Tippmix Férfi NB I: Fordulatos meccsen győzött a Szolnok a DEAC ellen
08
Oct
2020
Tippmix Férfi NB I: Fordulatos meccsen győzött a Szolnok a DEAC ellen
2020. október 8.  |  05:50

II. forduló

Fordulatos meccsen győzött a Szolnok a DEAC ellen

Szolnoki Olajbányász - DEAC 88-76 (27-18, 20-20, 12-22, 29-16)

Bajnokság, 2. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Ádám J., Nyilas I.

Szolnok: Warner 17/6, Badzim 12/6, Rudner 11/9, Zsíros 3/3, Cakarun 9. Csere: Pongó 7/3, Kovács 10/3, Juhos 9, Subotic 10, Taiwo -.

DEAC: Moody 30/9, Molnár D. -, Guyton 11/3, Hines 5/3, Tóth 6. Csere: Asszú 6/3, Polyák 4, Drenovac 4, Molnár M. 10, Bognár -

Az előző fordulóban győzelmet arató DEAC látogatott az első tétmeccsét játszó Szolnok otthonába.

Warner két büntetőjével indult a találkozó, amire Moody válaszolt szinte azonnal, sőt, Hine triplájával gyorsan fordított is a DEAC. Moody közelijére Rudner hármasa a legjobbkor érkezett, amivel nem hagyta ellépni a vendégeket az elején a Szolnok, Zsíros távolija után pedig a vezetést is visszavette a hazai csapat, majd Warner pakolt rá még kettőt. Moody volt higgadt a vonalról és Subotic is megszerezte első pontjait, amire Guyton reagált, így a negyed derekán 12-11 volt az állás. A csereként beálló Subotic két büntetővel duplázta meg a pontjainak a számát, ami után centertársa, Cakarun is dobhatott kettőt, pontosan célozva (16-11). Moody emberrel az arcában is bedobta a hármast, de Kovács válaszolt egy balkezes ziccerrel. Három perccel a negyed vége előtt több jó védekezés után zúdított rá igazán a hazai szurkolósereg, Molnár büntetői eközben viszont jó helyre mentek. Subotic szépen lépett be és Badzim is higgadt maradt. Energikusan játszott hátul a Szolnok, miközben a támadóoldalon is büntetett – köztük egy palánkos Pongó trojkával -, megérdemelten, magabiztos előnnyel húzta be az első tíz percet az otthon kosárlabdázó alakulat. 27-18.

A második játékrész első pontjait Moody szerezte, Rudner triplájával viszont már tízzel ment a Szolnok. Tóth Ádám forgatta be az emberét, amire jött Rudner újabb hármasa. Asszú faulttal együtt volt eredményes távolról, a megítélt büntetőt is a helyére küldte. Sok volt a kisebb-nagyobb szünet a következő időszakban, ami alatt lassan araszolgatott közelebb a Debrecen (33-28). Subotic közelije többperces hazai gólcsendet tört meg, Asszú pedig újabb két ponttal jelentkezett. Egy elveszettnek tűnő labdát húzott vissza Rudner, Badzim pedig köszönte szépen a lehetőséget. Cakarun gyönyörű passzát elsőre nem tudta bepöcizni Rudner, a támadólepattanót követően azonban nem hibázott, időt kért Kovács Adrián (39-30). Drenovac két sikeres egypontosa után Badzim hármasa behullott, amire Molnár Márton közelije volt a válasz vendég részről. Pongó az egyik büntetőjét elhibázta, Warner javított a következő támadásban, megint átlépte a tízet a különbség (45-34). Továbbra is keményen védekeztek a hazaiak, megőrizték az előnyüket a nagyszünetre. 47-38.

