Tippmix Férfi NB I: A Kecskemét visszavágott a Szolnoknak
16
Jan
2021
Tippmix Férfi NB I: A Kecskemét visszavágott a Szolnoknak
2021. január 16.  |  09:15
Shepard és Jackson kosaraival indult a mérkőzés, majd érkezett Valerio-Bodon triplája. A Körmend nagyon kapkodva kezdte a mérkőzést, két perc alatt három labdát adtak el Ferenczék. Az Egis Körmend időt is kért, de az ASE tovább növelte előnyét, a negyedik perc elején már tíz volt közte, Jackson szerezte a kosarat. A vasiak még egyszer sem találtak be. Thames volt az első, aki egy duplával jelezte, hogy ők is a pályán vannak. Mócsán is betalált, de Shepard azonnal válaszolt, maradt a magabiztos hazai vezetés. Éledezett az Egis Körmend, Mócsán büntetőzött jól, de Jackson azonnal válaszolt, nagyon jó százalékkal dobott a légiós. 15-9-es állásnál Braniszlav Dzunics kért időt, másfél perc volt hátra a negyed végéből. Ferencz rontott triplát, Ireland pedig eladott egyet. Kovács Ákos váltotta pontokra a vasiak hibáját. 17-11.
 
Németh Ákos kosaraival zárkózott a Körmend a második negyed elején. Szoros lett a találkozó, jókor jött a hazaiaknak Eilingsfeld biztos ziccere. Feszült, kemény mérkőzés volt. Határozott védekezéssel és sok hibával a támadásban, mindkét oldalon. Jackson középtávolija, majd Taylor közelije törte meg a gólcsendet. Thames villanásai után egálra hozta a találkozót a Körmend. A nagyszünetig szoros is maradt az eredmény. 33-33.
 
Az Egis Körmend Durázi triplájával vette át a vezetést a továbbra is rendkívül kemény, harcos mérkőzésen. Felváltva vezettek a csapatok, a körmendiek nagyon jól dobtak távolról, Ireland is betalált távolról. Lóránt Péter – sérüléséből visszatérve – is ebben a periódusban szerezte meg első kosarát. Capers is lendületbe jött, ötpontos volt az ASE előny a negyed közepén. Lóránt és Ireland is büntetőzhetett, de mindketten csak egyet dobtak be. Végül a körmendi irányító egyenlített, 46-46. Jackson kosarai után, az Egis Körmend kért időt. Az edzői tanácsok ezúttal nem ültek, a paksiaké volt a negyed vége. 56-49.
 
Mócsán triplájával indult az utolsó negyed, a piros-feketék jelezték, eszük ágában sincs feladni a mérkőzést. Nagyon izgalmas volt a találkozó, kár, hogy nem lehettek nézők. Ferencz duplája után már csak egy volt közte. Eilingsfeld volt a húzóember az egyik, míg Mócsán a másik oldalon. Ferencz triplája után már a vasiak vezettek 63-60-ra, időt kért a Paks. Felváltva estek a kosarak, a hazaiaknál feljavult Capers játéka. Két perccel a vége előtt 71-71 volt az eredményjelzőn. Ekkor vágott egy fantasztikus triplát Thames, Dzunics azonnal időt kért. Capers duplájával folytatódott a mérkőzés, majd Shepard is betalált, visszavette a vezetést a Paks, időt kért a Körmend. A találkozó végül Capers duplájával dőlt el. 77-74.
 
Atomerőmű SE - Egis Körmend 77-74 (17-11, 16-22,23-16, 21-25)
 
Bajnokság, 19. forduló
Paks
Cziffra Cs., Ádám J., Farkas G. (Bogárdi J.)
 
Atomerőmű SE: Baker 4, Shepard 21/3, Valerio-Bodon 3/3, Eilingsfeld 8, Jackson 20. Cserék: Kis -, Kovács 4, Gulyás -, Capers 14, Lóránt 3.
 
