Tippmix Férfi NB I: Nagy hajrával győzött az Alba és a Pécs is
17
Dec
2020
Tippmix Férfi NB I: Nagy hajrával győzött az Alba és a Pécs is
2020. december 17.  |  16:26
A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy hamar ellép ellenfelétől a Pécs, de Thomas három büntetőt is a helyére küldött (7-6). Wittmann triplájával 11-14-nél átvette a vezetést a Kecskemét, viszont a kispadról beszálló Funderburk sorra szállította a pontokat a pécsieknek. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, de a negyed utolsó perceiben megbízható előnyt épített ki a PVSK. 28-20.
 
Funderburk ott folytatta, ahol abbahagyta, de Wittmann is iparkodott a túloldalon. A baranyaiak hamar faultgondokba ütköztek, büntetőkkel zárkózott a KTE (39-35). Ennél még egy ponttal közelebb is jártak a pécsiekhez, de végül a hazai csapat egy 8-1-es futással visszaállította a már megszokott különbséget. Wittmann háromszor is betalált a vonalon túlról, hatra zárkózott a Kecskemét a nagyszünetre. 53-47.
 
A kecskemétiek jöttek ki élesebben az öltözőből, Dramicsanin és Wittmann kosaraival sikerült is átvenniük a vezetést, sőt, állandósítani is tudták azt (57-61). Funderburk és Lewis ponterős játékával zárkózott a Pécs, amely Ruják ziccerével ki is egyenlített (64-64). A vendégek időkérése után tovább keresték a fogást egymáson a felek, végül Thomas távolijával a Kecskemét járt előrébb az utolsó felvonás előtt. 70-71.
 
A záró negyed első öt percében kiegyenlített játék folyt a pályán, de egyre jobban kezdett kiütközni a KTE meccshiánya, fokozatosan őrölte fel ellenfelét a PVSK. Dragan Alekszics együttese 82-77-nél ellépett öt ponttal, majd egy nagy futás után a győzelmet is bebiztosította, megszerezve negyedik sikerét a szezonban. 102-85
 
PVSK-VEOLIA – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 102-85 (28-20, 25-27, 17-24, 32-14,)
 
Bajnokság, 2. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Győrffy P. A., Söjtöry T., Nagy V.
 
PVSK: Ruják 14/6, Lewis 24/6, Demeter 5/3, Budimir 18/9, Meleg 6, Csere: Brkics 8, Funderburk 27/3, Bíró -, Dragasevics -, Rátvay -.
 
Kecskemét: Pesakovics 3/3,Thomas 19/6, Djeraszimovics 19, Kucsera -, Karahodzsics 5, Csere: Wittmann 21/12, Lukács -, Horti 9, Dramicsanin 9/3, Körmendi -.
 
 
 
Az Atomerőmű SE elleni összecsapás után egy újabb rangadó várt az Alba Fehérvárra, amely az Egis Körmend gárdáját látta vendégül a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán. A piros-feketék 7-2-vel, míg Forray Gáborék 4-1-gyel álltak a meccs előtt.
 
Taylor egy szép zsákolással nyitotta a találkozót, de ennek ellenére a kezdeti előny az Albánál volt, egészen Mócsán triplájáig (7-7). Nagy energiákat fektettek a védekezésbe a felek, elsősorban támadólepattanókból és nehéz hármasokból tudtak pontokat szerezni a csapatok. Bár a hazaiak többször jártak minimálisan előrébb, a Körmend ott loholt az ellenfele nyakán, rendre kiegyenlített, majd a negyed utolsó percében fordított is. 16-18.
 
Remekül védekeztek a vasiak, akik a lepattanócsatában is a Fehérvár fölé nőttek, őrizte előnyét Ziga Mravljak csapata (24-27). Továbbra sem találták a gyűrűt a felek, de egy vendég időkérést követően ritmust váltott az Alba és a Curry-Vojvoda-Ahmed hármasra építve átvette a vezetést. Érdekesség, hogy ezzel egyidejűleg a lecsorgóban is megfordították az állást a hazaiak, leginkább ez a statisztikai mutató volt a mérvadó az első félidőben; amelyik gárda jobban szedte a lepattanókat, az vezetett átmenetileg. 41-35.
 
A fordulás után hamar ledolgozta a hátrányát a Körmend, amely Ferencz középtávolijával újra magához ragadta a vezetést; 9-2-vel kezdték a harmadik felvonást a piros-feketék. Nem ültek a fehérvári dobások ebben az időszakban, miközben a vendégek apró kosarakkal és büntetőkkel próbálták növelni az előnyüket, Mosely teljesen üresen bedobott hármasa után pedig időt is kért Forray Gábor vezetőedző (45-50). Ez sem tudta lelassítani a körmendieket, akik nagyon elkapták a fonalat, szinte minden támadásukból pontot szereztek, köztük több triplát is, a különbség pedig kétszámjegyűre nőtt a záró etap előtt. A harmadik tíz perc krónikájához hozzátartozik még, hogy Lukács Norbert egy rossz mozdulat után bokasérülést szenvedett, nem is térhetett már vissza. 60-70.
 
A negyedik negyedben még szigorúbb védekezésre váltott az Alba, amely fokozatosan jött vissza a meccsbe, Curry hármasa után már csak négy volt közte. Sikerült megragadnia a momentumot a hazaiaknak, több jó védekezés, egy Davis 2+1-es akció, egy Vojvoda tripla és kezdődhetett megint minden elölről (79-79). Az utolsó pár percben a fontos pillanatokban nem tudott kosarat szerezni a Körmend, míg a fehérváriaktól behullottak az extra triplák is, fordulatos, végig kiélezett meccsen szerezte meg az ötödik győzelmét az Alba Fehérvár. 91-82.
 
Alba Fehérvár – Egis Körmend 91-82 (16-18, 25-17, 19-35, 31-12)
 
Bajnokság, 4. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Török R., Farkas G.
 
Alba: Vojvoda 26/9, Curry 23/12, Lukács -, Davis 19, Ahmad 19/3. Cserék: Balsay -, Takács Ma. -, Takács Mi. -, Omenaka 4.
 
Körmend: Thames 14/3, Mosely 16/3, Mócsán 5/3, Durázi -, Taylor 16. Cserék: Takács 5/3, Oroszi -, Williams 9/3, Ferencz 17/15, Tóth -.

Vármegyei szövetségek