Kerekesszékes bajnokság: Továbbra is veretlen a Soproni Tigrisek csapata
25
Jan
2021
Kerekesszékes bajnokság: Továbbra is veretlen a Soproni Tigrisek csapata
2021. január 25.  |  10:46
Három hónap után, a múlt hét végén újra bajnoki fordulót rendeztek a kerekesszékes kosárlabda bajnokságban. A pécsi kör hivatalosan a 3. forduló volt, valójában azonban csak a 2., mivel az eredetileg november végére tervezett második kört a koronavírus miatt elhalasztották.
 
A pécsi forduló nyitó találkozóján a Diósgyőr minden negyedet megnyerve - bár igazán nagy fölényben csak a 17-4-re megnyert második szakaszban játszott - végül sima, 64-31-es győzelmet aratott a házigazdák ellen.
 
Következett a Soproni Tigrisek-Diósgyőr rangadó, amely izgalmas, fordulatos játékot hozott. "Villámrajtot" vettek a soproniak és 11 pontos előnyre tettek szert. Ezután feltámadtak a borsodiak és három pontra felzárkóztak, majd újból jelentős előnyt szereztek a soproniak, de a szívósan küzdő Diósgyőr a félidő hajrájában újra megközelítette a Tigrisek együttesét. A harmadik negyedben egyértelműen a DVTK akarata érvényesült: úgy tűnt, a miskolciak "elkaphatják" a Tigrisek együttesét, hiszen a rangadó záró szakaszára a borsodi együttes előnyével fordultak a felek. A negyedik negyedben azonban új erőre kapott a soproni együttes - ahogy a rangadó elején, ismét fölénybe került, s végül 51-43-ra megnyerte a találkozót.
 
A torna záró mérkőzése a soproni és a pécsi csapat összecsapása volt. Egy negyed után még a lelkes, folyamatosan fejlődő pécsi gárda vezetett. A folytatásban azonban a Soproni Tigrisek együttese átvette az irányítást, s a páros negyedekben jól, pontosan játszva végül 53-38-ra simán győzött.
 
 
A pécsi forduló eredményei:
 
PTE-PEAC Rolling Basket - DVTK 31-64
 
DVTK - Soproni Tigrisek 43-51
 
Soproni Tigrisek - PTE-PEAC Rolling Basket 53-38
 
 
 
Fotó - Nagy Tamás facebook

Vármegyei szövetségek