Tippmix Férfi NB I: A Falco hosszabbításban, a Körmend simán győzött
18
Oct
2020
Tippmix Férfi NB I: A Falco hosszabbításban, a Körmend simán győzött
2020. október 18.  |  17:14
A mérkőzés első kosarát a vendégcsapatból Dickey szerezte meg egy zsákolással. A hazaiaktól Benke betalált távolról, míg csapattársa Searcy sikeres közeli kísérleteket hajtott végre, ezt az ellenféltől Govens és Dzeletovics nem hagyta; így az állás az első negyed közepén 11-6 volt. Az első tíz perc végéig még Kerpel-Fronius talált be a hármasról, melyre Benke válaszolt triplával. A hazaiaktól Searcy és Lake volt aktív, míg a vendégektől Dzeletovics triplázott, így 20-19 lett az első negyed vége a hazaiak javára.
 
A második etap első pontjait Váradi szerezte, ezt követően pedig Milosevics, Brunisma és Váradi sikeresen betaláltak közelről, amire Brown és Govens közeli dobásokkal válaszolt, míg Kerpel-Fronius egy távoli sikeres találattal jelezte, hogy a Szeged komoly célokkal érkezett Szombathelyre.  Brown sikeres közeli, majd távoli kísérleteivel és Kerpel-Fronius sikeres triplájának köszönhetően a vendégcsapat elkezdte átvenni az irányítást. Benke rázta meg magát, de jöttek Lake és Andersen pontjai is.  A Szeged azonban ismét begyújtotta a rakétákat. Govens és Mayer talált be közelről, míg Kerpel-Fronius Balázs a hármasról, így a második etap végén 37-42 volt az eredményjelző táblán.
 
A szünet után Govens szerezte meg az első kosarat és ezzel adta meg az alaphangot. Egy ideig úgy tűnt, hogy a vendégcsapat ebben a negyedben el is döntheti a mérkőzést, csináltak egy 11-2-es futást 3 perc alatt, de aztán Anderson és Searcy kosarainak és Váradi triplájának köszönhetően megtörte lendületüket a Falco.  Lake és Benke játéka is feljavult, míg a vendégektől Dzeletovics volt ellenállhatatlan. 52-62.
 
Az utolsó tíz percben Bruinsma szerezte meg az első pontokat, ezzel megkezdte a hazai csapat a felzárkózást. Az első három percben a hazaiaknak sikerült egy 8-0-át produkálni, többek között  Anderson triplájának és Bruinsma kosarainak, két pontra jött vissza a Szombathely. Searcy nem sokkal később egyenlített, de erre Dzeletovics egy hármassal válaszolt. Benke egy sikeres közelivel megint egy pontra zárkóztatta csapatát. A csapatok ezt követően fej fej mellett haladtak. A negyed hajrájában Govens és Brown vállalt többet, de a hazaiaknál Milosevics és Anderson feljavult, így úgy tűnt egy huszáros hajrával megnyerik a vasiak a találkozót. Milosevics faultolt egyet az utolsó 10 másodpercben, ami miatt 3 büntetőt dobhatott Kerpel-Fronius Gáspár, a szegediek magyarja 81-81-r, azaz hosszabbításra mentette a találkozót.
 
A hosszabbítás elején Doktor és Anderson próbálta kezébe venni az irányítást, de erre Brown és Kerpel-Fronius Balázs válaszolt, így 87-88-ra ment a Szeged. Az utolsó két és fél percben fej fej mellett mentek a csapatok. Hihetetlenül izgalmas volt a vége. Fél perccel vége előtt Keller egyenlített 93-93-ra, de Brown faultja utánegyet Anderson hibátlanul büntetőzött.
 
A mérkőzést 95-93-ra a hazai csapat nyerte meg. Nagy dicséret jár a Szegednek is, közel voltak egy hatalmas bravúrhoz.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák h.u.: 95-93 (20-19, 17-23, 15-20, 29-19, 14-12)
 
Bajnokság, 5. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Benczur T., Söjtöry T., Frányó P.
 
Falco: Anderson 19/6, Doktor 4, Benke 18/12, Bruinsma 13, Searcy 14. Csere: Váradi 8/3, Lake 7, Milosevics 10, Dancsecs 2.
 
Szeged: Kerpel-Fronius G. 12/6, Govens 15/3, Brown 15/9, Dzeletovics 17/9, Dickey 13. Csere: Keller 10/3, Mayer 2, Kerpel-Fronius B. 10/6, Olasz -.
 
 
 
Három meghatározó játékosát nélkülözve játszotta le első tétmérkőzését az Egis Körmend, amely az 1-1-el álló Kaposvárt fogadta a 15. fordulóból előrehozott találkozón. Ezen az összecsapáson mutatkozott be a közönségnek a piros-feketék új vezetőedzője, Ziga Mravljak.
 