Egis Körmend: Thames 14/3, Mócsán 18/12, Ferencz 5/3, Takács 2, Taylor 4. Cserék: Ireland 16/6, Németh 4, Durázi 9/6, Tóth N. 2.
 
 
 
A feldobást a vendégcsapat szerezte meg, de nem tudtak kosarat szerezni, majd a következő támadásban Cakarun szerzett kosarat. Kovács ziccere után, Wittmann triplájával megszerezte csapata első pontjait. (4-3) Egy szépen kijátszott támadás végén Kucsera betalált a hárompontosról, így a kecskemétiek átvették a vezetést. (6-8) Kovács egy betörése végén blokkot kapott, reklamálni kezdett, technikai faultot kapott. Karahodzsics kétszer is betalált, a hazaiaktól pedig Juhos szállt be jól a mérkőzésbe, egy triplával gyarapította csapata pontjait, erre Wittmann egyből egy triplával válaszolt, majd kis időn belül megismételte ezt. (11-18) Az utolsó két percben egész pályán védekezett a Szolnok csapata. Az első tíz perc végéig egy 6-0-as futást csináltak a hazaiak, így három pontra zárkóztak fel. 17-20
 
A szolnokiak folytatták az egész pályás letámadást, amivel majdnem sikerült az egész támadó idejét a kecskemétieknek lepörgetni, de Thomas az utolsó másodpercekben sikeresen betalált a hármas mögül. Rudner hármassal válaszolt, majd Zsíros kosarával egy pontra zárkóztak a hazaiak, ekkor Váradi Kornél időt kért. (22-23) Mindkét csapat agresszívabban kezdett el védekezni, így egy ideig nem született kosár, majd Subotic ziccerével és Rudner triplájával véget ért a kosárcsend  és a szolnokiak átvették a vezetést is, ekkor megint időt kértek a vendégek. (27-25) Mindkét oldalon gyors, könnyű kosarak születtek. A különbség a két együttes között egy pont volt. (31-30) Jaramaz ügyesen teremtett magának helyet és így könnyen dobhatott ziccert, mely kosár az első félidő utolsó kosara is volt egyben. 33-32
 
A szünet után a kecskemétiek jól folytatták a mérkőzést, mivel egy 10-3-as futást sikerült véghez vinniük, ekkor Gasper Potocnik időt kért. (36-42)  Pongó, Badzim és Zsíros kosaraival a hazaiak felzárkóztak négy pontra, ekkor időt kértek a vendégek. (43-47) Carakun büntetői után Wittmann talált be a hármasról, majd csapattársa Karahodzsics ziccere után újra jelentősebb fölényre tett szert a KTE csapata. (45-52) Időt kért a Szolnok, majd Rudner zicccert, Zsíros pedig egy triplát dobott, erre Wittmann egy hármassal válaszolt, így öt ponttal vezetett a harmadik etap végén a Kecskemét csapata. 50-55.
 
Az utolsó felvonás elején mindkét csapat ugyanannyi pontot szerzett, így a különbség stagnált, majd Subotic büntetői után három pontra dolgozták le a különbséget a hazaiak. (58-61) Badzim kosarával kiegyenlített a Szolnok együttese hat perccel a találkozó vége előtt. (61-61) A vendégek egy 7-2-es futást csináltak öt perccel a mérkőzés vége előtt. (63-68) Sikerült a szolnokiaknak Kovács ziccerével egy pontra felzárkóznia, majd Warner kosarával át is vették a vezetést, ekkor Váradi Kornél az utolsó időkérését is elhasználta, amikor két perc volt hátra a negyedből. (71-70) Jól szállt vissza a mérkőzésbe a KTE, Wittmann triplával indított, erre Warner egy duplával válaszolt, ezzel ki is egyenlített, majd Dramicsanin kiharcolt egy faultot. A büntetőhöz állva mindkettőt érvényesítette, így két ponttal vezetett egy perccel a vége előtt a vendégcsapat. Thomas is a büntetőhöz állhatott, egy büntetőt sikeresen bedobott, így a mérkőzést a Kecskemét csapata nyerte három ponttal. 73-76.
 
