaiak a hétvégén a MAFC-ot verték szoros csatában, és ha szerdán is gyõztesen hagynák, el a parkettát minden esély megvolna arra, hogy elmozduljanak az utolsó helyrõl.



ASE-ZTE

Utolsó utáni lehetõségéhez érkezett a ZTE. Amennyiben szerdán legyõznék, az Atomerõmû gárdáját maradna esélyük a felsõházba jutásra, vereség esetén az utolsó reményük is elszáll. Mondjuk erre nagyon kicsi az esély ugyan is a ZTE eddig valamennyi idegenbeli találkozóját elveszítette, míg a Paks jó szériában van. A hazaiak az új légiósak megérkezése után egy 5 meccses nyerõ szériában vannak. A hétvégén, Kaposváron nyertek izgalmas csatában 6 ponttal, míg a ZTE a bajnok Szolnok otthonában játszott szoros mérkõzést, de a vége vereség lett 6 ponttal. Az egyre jobb formába lendülõ Basette csatája érdekesnek ígérkezik Gulyással.



MAFC-Dombóvár

A forduló egyik legsimább mérkõzésének ígérkezik a Dombóvár fõvárosi vendégjátéka. A vendégek a hétvégén a Pécs ellen gyõztek magabiztosan, a tartalékos MAFC Vásárhelyen szenvedett szoros csatában vereséget. A hétvégihez képest tovább romlott a MAFC helyzete Likár és Gráczer bizonyosan nem játszik, és kérdéses Harris és Kecskés szereplése is. A második helyért harcba lévõ tolnai alakulatnak mindenképp gyõznie kell az elõkelõ helyezésük megtartása érdekében, és erre megvan minden esélyük.


Vármegyei szövetségek