2020/2021 - Soproni Sportiskola KA/A – NKA Pécs/A 33-56
14
May
2021
2020/2021 - Soproni Sportiskola KA/A – NKA Pécs/A 33-56
2021. május 14.  |  18:50
Az első elődöntő keretében a Soproni Sportiskola KA/A csapata és az NKA Pécs/A mérkőzött meg.
 
Idegesen kezdtek a felek: Árva-File kosara nyitotta a mérkőzést, ezután viszont hosszú kosárcsend következett. Ugyan jól védekezett a két együttes, de főleg a támadásban elkövetett hibáknak köszönhetően mindössze 8-5-ös eredmény állt az eredményjelzőn 10 perc után. A második negyedben feljebb kapcsolt a Pécs. Egy gyors, mecsekaljai 6-0-s rohammal megközelítette a differencia a 10 egységet, amit jó részt tartani is tudott a Branislav Jemc együttese. 28-17-es, 11 pontos pécsi előnnyel érkeztek meg a csapatok a félidőre.
 
Az első negyedre hajazott a fordulást követő játékkép: újra úgy tűnt, hogy bedeszkázták a gyűrűt két gárda számára, nem igazán tudott támadóoldalon érvényesülni egyik alakulat sem. Így is a Pécs csapata tudott több akciót befejezni, így 30. perc végére közel hússzal álltak jobban Árva-File Balázsék (21-39). A záró tíz perc nem hozott változást a játékképében: magabiztosan őrizte, sőt növelni tudta előnyét a mecsekaljai alakulat. A pécsiek egy pontszegény meccsen aratott, de magabiztos győzelemmel várják ellenfelüket a fináléban a Vasas Akadémia-Budapesti Honvéd elődöntőből (33-56).
 
 
Misa Popadic, a Soproni Sportiskola KA/A vezetőedzője: Nagyon jó mérkőzés volt ez a Pécsnek és rossz az én csapatomnak. Sok dobást kihagytunk és sokat rontottunk. Gratulálok a Pécsnek, s remélem, hogy mi kijavítjuk a hibáinkat a bronzmérkőzésre!
 
Branislav Jemc, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Gratulálok mindkét csapatnak! Azt gondolom, az jelentette a különbséget, hogy mi több játékost tudtunk forgatni, és 40 percig ugyanolyan intenzitással tudtunk játszani.

Vármegyei szövetségek