Tippmix Férfi NB I: Nagyszerű meccsen győzött a DEAC a Szedeák otthonában
31
Oct
2020
Tippmix Férfi NB I: Nagyszerű meccsen győzött a DEAC a Szedeák otthonában
2020. október 31.  |  22:22
Naturtex-SZTE-Szedeák - DEAC 90-92 (24-26, 20-19, 25-26, 21-21)
 
Bajnokság, 9. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
Kapitány G., Benczur T., Farkas G.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 1, Govens 35/12, Brown 28/3, Kerpel-Fronius B 2, Dickey 6. Cserék: Mayer 4, Olasz -, Keller I. 14/6,
 
DEAC: Moody 30/21, Somogyi 10/6, Drenovac 23/6 ,Hines 10/6, Tóth 16. Cserék: Molnár D. 2,, Asszu -, Kovács 1.
 
A várakozásoknak megfelelően, szoros első negyedet hozott a Szeged és a DEAC csatája. A hazaiknál Govens fogott ki jó napot, játéka szemmel láthatóan komoly fejtörést okozott Kovács Adrián csapatának. A debreceniek elsősorban a palánk alatt “ficánkoltak”, Tóth Ádám termelte a pontokat. A Szeged megérezte Dzeletovics hiányát, akit neveztek a mérkőzésre, de a térdsérüléssel bajlódó légiós, ebben a periódusban nem lépett pályára. Koronavírusos játékosaik miatt, jóval kevesebb volt a variációs lehetősége a debrecenieknek is, ennek ellenére, becsülettel küzdött mindkét csapat. 24-26.
 
A második negyedet hiába kezdte jobban a Szeged, öt perc elteltével már Szrecsko Szekulovicsnak kellett időt kérnie, mert két triplával, hattal meglépett a DEAC. A hazaiak egyre nagyobb gondba kerültek magas poszton, a sérült Dzelatovics továbbra sem szállhatott be, Dickey pedig összeszedte a negyedik hibáját. A vendégeknél Somogyi érett játéka volt meghatározó, míg a hazaiaknál a Govens, Keller páros muzsikált jól. 44-45.
 
A második félidő elején a DEAC ragadta magához a kezdeményezést, de leszakítani nem tudták a hazaiakat, akiknél Govens továbbra is remekül játszott. A negyed nagy részében a vendégek vezettek pár ponttal, a Szeged pedig küzdött becsülettel és zárkózott. A döntés az utolsó negyedre maradt. 71-73.
 
Brown és Moody kosárváltásával kezdődött az utolsó rész. Mindkét csapat hihetetlen energiákat mozgósított a győzelem megszerzéséért. Sok volt a hiba, akadtak pontatlanságok, de élvezetes jó meccset játszottak a csapatok. Négy perccel a vége előtt átvette a vezetést a Szeged, de Moody azonnal dobott egy triplát és ismét a DEAC-nál volt az előny. Ekkor már Govens és Moody is átlépte a 30 pontot. Elképesztő izgalmak után – egy utolsó pillanatban dobott kosárral – a találkozót végül a DEAC nyerte, Drenovac szerezte a győztes kosarat. 90-92.
 
A mérkőzés remek hírverése volt a kosárlabdának, a Szeged is dicséretet érdemel.
 
 
 
Sopron KC - Atomerőmű SE 76-82 (21-19, 18-21, 19-20, 18-22)
 
Bajnokság, 9. forduló
Sopron, Novomatic Aréna, szombat
V.: Cziffra Cs., Nagy V., Lengyel Á.
 
Sopron: Supola 4/3, Thompson 12/6, Sitku -, Jogela 19/6, Wideman 17, Csere: Jackson 13/9, Popadics -, Borisov 11/3, Werner -, Csendes -,
 
ASE: Capers 15/6, Shepard 22, Valerio-Bodon 5, Eilingsfeld 5, Jackson 27/6, Csere: Kis 3/3, Verasztó 5/3, Velkey -, Pajor -,
 
A kulcsjátékosait nélkülöző Paks látogatott az elmúlt két és fél hétben kényszerpihenőt töltő Sopron csapatához. A hazaiaknál bemutatkozhatott a gárda új irányítója, Antino Jackson.
 
