Streetball: fény az alagút végén
14
May
2020
Streetball: fény az alagút végén
2020. május 14.  |  15:20
Kucsera József, a lassan három évtizede nagy sikerrel zajló streetball-sorozat főszervezője honlapunk érdeklődésére elmondta: nagyon bízik benne, hogy idén nyáron is lesznek rendezvények. A szigorú egészségügyi rendelkezések bizonyos mértékű lazítása után kiemelte: minden a vírushelyzet további alakulásán múlik, de a dolgok jelenlegi állása alapján úgy gondolja, az évad második felében, júliustól már lehet streetball-rendezvényeket tartani.
 
Kucsera hangsúlyozta, a rendezvények helyi főszervezőivel folyamatosan tartja a kapcsolatot, s hozzátette: telefonon, e-mail-ben nagyon sokan érdeklődnek náluk, lesznek-e szabadtéri kosárlabda fesztiválok.
 
Ahhoz, hogy streetballokat tudjanak tartani, a rendező városok önkormányzataival szerződéseket kell még kötni. Az biztos, hogy a helyzetre való tekintettel - bár valószínűleg a rendezvények többségénél (leszámítva a szeptember végi Kosárlabdázás Napja záróeseményt) a résztvevők, érdeklődők összlétszáma nem éri majd el a kritikus 500 főt - fokozottan figyelnek majd a higiéniai előírások betartására, s várhatóan kordonokkal választják majd el a játékosokat, valamint az érdeklődőket, barátokat, szülőket.
 
Kucsera elárulta: jelen pillanatban is több verziójuk van, szeretnének minél több, legalább 5, de lehetőség szerint inkább 6 rendezvényt megtartani, akár még úgy, olyan módon is, hogy egy adott hétvégén két streetballt szerveznének. Egy ilyen "duplázás" tavaly már volt, amikor egyik nap Kecskeméten, a másikon pedig Nyíregyházán rendeztek streetballt. A háttérben tehát zajlik a szervez(ked)és, a főszervező elmondta: olyan helyszínek is intenzíven érdeklődtek az esetleges rendezés iránt, ahol egyébként, az eredeti tervek szerint a szezon első felében lett volna streetball.
 
Zárszóként annyit mondott Kucsera, már látni a fényt az alagút végén, majd hozzátette: amint valami konkrétum is lesz a streetballok kapcsán, arról azonnal hírt adnak a jól ismert www.streetballnet.hu oldalon.
 
 
Fotó - Streetball Challenge Hungary

Megyei szövetségek