Szolnoki Olajbányász - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 73-76 (17-20, 16-12, 17-23, 23-21)
 
Bajnokság, 19. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T., Frányó P., Söjtöry T.
 
Szolnok: Warner 12, Kovács 6, Rudner 8/6, Subotic 13, Cakarun 7. Csere: Pallai -, Juhos 5/3, Pongó 3, Badzim 9/3, Zsíros 10/6.
 
Kecskemét: Wittmann 21/21, Thomas 19/9, Jaramaz 12, Kucsera 3/3, Karahodzsics 14. Csere: Horti -, Lukács -, Lewis -, Körmendi -, Dramicsanin 7/3.
 
 
 
A Kaposvár szerezte a találkozó első kosarát, de Szeged gyorsan átvette a vezetést. Kerpel-Fronius Gáspár és Govens triplája nagyon ült, a Kaposvárt Hendlein vitte a “vállán”. Dzseletovics is nagyon jól játszott a hazaiknál, hibátlanul dobott. Govens újabb triplája pedig már tízpontos hazai előnyt jelentett. Curry és Rivers pillanati következtek, két tripla is szottyant a szegedi gyűrűben. Szrecsko Szekulovics időt kért. Krnjajski és Miliszavljevics kosara tovább zárkóztatta a kaposváriakat, elolvadt a Szeged előnye. Tűzijáték volt a pályán, potyogtak a kosarak. Brown és Govens tripláival robbantott az SZTE. 29-22.
 
A Kaposvár bátran kosarazott, de a mérkőzést a Szeged irányította. Sok hibával játszottak Keller Ivánék, de előnyüket biztosan őrizték. Jó százalékkal dobott mindkét csapat. A hazaiak többször megpróbáltak “meglógni”, de a Kaposvárnak azonnal volt válasza, Miliszavljevics jól büntetőzött. Keller Iván kapta el a fonalat, dupla és tripla egymás után. A negyed derekán Govens tette ismét közé a tízet, 40-29 volt a táblán. Nikola Lazics időt kért. Brown és Kerpel-Fronius Gáspár nyitotta tovább az ollót. 55-39.
 
Rivers duplájával kezdődött a második negyed, de a Szeged gyorsan a kezébe vette az irányítást. Húsz környékére növelte előnyét, és azt biztosan őrizte is. Govens és Dzseletovics ponterősen játszott, jó százalékkal dobtak. A másik oldalon Miliszavljevics és Jukic tartotta a lépést, de a játék képén ők sem tudtak változtatni. A negyed végére összeszedte magát a Kaposvár, mindent megmozgatta, hogy benézzenek tíz alá, Rivers is jól játszott ekkor. Dzseletovics és Brown rázta meg magát, így végül magabiztos előnnyel fordulhatott a végjátékra Szeged. 71-52.
 
Az utolsó negyedre a lényegi kérdések eldőltek. A Szeged ekkor is nagyon magabiztosan játszott, arra sem adott esélyt a Kaposvárnak, hogy izgalmassá tegye a találkozót. Szrecsko Szekulovics együttese két vereség után győzött ismét, a sikere egy percig sem forgott veszélyben. 96-75.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 96-75 (29-22, 26-17, 16-13, 25-23)
 
Bajnokság, 19. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
Benczur T., Praksch P., Pozsonyi L.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 9/3, Govens 19/15, Brown 21/3, Dzseletovics 22/3, Dickey 6. Cserék: Polányi -, Balogh -, Kerpel-Fronius B. -, Mayer 2, Keller I. 12/6, Olasz 5.
 
Kaposvári KK: Curry 13/3, Krnjajski 8, Rivers 13/3, Hendlein 4/3, Jukic 16. Cserék: Miliszavljevics 14/12, Bogdán 2, Baki 2, Révész 3.

Vármegyei szövetségek