A mérkőzés Supola triplájával kezdődött, majd a csapatok a negyed közepéig fej-fej mellett haladtak. (10-9) Az első tíz perc vége felé a hazaiaktól Borisov a helyére küldött egy hármast, amivel öt lett közte pont de Jackson közelije és büntetője után visszazárkózott kettőre a vendégcsapat. 21-19
 
A második negyedet jobban kezdte a Paks, amely egy 5-0-ás futásnak köszönhetően átvette a vezetést. A játékrész közepére feljöttek a hazaiak, kiélezett csata folyt a pályán. A nagyszünetig már nem tudtak újítani a csapatok, egypontos vendég előnnyel vonultak félidőre. 39-40.
 
A fordulás után Jogéla kosarával a hazaiak átvették a vezetést, sőt, a negyed közepére hatpontos hazai előny kovácsolódott (52-46). Nem rogyott össze viszont az ASE, Jackson és Capers kosaraival előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette. 58-60
 
Az utolsó etapban Wideman kosarával folytatódott a mérkőzés. A negyed elején 4 ponttal ellépett a hazai csapat, de a vendégeknek erre is volt válaszuk. Három perccel a vége előtt eggyel ment a Sopron, de ritmust váltott a Paks és végül nagyot hajrázva húzta be a mérkőzést. 76-82.
 
 
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 82-69 (17-25, 22-11, 20-13, 23-20)
 
Bajnokság, 9. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Földházi T., Pozsonyi L., Sörlei A.
 
Kecskemét: Wittmann 33/18, Thomas 4, Djeraszimovics 14/3, Kucsera -, Karahodzsics 11/3. Cserék: Pesakovics 9/3, Dramicsanin 5, Lewis 2, Horti 4.
 
Körmend: Thames 17/6, Takács -, Mócsán 13, Williams 17/9, Taylor 9. Cserék: Mosley 4, Ferencz 3, Tóth -, Durázi 4, Németh 2.
 
A legutóbb Kaposváron kapituláló Kecskemét abban a reményben látta vendégül az Egis Körmend együttesét, hogy sikerül javítania.
 
Hamar magához vette a kezdeményezést a vendég csapat, amely egy 8-2-es futással indított, de Djeraszimovics gondoskodott arról, hogy ne lépjenek el könnyen már a meccs elején a piros-feketék. Williams és Taylor is zsákolással fejezte be a körmendi akciókat, ami jól mutatja, hogy védekezésben túl sok területet hagyott a festékben a KTE. Mócsán megállíthatatlanul játszott, hat perc alatt szerzett nyolc pontot, 9-18-nál kért időt Váradi Kornél. A negyed hátralevő részében nem változott a játék képe, magabiztosan irányított a vasi együttes. 17-25.
 
Két perc alatt mindössze négy pont esett a második felvonásban, de azt mind a kecskemétiek szerezték, így feljöttek belátható távon belülre. A körmendi időkérés sem lassította le a hazaiakat, Wittmann három nagy kosarával és Lewis közelijével fordított a Kecskemét (31-29). A “vérzést” sikerült elállítania a Körmendnek, lelassították a KTE-t, kiegyenlített csata folyt innentől a nagyszünetig. 39-36.
 
A fordulás után sem tudták dűlőre vinni a dolgot a felek, szinte folyamatosan változott a vezető csapat kiléte. Wittmann továbbra remek formában kosárlabdázott, egyértelműen ő húzta az övéit, míg a vendégeknél jobban eloszlottak a pontok. A negyed vége felé ellépett hattal a Kecskemét, amire nem tudtak reagálni a piros-feketék, sőt, az utolsó percben tízre hízott a különbség. 59-49.
 