A fordulás után Polyák tört be az első adandó alkalommal, aztán Tóth küldött a helyére két büntetőt. Kovácsnak csak az egyik ment be, Tóth Ádám viszont öt ponton belülre hozta a Debrecent (48-44). Cakarun egy furcsa oldalbedobást követően – a gyűrűről pattant a kezébe a labda – dobott egy palánkos tempót, majd Moody is a vonal mögül volt eredményes. Így tett Polyák is, már csak kettő volt közte. Moody sportszerűtlen hibája után Pongó szerzett egy pontot, Drenovac gyorsindításos kosarával pedig már 51-50 volt az eredményjelzőn, időt kért a Szolnok. Rengeteg büntetőt dobtak a csapatok ebben a tíz percben, ezúttal Cakarun küldött négyből hármat a helyére. Moody ziccere egy labdán belül tartotta a vendégeket, sőt, a szabaddobásait követően egyenlítettek is a fekete-mezesek, nem sokkal később pedig fordítottak is (54-56). Molnár Márton duplája és Juhos egy pontja következett, majd Juhos egy támadólepattanót is visszatett (57-58). Molnár centerezése és Badzim büntetői után tovább őrizte a minimális előnyét a DEAC, izgalmas végjátékra volt kilátás. 59-60.

A záró felvonás Guyton közelijével indult, Warner egy triplával egyenlített, Juhos pedig egy távoli duplával fordított. Badzim nagy hármasával öttel léptek el a hazaiak, majd megint Juhos szerzett fontos kosarat (69-62). Guyton hármasa bement, ahogy Warner ziccere is. Moody is távolról jelentkezett, újra egylabdás volt a különbség. Cakarun harcosságának két pont volt a gyümölcse, Kovács triplája után pedig felrobbant a csarnok, időt kért a Debrecen (76-68). Moody két büntetőjéből csak az egyik ment be, míg a túloldalon Juhos volt ismét üresen. Moody triplájára Warner hárompontosa érkezett, szinte mindenre volt válasza a Szolnoknak (81-72). A hátralevő két percben már nem tudott csodát tenni a DEAC – amely egy kissé ideges is lett a végére – fordulatos meccsen győzött az Olajbányász. 88-76.


Hozta a kötelezőt a Sopron

Sopron KC - Jászberényi KSE 92-83 (22-17, 34-9, 16-31, 20-26)

Bajnokság, 2. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Benczur T., Minár L., Szilágyi B.

Sopron: Dillard 20/12, Thompson 26/3, Sitku -, Takács 3/3, Wideman 18, Csere: Csataljai -, Schöll 2, Borisov 15/3, Jogela 8/3, Halász -.

Jászberény: Penn 18/9, Donaldson 24/12, Katona 3, Radukics 11/3, Milicsevics 5/3, Csere: Filipovics 6, Füzi -, Brbaklics 16/6, Czirbus -, Ruják -.

A mérkőzés első kosarát a Sopron játékosa, Thompson szerezte, de kis időn belül a vendégektől Radukics egyenlített. A negyed feléig Thompson szerezte a pontokat a hazai csapatnak, míg a másik oldalról Penn, Wideman és Katona is betalált, így 11-8 lett az állás. A fennmaradó 5 percben a hazaiaknál Borisov, Wideman és Thompson játszott eredményesen. A vendégeknél Brbaklics egy triplával segítette az övéit felzárkózni, mellette még Donaldson volt aktívabb és szerzett több kosarat, így a negyed vége 22-17 lett a hazaiak javára.

A második játékrészben a hazai csapatból Dillard jól kezdett, majd ezt a lendületet megtartotta a Sopron, mivel Jogéla, Borisov és Schöll is sorra betalált. A vendég együttes elvétve talált csak a gyűrűbe, így a második játékrész felére jelentős fölényre tett szert a hazai csapat, 41-23 lett az eredmény. Dillard triplájával és Wideman sikeres közelijével, valamint Thompson jól befejezett támadásainak köszönhetően tovább növelte előnyét Kosztasz Flevarakisz gárdája, amely a nagyszerű védekezése miatt csak 3 pontot kapott a negyed második felében, így 56-26 –ra vezetett a félidőben.