Thames 2+1-es akciójával indult a meccs, majd Mócsán dobott be egy hármast. Kemény védekezéssel kezdtek a körmendiek, kétszer is eladott labdába hajszolták bele a kaposváriakat. Takács büntetőjével és Mócsán közelijével már 9-0 volt az állás, aztán végül Rivers saroktriplájával megszületett a Kaposvár első kosara, de Mócsán azonnal válaszolt, sőt, Thames is begyalogolt a gyűrűig, 13-3-nál kért időt Fekete Ádám. Rivers szépen fordult le az emberéről, Takács volt sikeres a túloldalon. Durázi egy labdaszerzést követően állhatott a vonalra, de mindkettőt kihagyta. Thames viszont jól célzott, míg a kék-fehéreknél Miliszavljevics szállt be jól a kispadról (17-7). Krnjajski két egymást követő ziccerével feljött hatra a somogyi alakulat, viszont Mosley betörését nem tudták kivédeni (19-11). Hendlein faulttal együtt is be tudta küzdeni a gyűrűbe a labdát és a szabaddobása is bement. A vendégek csapatkapitánya még kettőt hozzátett, ezúttal Némethtől érkezett gyors reakció a hazaiaktól. Az utolsó támadást a Kaposvár vezethette, amelynek a végén Krnjajski tört be sikeresen, a negyed végére abszolút visszajött a meccsbe a KKK. 23-18.
 
A második felvonás Németh duplájával indult, majd Thames csinált egy szép visszalépős tempót. Kisebb kosárcsend után Mócsán törte meg a rossz szériát, amivel újra kétszámjegyű volt a különbség, kisvártatva pedig Ziga Mravljak hívta magához az övéit. Baki lépett be az üres területre, két pont volt a jutalma, de Thamesnek erre is volt válasza, szinte lehetetlen helyzetből talált be távolról. Egy labdaszerzést követően Mócsán volt a középpontban, aztán Durázi zsákolt egyet, mínusz tizenhatnál kért időt Fekete Ádám (36-20). Jukic iratkozott fel a pontszerzők közé egy büntetővel, viszont megint volt válasz a hazai oldalról, mégpedig egy Williams tripla. Curry is az első kosarát szerezte, aztán gyorsan egy hármast is hozzátett. Balogh maradt higgadt, majd Rivers trojkája esett be. Thames kettőből kettőt küldött a helyére a vonal mögül, aztán Williams célzott jól. Miliszavljevics első kísérlete ment csak be a vonal mögül, majd újfent Thames lépett elő, sőt, a félidő végén még egy dudaszós triplát is elsüllyesztett. 51-29.
 
Durázi erőszakos megoldása után a piros-feketék nyitották meg a pontszerzést a fordulás után, Rivers triplája érkezett a túloldalon. Egy újabb vendég eladott labdát követően Mócsán állt bele egy hármasba, majd Takács kísérlete is jó volt. Hendlein kozmetikázott az eredményen, aztán Sinovec is megszerezte az első kosarát. Durázi közelije és Sinovec két büntetője következett, majd Takács hármasa is bement. Rivers a vonal mögül célzott pontosan, de megint könnyedén alakított ki üres dobóhelyzetet a Körmend. Egy Sinovec tripla és egy Williems dupla is a helyére ment, sőt, utóbbi újabb kosarával már 71-44 volt az állás. Rivers kosarával és Jukic büntetőivel jött közelebb a Kaposvár, majd ismét Rivers tolta meg a somogyiak szekerét (71-50). Curry hármasával bejött húsz alá a kék-fehér mezes csapat, Hendlein közelijével pedig már tizenhat volt közte. Mosley betörése a legjobbkor érkezett hazai szempontból, egy 11-0-ás futást állított meg ezzel, ami egyébként a negyed utolsó momentuma is volt. 73-55.
 
A záró etap Duzári távolijával indult, Miliszavljevics válaszolt a sarokból. Williams találta üresen magát a festékben, majd Hendlein lépett be. Williams tett vissza egy támadólepattanót, amire Miliszavljevics kosara érkezett. Thames könnyen verte meg az emberét, aztán Mosley is sikeres volt, kaposvári időkérés érkezett. Mócsán triplája beesett, ahogy Rivers kísérlete is jó volt és Miliszavljevics betörése is eredményesre sikerült. Egy újabb vendég eladott labda után Takács zsákolt, aztán Mosley is hasonlóképp fejezte be a körmendi támadást. Ezzel összességében be is igazolódott, amit már a második negyed után sejteni lehetett, az Egis Körmend szinte végig dominálva győzte le a kissé enerváltan kosárlabdázó Kaposvárt. 93-72.
 
Egis Körmend - Kaposvári KK 93-72 (23-18, 28-11, 22-26, 20-17)
 
Bajnokság, 15. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T., Török R., dr. Mészáros B.
 
Körmend: Takács 11/6, Thames 21/6, Mócsán 17/9, Williams 16/6, Durázi 10/3. Csere: Németh 4, Martinez -, Érsek -, Balogh 4, Mosley 10, Kenéz -, Kiss -.
 
Kaposvár: Krnjajski 8, Curry 7/6, Rivers 20/12, Hendlein 11, Jukic 5. Csere: Hock -, Miliszavljevics 11/3, Sinovec 8/6, Baki 2.
 
 
 
Fotó - Egis Körmend hivatalos facebook

Vármegyei szövetségek