5-0-val indította az utolsó felvonást a hazai gárda, de Mosley még időben megállította a nagy futást, majd Williams is betalált. Wittmannt nem lehetett megállítani, sorra szerezte a fontos és közben demoralizáló kosarakat, míg a vendégektől Williams próbált elsősorban változást hozni a csapat játékába. Horti hamar összeszedett három faultot, ami után bejött tíz alá a Körmend, de Wittmann erre is válaszolt. Voltak ugyan fellángolásai a vendégeknek, de az igazi átütő erő most hiányzott, a második és a harmadik negyedben nagyot futva, megérdemelten nyert a Kecskemét. 82-69.
 
 
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - PVSK-VEOLIA 91-72 (32-15, 23-16, 23-15, 13-16)
 
Bajnokság, 9. forduló
Szombathely, Arena Savaria, 1500 néző
Benczur, Győrffy, Fodor
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson 8/6, Doktor 2, Benke 15/6, Bruinsma 19/9, Searcy 8. Cserék: Kovács 2, Lake 12, Perl 15/6, Dancsecs 3/3, Váradi 7/3.
 
PVSK-VEOLIA: Funderburk 13/9, Lewis 16/9, Hőgye -, Budimir 9/3, Brkics 15. Cserék: Demeter 6/6, Ruják 7/3, Meleg 4, Dragasevics 2.
 
A Falco kezdte jobban a mérkőzést, Benke Szilárd fantasztikus formában játszott.  Öt perc alatt, kilenc pontot dobott a szombathelyiek magyar válogatott játékosa. A másik oldalon Lewis iparkodott, de Falco így is hét pontos előnyt szedett össze öt perc alatt. Bátran felvállalták a párharcokat, jó ritmusban játszottak és remek százalékkal dobtak. Dragan Alekszics cserékkel igyekezett frissíteni, de Bruinsma nagyon érezte a gyürűt, így a pécsiek nem tudtak közelebb zárkózni. Mindkét csapat inkább a támadásban jeleskedett, alig alig védekeztek. Az olló Bruinsma triplájával nőtt először tíz fölé, a 8. percben. 32-15 lett az első negyed vége.
 
A második negyedben sem változott a játék képe. A szombathelyiek nagyon jól dobtak, Dancsecs, Váradi és Bruinsma is triplát dobott, a 14. percben már 43-19 volt az eredményjelzőn. A szombathelyiek félgőzzel is őrizgették a kiharcolt, tetemes előnyt. Jobban szedték a lepattanókat, gyorsabban játszottak, rengeteg volt a gólpassz. A 18. percben Dragan Alekszics ismét időt kért, mert már 51-25 volt az eredményjelzőn. Az edzői tanácsok nem használtak. Anderson, hát mögötti passzal hozta helyzetbe a nagyot zsákoló Lake-t, tombolt a vasi publikum. Úgy tűnt, a vendégek kezdték feladni a meccset. 55-31.
 
Lake szerezte a második félidő első kosarát. A 23. percben már több, mint harminc ponttal vezetett a Falco, Lake kosara után lett 64-33. A csapatok ezt követően leginkább csak “lőttek”, nem töltöttek. A védekezése egyik csapatnak sem volt. A Falcónak nem kellett, a vendégek pedig nem tudtak mit kezdeni a más sebességgel kosarazó ellenfelükkel. Alekszics időkérése után “megtáltosodott” a Pécs, bátran vállaltak távolról, többnyire ültek is a triplák, húszra is feljöttek. 78-56.
 
Az utolsó negyedre a lényegi dolgok eldőltek. A pécsiek becsülettel küzdöttek, hogy tisztességes eredményt érjenek el, de a Falco nagyon jó napot fogott ki, magabiztos győzelemmel hangolt a keddi Bajnokok Ligája összecsapásra.

Vármegyei szövetségek