A szünet után Radukics zsákolásával folytatódott a mérkőzés. A harmadik felvonás feléig Donaldson triplájával és további kosaraival, Milicsevics sikeres találataival elkezdték csökkenteni a különbséget a jászberényiek, de a hazaiak Borisov, Takács és Thompson pontjaival tartották az előnyüket, ezáltal 63-42 volt az állás a negyed közepén. Thompson továbbra is jól célzott, de Penn is sikeresen dobott egy távolit, valamint Brbaklics is segítette a Jászberényt a hátrány ledolgozásában. A negyed vége felé Donaldson és Wideman is eredményes volt, 72-57 lett a harmadik tíz perc vége.

Az utolsó etap a Jászberény kosarával kezdődött. Dillard sikeres közeli és távoli találataival próbált ellépni a hazai csapat, de Donaldson, Radukics és Brbaklics sikeres támadásainak köszönhetően 82-70 volt az eredmény a negyed közepén. Bár a továbbiakban próbálkozott becsülettel a JKSE, a mérkőzés első felében összeszedett harmincpontos hátrányát nem tudta ledolgozni, hozta a kötelezőt a Sopron.


V. forduló

Az első negyed döntött pakson

Atomerőmű SE - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 87-77 (24-8, 26-28, 17-19, 20-22)

Bajnokság, 5. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok,
V.: Földházi T., Papp P., Goda L.

Paks: Capers 18/9, Valerio-Bodon 2, Shepard 9, Jackson 6, Lóránt 15/3, Csere: Kis 4/3, Kovács 8/6, Pajor 3/3, Eilingsfeld 9, Baker 13/9,

Kecskemét: Pesakovics 9/3, Thomas 21/15, Djeraszimovics 12/3, Kucsera -, Karahodzsics 7, Csere: Horti 7, Dramicsanin 12, Lewis -, Wittmann 9/6,

A mérkőzésen az első pontot az ASE játékosa, Jackson szerezte meg egy sikeres középtávoli dobással. A 3. percben már 6-0-ra vezetett a hazai csapat, köszönhetően Capers és Valerio-Bodon kosarainak. A negyed feléig még Jackson dobott kosarat és Lóránt segített csapatának egy triplával. A vendégek is elkezdték a pontszerzést, Pesakovics két sikeres büntetőjével, így az állás 13-2 volt. A negyed végére sikerült jelentős fölényre szert tennie a hazai csapatnak, köszönhetően a padról érkezők kiváló játékának – Baker és Kovács is jól állt be – ezt próbálta a kecskeméti gárda megakadályozni, de Djeraszimovics, Karahodzsics és Wittman kosara ehhez nem volt elég, így a negyed végére 24-8-ra vezetett a hazai csapat.

A második negyed rajtját Wittmann és Horti jól elkapta és elkezdték a felzárkózást a kecskemétiek. Az etap első felében Shepard és Capers volt aktívabb a hazaiak oldaláról, míg a másik oldalon Wittman, Djeraszimovics és Karahodzsics remekelt, így 39-20-ra zárkózott a vendég együttes. A negyed végéig a paksiak többször betaláltak a triplából, de a másik oldalról is érkezett két hármas. A Kecskemét csapata felébredt és elkezdett javulni a játéka, de a nagyszünetre magabiztos paksi vezetéssel mentek a csapatok.

A szünet után Jackson egy zsákolással indította be a játékot. A harmadik játékrész közepéig a paksiaknál Baker egy sikeres triplával segítette csapatát, mellette még Capers és Shepard volt aktív. A vendégcsapatból Karahodzsics és Dramicsanin szerzett kosarakat, így 59-45 lett az állás. Baker nagyon jól játszott, pontokkal segítette csapatát. Djeraszimovics és Dramicsanin vitte a hátán a Kecskemétet, több közeli dobásuk is sikeres volt. 67-55 lett a harmadik játékrész vége.

Az utolsó felvonásban a Kecskemét próbálta kézbe venni az irányítást. Thomas és Dramicsanin sikeres kosaraival elkezdett felzárkózni a csapat, de Lóránt és Shepard megrázta magát, így 76-69 lett az állás. Feljavult Eilingsfeld és Kovács játéka is.

A mérkőzést is 87-77-re nyerte a paksi együttes.

 

 

Fotó - Szolnoki Olajbányász facebook

Vármegyei szövetségek